HJS kohtaa Suomen Cupissa Ilveksen


Ulkona on pakkasta lähes kymmenen astetta ja ihmiset kolaavat pihoiltaan lumia. Hämeenlinnan jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue aloittaa silti tässä vaiheessa vuotta kauden tosipelit, kun se kohtaa Suomen cupissa Ilveksen kakkosjoukkueen. Ottelu pelataan Hämeenlinnassa Säästöpankki Areenalla sunnuntaina alkaen klo 20.15. Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset ja edessä on paljon uutta.

Viime sunnuntain HJS kohtasi harjoitusottelussa TPS reservin ja voitti Pullerin Meijerin kentällä pelatun ottelun hyvän toisen jakson ansiosta lukemin 2-1. Tällä viikolla HJS:n edustuksen toiminnanjohtajan, Ville Dahlmanin, sulkakynä on käynyt kuumana, kun sopimuspapereihin on rustattu uusia nimiä. Sopimuspelaajien listaan lisättiin Eetu Tapanainen, Yasin Mahamed, Toivo Peltoniemi sekä Lucas Leinonen. Edu ja Toke ovat tuttuja kasvoja HJS:n paidassa. Yasin ja Lucas ovat hämeenlinnalaiselle futisyleisölle uusia tuttavuuksia ja heistä odotetaan vahvistuksia HJS:n keskikentälle ja hyökkäykseen.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen odottaa innolla sunnuntai-illan Ilves-peliä:

-Odotan erittäin kovaa peliä. Vastustajalta löytyy laajalla rintamalla hyviä pelaajia ja kuntopohjat ovat varmasti heillä kunnossa. Sitä, minkälaisen ryhmän Ilves juoksuttaa kentälle, voidaan vain arvailla. Vaihtoehtoja löytyy paljon. Pienellä kentällä Säästöpankki Areenalla pelistä tulee varmasti vauhdikas kamppailu.

Yksi mielenkiintoinen lisä ottelussa on se, että viime kaudella HJS toimi Ilveksen yhteistyöseurana ja Hämeenlinnassa nähtiin useita Ilveksen nuoren kaartin huippupelaajia. Viime kaudella HJS ei osallistunut Suomen cupiin, vaan keskittyi ainoastaan Kakkosen sarjaotteluihin ja harjoituspeleihin. Ilves lähtee sunnuntain otteluun suosikkina, mutta altavastaajan osa ja pieni kenttä höystettynä kotiyleisön hurmoksella antavat mainiot eväät muikeaan yllätykseen.

Lauri Hakanen odottaa vauhdikasta ottelua sunnuntai-iltaan

 

Tässä vielä Palloliiton infoa Suomen Cupista.

Kauden 2019 miesten Suomen Cup pelataan uudistuneessa muodossa. Cup aloitetaan alkuvuodesta erillisinä Veikkausliigajoukkueiden ja Ykkösen joukkueiden lohkomuotoisina karsintoina. Lisäksi täysin uutena kilpailuna pelataan Kakkosen Cup, joka toimii myös väylänä Suomen Cupin varsinaiseen cup-vaiheeseen.

Veikkausliigajoukkueiden karsinnoista cup-vaiheeseen etenee kahdeksan joukkuetta ja Ykkösen joukkueiden karsinnoista puolestaan neljä. Kaksi paikkaa menee Kakkosen Cupin finalisteille ja paikkansa cup-vaiheessa ovat jo varmistaneet kauden 2018 Regions’ Cupin finalistit VJS ja FC Kiisto. Näin cup-vaiheessa mukana on kaikkiaan 16 joukkuetta.

Miesten Suomen Cupin 2019 aikataulu:
18.1.- Veikkausliigajoukkueitten ja Ykkösen joukkueitten karsinnat sekä Kakkosen Cup
15. – 17.3. Neljännesvälierät (16 joukkuetta)
30. – 31.3. Puolivälierät (8 joukkuetta)
16.5. Välierät (4 joukkuetta)
14. – 16.6. Finaali (tarkempi pelipäivä päätetään myöhemmin)