4
TOU
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - Ilves-Kissat  5 - 1

Loimua-kenttä

HJS ja Ilves-Kissat kohtaavat Loimua-kentän avajaisissa

Miesten Kakkonen jatkuu Hämeenlinnan Jalkapalloseuran osalta viidennellä ottelulla huomenna, kun Pullerin Loimua-kentän avajaisiin saapuu vastustajaksi Ilves-Kissat Tampereelta.

Lauantain vastustaja Ilves-Kissat koki ennen kautta melkoisen myllerryksen, kun joukkueen omistusporras vaihtui ja sitä myötä myös pelaajarosteri sekä valmennus uudistui käytännössä täysin viime kauteen verrattuna. Joukkue on sekoitus kansallisia ja kansainvälisiä tuulia, sillä joukkueen ukrainalainen päävalmentaja Ihor Indutnyi toi joukkueeseen mukanaan vahvistuksia, joista vakuuttavin on tähän asti ollut Veikkausliigassakin esiintynyt georgialainen Nika Sitchinava, joka on tehnyt neljään peliin yhtä monta maalia.

Tuloksellisesti Ilves-Kissojen kausi on lähtenyt haasteellisesti liikkeelle, sillä viidestä ottelusta joukkue on voittanut yhden ja hävinnyt neljä maalieron näyttäessä seitsemää tehtyä ja 18:aa päästettyä. Voitto tuli kolmannella kierroksella SexyPöxyistä ja tappiot joukkue on kokenut EBK:ta, Ilvestä, TPV:tä ja Pallo-Iiroja vastaan.

HJS on pelannut tähän mennessä neljä ottelua, joista saldona on kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Pelaamissaan otteluissa HJS on tehnyt yhdeksän ja päästänyt seitsemän maalia. HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen kertoo, että maalirikkaan Pallo-Iirot-tasapelin jälkeen joukkue on keskittynyt edelleen puolustuspelaamisen tiivistämiseen.

”Kyllä oma pää pitää saada tukittua. Emme voi päästää maaleja jokaisessa pelissä. Lisäksi meidän pitää saada kasvatettua pallohallintajaksoja, Raumalla olimme siinä huonoja. Parhaillaan se toimii tosi hyvin, mutta siinä on liian isoja vaihteluja pelien sisällä.”

Ilves-Kissoilla on Mannisen mukaan potentiaalia olla vaarallinen joukkue.

”Siellä on hyviä yksilöitä. Kissat on myöhään koottu jengi, joka parantaa varmasti kauden mittaan, kun saa useampia pelejä alle. Toivottavasti niin ei käy vielä huomenna”, Manninen toteaa.

HJS on viettänyt vapun molemmin puolin ehjän treeniviikon.

”Joukkue on iskussa ja olen luottavaisin mielin. Kotona meidän on pystyttävä ottamaan voittoja ja se on ainut mitä lähdetään huomenna hakemaan”, Manninen sanoo.

Puolustaja Valtteri Ahokas naulaa pöytään saman tavoitteen päävalmentajan kanssa.

”Kyllä kotona halutaan aina ottaa kolme pistettä ja voittaa pelit.”

Ahokas teki pitkään odottamansa debyytin Kakkosessa viime ottelussa Pallo-Iiroja vastaan.

”Kova työ on takana ja vihdoin kun sain debyytin niin kyllä se hyvältä tuntuu”, Ahokas kertoo iloisena.

Topparin mielestä joukkue kehittyy jatkuvasti eteenpäin.

”Joukkue on mielestäni edistynyt kauden aikana ja ekat pelit ovat sitä näyttäneet. Pisteitä on tullut, joten alku on mennyt ihan hyvin. Omalta osaltani olen kehittynyt koko ajan ja päässyt parempaan kuntoon. Hyvä alkukausi on siinä mielessä ollut.”

”Fiilis joukkueessa on myös tosi hieno. Ilmapiiri on hyvä ja muut pelaajat tarjoavat tukea. Siinä on hyvä treenata”, Ahokas toteaa.

HJS ‒ Ilves-Kissat lauantaina 4.5. kello 16.00 Loimua-kentällä. Portit tapahtumaan aukeavat kello 15.00. Ennen ottelua vietetään Loimua-kentän avajaisia kello 15.45. Loimua tarjoaa 100 ensimmäiselle tapahtuvaan saapuvalle ilmaisen makkaran. Nähdään huomenna!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30