Turnaussäännöt


Peliaika ja ottelumuodot

Kesäturnaukset

Ikäluokka Peliaika Pelimuoto Lisätietoa
F8 2 x 15min 5 vs. 5 Vetäytymissääntö, Sarjamuoto
F9 2 x 15min 5 vs. 5 Sarjamuoto
E10 2 x 15min 8 vs. 8 Sijoitusottelut
E11 2 x 15min 8 vs. 8 Sijoitusottelut
D12 2 x 20min 8 vs. 8 Sijoitusottelut
D13 2 x 20min 8 vs. 8 Sijoitusottelut
C14 2 x 20min 11 vs 11 Sijoitusottelut
C15 2 x 20min 11 vs 11 Sijoitusottelut

 

Talviturnaukset

Ikäluokka Peliaika Pelimuoto Lisätietoa
F8 1 x 25min 5 vs. 5 Vetäytymissääntö, Sarjamuoto
F9 1 x 25min 5 vs. 5 Vetäytymissääntö, Sarjamuoto
E10 1 x 25min 8 vs. 8 Sijoitusottelut
E11 1 x 25min 8 vs. 8 Sijoitusottelut
D12 1 x 25min 8 vs. 8 Sijoitusottelut
D13 1 x 25min 8 vs. 8 Sijoitusottelut
C14 1 x 25min 11 vs 11 Sijoitusottelut
C15 1 x 25min 11 vs 11 Sijoitusottelut

 


Pallollisen pelaajan ohjaamisen nollatoleranssi

Kaikissa HJS:n sekä HJS:n joukkueiden järjestämissä turnaus- ja pelitapahtumissa noudatetaan pallollisen pelaajan ohjaamisen nollatoleranssia.

http://hjs.fi/pallollisen-pelaajan-ohjaamisen-nollatoleranssi/


Aikataulut

Otteluiden puoliaikojen välissä on vain noin 1 minuutin tauko. Joukkueiden tulee olla pelivalmiina oman kentän läheisyydessä välittömästi edellisen ottelun päätyttyä.


Kilpailusäännöt:

Kaikissa HJS:n sekä HJS:n joukkueiden järjestämissä tapahtumissa noudatetaan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa- sääntöjä.

http://www.palloliitto.fi/sites/default/files/liitteet/kaikki_pelaa_saannot_2015_low_0.pdf

Sijoitukset

F-ikäluokissa ei pelata sijoituksesta.

Lopullisen järjestyksen (E- ja vanhemmat ikäluokat) sarjassa ratkaisee:

  1. Pisteet
  2. Tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäinen ottelu
  3. Maaliero keskinäisissä otteluissa
  4. Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
  5. Maaliero
  6. Tehdyt maalit
  7. Arpa

Turnauspäällikkö suorittaa arvonnan kenttävastaavan avulla, kyseisten joukkueiden läsnä ollessa.

Jatko-otteluissa tasatulokseen varsinaisella peliajalla päädyttäessä suoritetaan rangaistuslaukaisukilpailu kentällä olevista pelaajista kolmella laukaisijalla/joukkue. Jos tulosta ei saada näillä kolmella laukaisulla/joukkue, kilpailua jatketaan, yksi uusi laukaisijapari kerrallaan, kunnes voittaja selviää. Samaa laukaisijaa saa käyttää vasta, kun kaikki joukkueen pelaajat ovat laukoneet.

Pelipaidat

Otteluohjelmaan vierasjoukkueeksi merkitty joukkue on velvollinen vaihtamaan pelipaitaa/ käyttämään liivejä, mikäli erotuomari näin vaatii.

Kulmapotkut

Kulmapotkut annetaan kaikissa sarjoissa kentän kulmasta, suorana.

Maalipotkut

F- ikäluokissa pelin voi avata mistä tahansa osasta maalivahdin aluetta potkaisemalla maasta tai heittämällä. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään. Maalin tekeminen suoraan pelikatkon jälkeisestä aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai -potkuun vastustajalle.

E- ja vanhemmissa ikäluokissa maalipotku annetaan Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti.

Vetäytymissääntö

Vetäytymissääntö on voimassa F8- ja nuoremmissa ikäluokissa maalipotku ja -heittotilanteissa. Vastustajajoukkue vetäytyy puolen kentän tasolle ja voi aloittaa puolustamisen, kun hyökkäävä joukkue on avannut pelin.

Sivurajaheitot /-potkut

F8- ja nuoremmissa ikäluokissa sivurajaheiton tilalla käytetään sivurajapotkua / -kuljetusta. Rajasyötössä tai -kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei saa tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä pallosta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan.

F9- ja vanhemmissa ikäluokissa on käytössä normaali sivurajaheitto.

Paitsiot

Paitsiot ovat voimassa normaalisti ikäluokissa D-B. E11- ja E10-ikäluokat pelaavat aluepaitsiosäännöllä Palloliiton kilpailuohjeiden mukaisesti. F-ikäluokissa ei ole paitsiosääntöä.

Varoitukset

Varoitukset ovat käytössä turnauksen otteluissa. Kentältä poisto aiheuttaa seuraavan ottelun pelikiellon. Keltaiset kortit eivät kuitenkaan kerry, joten erillisissä otteluissa saadut kortit eivät aiheuta pelikieltoja.

F-ja E- ikäluokissa ei käytetä varoituksia. Näissä sarjoissa käytetään vihreää ja oranssia korttia. Lisäksi näissä sarjoissa pelaajaa voidaan varoittaa ja pelaaja poistaa kentältä suullisesti. Kentältä poiston jälkeen joukkue saa pelata täysilukuisena. Kentältä poistettu pelaaja on sivussa ainoastaan käynnissä olevan pelin.

Vihreä kortti: Jaetaan Pallolitton suositusten mukaisesti F- ja E – ikäluokissa.
Oranssi kortti: Jaetaan luonnollisen pelikatkon yhteydessä häiriökäyttäytyvälle vanhemmalle.

Vaihdot

Vaihdot suoritetaan oman joukkueen pelikatkon aikana vaihtopenkin kohdalta kenttää. Kentältä poistutaan vaihtopenkin kohdalta, ellei kyseessä ole loukkaantuminen. Kaikissa ikäluokissa sallitaan edestakainen vaihto.

Lisäpelaaja

F- ikäluokissa häviöllä oleva joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron kaventuessa kahteen (2) maaliin.

Yli-ikäisen pelaajan peluuttaminen

Lähtökohtaisesti HJS:n sekä HJS:n joukkueiden järjestämissä turnaus- ja pelitapahtumissa ei sallita yli-ikäisen pelaajan peluutusta. Yli-ikäisen pelaajan peluutus on sallittua ainoastaan turnauspäällikön myöntämällä luvalla siten, että F-ikäluokissa kentällä on kerrallaan korkeintaan 1 ja E- ja vanhemmissa ikäluokissa 2 yli-ikäistä pelaajaa.

Kiistatilanteet ja protestit

Turnauksiin ja ottelutapahtumiin nimetään Jury, joka koostuu turnauspäälliköstä sekä turnauspäällikön nimeämistä vastuuhenkilöistä. Mahdolliset riita- ja protestitilanteet tulee ilmoittaa turnaustoimistoon viimeistään 30min kuluttua ottelun päättymisestä. Jury käsittelee tilanteen yhdessä ottelun erotuomarin kanssa. Mikäli käsittely koetaan aiheettomaksi, veloitetaan protestin tehneeltä joukkueelta 100 euron suuruinen palvelumaksu.

Erotuomarit ja pelinohjaajat

HJS:n sekä HJS:n joukkueiden järjestämissä tapahtumissa käytetään Hämeen erotuomarikerhon erotuomareita ja/tai HJS:n omia pelinohjaajia. Turnaukseen osallistuvat joukkueet pelaajineen ja taustahenkilöineen sitoutuvat kunnioittamaan tuomareita ja pelinohjaajia sekä antavat näille työrauhan.