2009 tytöt liekeissä Järvenpäässä


2009 tyttöjen joukkueella on ollut piirinsarjojen syyskierroksen päätyttyä pelitaukoa, mutta toki talvikauden harjoitukset on aloitettu jo marraskuun alussa. Joukkue lähti kokeilemaan pelivirettään 9.12.2017 Järvenpään Palloseuran järjestämään tyttöjen talviturnaukseen, jossa joukkue kohtasi FC Kuusysin, HJK Cityn sekä PK-35:sen. Vastustajajoukkueet olivat kaikki HJS:n tytöille entuudestaan tuntemattomia, joka lisäsi jo ennestään pientä kutkutusta mahojen pohjissa ennen pelejä.


HJS – FC Kuusysi: 5-3

Tytöt lähtivät ensimmäiseen peliin hieman kuulostellen, mutta pääsivät kuitenkin hienosti pelivireeseen kiinni. Talvikauden alku on käytetty harjoituksissa painottaen syöttämistä sekä kentän leveyden käyttämistä, joka valmentajien iloksi alkoi näkymään myös onnistumisina pelissä heti alkumetreillä. Lopputuloksena Kyykkää vastaan 5-3 HJS:n hyväksi.


HJS – HJK City: 6-3

Seuraavaksi vastassa oli HJK City, jonka aiemman pelin perusteella osattiin odottaa tiukkaa vastustajaa. HJK City laittoikin hienosti kampoihin HJS:n tytöille tehden maaleja nopeista vastaiskuista. Kova vastustaja ruokki myös HJS:n peliä ja valmentajat kehuivatkin pelin jälkeen nähneensä parasta peliä, jota joukkue oli koskaan pelannut. Tempo oli hyvä ja jokainen tyttö teki mahdottomasti töitä kentällä. Lopputulos HJS:n hyväksi 6-3.


HJS – PK-35: 8-0

Viimeisessä pelissä PK-35 jäi hieman altavastaajaksi HJS:n tyttöjen pitäessä alussa saman tahdin, johon HJK Cityä vastaan totuttiin. Maaleja tehtiin vain yhteen päähän, mutta PK-35 pisti myös taitavasti hanttiin monta kertaa. PK-35- pelissä nähtiin HJS:n tytöiltä loistavia oivalluksia ja palloa toimitettiin säännöllisesti maalin edustalle luoden vaarallisia maalipaikkoja. Lopputuloksesta ei tullut täyttä varmuutta, mutta 8-0 HJS:n hyväksi lienee riittävän lähellä todellisuutta.


Kaikenkaikkiaan turnauksessa nähtiin tasaisesti suorittava ja joukkueen eteen paljon töitä tekevä, pirteä tyttöporukka, jonka tekemistä ja peli-iloa oli hieno seurata kentän reunalta. Tämän turnauksen myötä onkin hyvä siirtyä harjoittelussa eteenpäin ja odotella seuraavia pelitapahtumia. Hyvä HJS!

Valmentajina turnauksessa toimi Tero Holappa ja Sami Savikkomaa.


Teksti ja kuvat: Janne Heinonen