Esittelyssä uusi toiminnanjohtajamme


Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n (HJS) uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Ville Dahlman. “Dahlmanin tausta ja kokemus niin jalkapallon kuin johtamisenkin saralta vakuutti ”, toteaa seuran hallituksen puheenjohtaja Mikko Tuomainen. “Hän on luontainen organisoija, toiminnan kehittäjä ja viestijä.”

Ville Dahlman näkee HJS:n nykyisen toiminnan jatkumisen ja kehittämisen varmistamisen tärkeimmäksi tehtäväkseen. “HJS on eteenpäin pyrkivä, laadukasta juniorityötä tekevä seura, jonka kivijalkaa eli juniorityötä tulee jatkossakin kehittää kokonaisvaltaisesti. Sekä harraste- että huippupelaajat tulee ottaa huomioon.”

Dahlman katselee jalkapalloa myös alueellisesta näkökulmasta ja pohtii yhteistyön tärkeyttä. “HJS:n on oltava alueellinen jalkapallovaikuttaja, ja sen tulee tehdä yhteistyötä lähialueen muiden seurojen kanssa jatkossakin. Kokemukset Parolan Visan kanssa olivat positiivisia, ja samankaltaista toimintaa tullaan varmasti virittelemään muidenkin kanssa.”  Tuleva toiminnanjohtaja toteaa myös tekevänsä kaikkensa sen eteen, että hämeenlinnalaisessa jalkapallossa on tulevaisuudessa paremmat näkymät niin edustus- kuin junioritasolla.

Hämeenlinnalaisella Dahlmanilla on monipuolinen kokemus jalkapallon saralta. AC Täysosuman, HäPä:n ja HJS:n junioripelaajan tie on kulkenut aikuisena Hämeenlinnan Härmän, Riihimäen Ilveksen ja Parolan Visan pelaajan uralta valmentajan tehtäviin. Dahlman on ollut Parolan Visan hallituksessa sekä seuran valmennuspäällikkönä tämän vuoden huhtikuuhun asti. Visan edustusjoukkueen vastuuvalmentajan pesti jatkuu HJS:n toiminnanjohtajan työn ohessa. Dahlman on opetusupseerityönsä ohessa valmentanut Kaartin jääkärirykmentin jalkapallojoukkeen kahteen otteeseen sotilasjalkapallon Suomen mestariksi.

Ville Dahlman aloittaa työnsä HJS:n toiminnanjohtajana 1.8.2015.


Henkilökuva, Ville Dahlman

Millainen jalkapallotausta sinulla on?

Juniorina pelasin AC Täysosumassa, Hämeenlinnan Palloilijoissa (HäPa) ja Hämeenlinnan jalkapalloseurassa (HJS). Aikuisiällä olen edustanut eri sarjatasoilla niin Hämeenlinnan Härmää, Riihimäen Ilvestä kuin Parolan Visaa.

Olen valmentanut Parolan Visan edustusjoukkuetta vastuuvalmentajana viimeiset pari vuotta, ja jatkan joukkueen valmentamista jatkossakin. Kaartin jääkärirykmentin jalkapallojoukkueen valmentajana olen ollut pariin otteeseen. Molemmilla kerroilla saavutimme joukkueen kanssa Suomen mestaruuden sotilaiden jalkapalloturnauksessa.

Millaisin ajatuksin ryhdyt HJS:n vetäjäksi?

HJS:n kivijalka on laadukas ja pitkäjänteinen juniorityö. Sen kehittäminen ja siihen panostaminen on tärkeää jatkossakin niin harraste- kuin huippupelaajien osalta. HJS:n on tulevaisuudessakin oltava alueen jalkapallon eteenpäin vievä voima, joka toimii hyvässä yhteistyössä lähialueen muiden seurojen kanssa.

Minusta on mukava tulla taloon tekemään työtä jalkapallon hyväksi yhdessä innostuneiden ja koulutettujen toimihenkilöiden, sekä osaavan toimiston väen kanssa.

Miksi juuri jalkapallo?

Jalkapallo on ollut lähellä sydäntä pienestä pitäen ja kulkenut suvussa verenperintönä. Huomasin jo junioripelaajana, että jalkapallo antaa mahdollisuuden erilaisille pelaajille olla tärkeä osa joukkuetta. Itse en koskaan ole ollut taitava, nopea tai muuten erityisen lahjakas. Pelityylini on aina ollut ”kaikki tai ei mitään”, ja kentällä olin valmis tekemään kaikkeni joukkueen ja yhteisen tavoitteen eteen. Valmentamisen pariin ajauduin, koska huomasin että sen olevan hyvä keino pysyä mukana lajin parissa.

Jalkapalloharrastuksen parissa olen päässyt kehittymään ja haastamaan itseni monin tavoin. Pelissä on myös mukana aina monenlaisia tunteita, voisin jopa väittää olevani koukussa pelin tuomiin fiiliksiin. Valmentajana voittojen ja tappioiden mukanaan tuomat tunnetilat ovat vielä koukuttavampia kuin pelaajana. Olen saanut jalkapallolta paljon eväitä elämään ja lähes koko kaveripiirini koostuu vanhoista pelikavereista ja muuten jalkapallosta tutuista henkilöistä.

Haastattelu: Anne Autere-Kesti, HJS Viestintä- ja yhteisötoimikunta