Edustukselle täydet pisteet kotiavauksesta!


HJS pääsi perjantaiseen kotiavaukseensa hyvistä lähtökohdista: kausi oli avattu voitokkaasti vieraskentällä ja sen lisäksi myös sairastupaa oli saatu pelien välillä hieman tyhjenemään. Hyvistä lähtöasetelmista huolimatta ottelun alku oli kotijoukkueelta hermostunut. Hyökkäykset olivat lyhyitä ja pelaaminen hidasta. Tätä kautta vieraat saivat muutaman hyvän tilaisuuden vastahyökkäyksiin, joista ei kuitenkaan varsinaisia maalitilanteita syntynyt.

Ensiminuuttien jälkeen kotijoukkueen otteet alkoivat terävöityä ja syötöt löytämään useammin oman pelaajan. Painopiste siirtyi tiukemmin KaVo:n kenttäpuoliskolle. Vartin kohdalla illan ensimmäisen maalin iski edellisessä ottelussakin vahvasti pelannut Jere Suomalainen, joka sai maalin edestä ohjata Toivo Peltoniemen erinomaisen keskityksen sisään. Maali vapautti HJS:n peliä entisestään ja tilanteita alkoi rakentumaan tasaiseen tahtiin KaVo:n maalille. Paikkoja oli useammallakin miehellä niin peli- kuin erikoistilanteista, mutta maaliin asti pallo saatiin vasta rangaistuspotkusta. Asialla jälleen Suomalainen.

Toinen jakso eteni samoissa merkeissä kuin ensimmäisen jakson loppupuolisko – HJS loi tasaisesti painetta ja paikkoja vieraiden päätyyn. Maalinteko maistui parhaiten edelleen Suomalaiselle, joka iski hattutempun täyteen tunnin kohdalla hienon kuvion päätteeksi Jesse Nirkon keskityksestä. 4-0 lukemat taiteili Markus Joenmäki suoraan kulmapotkusta. Pari minuuttia tästä Jussi Länsimaa kiitti kippari Otto Ojalan esityöstä ja laukoi pallon viidennen kerran KaVo:n maaliin. Jere Suomalainen lisäsi vieraiden tuskaa vielä pelikellon käydessä viimeisiä hetkiään ja puski illan neljännen osumansa Atte Koivuniemen keskityksestä.

HJS:n valmennustiimistä löytyi tyytyväisiä miehiä pelin jälkeen.
– Voitto ja sen myötä tärkeät kolme pistettä on tietenkin ottelun tärkein anti, mutta paljon muutakin
positiivista tänään näimme. Jere Suomalainen oli jatkuvasti vaarallinen ja antoi maalien lisäksi hyviä erikoistilanteita, joista loimme paikkoja. Ottelun alun jälkeen olimme pelissä hyvin kiinni ja puolustimme järkevästi vastustajan hyökkäykset. Nollapeli vaatii aina kurinalaisuutta ja hyvää kontrollia myös pallollisessa pelissä ja hoidimme sen tänään mallikkaasti. Vaihdosta saimme peliin myös hyvin lisävauhtia, joilla on tosi iso merkitys joukkueelle. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon tiukkaa TPV-taistoa, jutteli Lauri Hakanen pelin jälkeen.

HJS – KaVo 6-0 (2-0)

15´ 1-0 Suomalainen (Peltoniemi)

35´ 2-0 Suomalainen rp.

61´ 3-0 Suomalainen (Jes. Nirkko)

69´ 4-0 Joenmäki

71´ 5-0 Länsimaa (Ojala)

90´ 6-0 Suomalainen (Koivuniemi)

HJS:n avauskokoonpano perjantaina:
HJSKavoavaus