AC Milan Junior Camp 2015 oli menestys!


Hämeenlinnassa harjoiteltiin ja pelattiin italialaiseen malliin 29.6. – 3.7. AC Milan Junior Camp valtasi Pullerin kentät, ja eri-ikäiset juniorit Hämeenlinnasta, Parolasta, Nokialta, Janakkalasta ja Vaulammilta oppivat pienpelien, 1vs1- ja 2vs2-harjoitusten kautta uusia asioita jalkapallosta. Nuorimmillakaan ei ollut hankaluuksia ymmärtää italialaisvalmentajien ohjeita, vaan he oivalsivat nopeasti miten harjoitus etenee. Oivallusten ja peli-ilon kautta syntynyt pelaajakehitys oli silminnähden havaittavissa.

Hienoa katseltavaa oli myös leiriviikon aikana syntynyt yhteishenki ja reilu kilpailumeininki niin peleissä kuin iltapäivien Skill Games -taitokisoissakin. Pelaajat kannustivat ja ohjasivat toisiaan, ja valmentajien ohjeetkin otettiin vastaan keskittyneinä ja yhteisrintamassa.

AC Milan Junior Camp oli seuralle uusi kokemus, joten siinä missä juniorit oppivat uusia asioita pelaamisesta, niin järjestäjät oppivat leirisuunnittelusta ja käytännön järjestelyistä tulevaisuutta ja vastaavia leirejä ajatellen.

Leiri päättyi aurinkoisissa tunnelmissa ja jätti kaikille osallistujille mukavan kesäloma- ja jalkapallomuiston! Leirin päätteeksi kuusi pelaajaa, Tuuli Viinikka, Sara Haapala, Valtteri Ahokas, Väinö Hyökyvaara, Atte Mukkila ja Rasmus Hieto, saivat kutsun osallistumaan International AC Milan Football Junior Camp Day- tapahtumaan Milanossa keväällä 2016!

Lisää kuvia leirin tapahtumista löytyy HJS:n Facebook-sivulta.


Teksti: Ville Kalervo/HJS
Kansikuva: Janne Heinonen / http://heinosenjanne.com