HJS:n cup-taival alkoi tappiolla


Sunnuntai-iltana Säästöpankki Areenalla nähtiin tämän vuoden ensimmäinen sarjapeli, kun HJS kohtasi Suomen cupissa Ilveksen kakkosjoukkueen. Värikkäiden vaiheiden jälkeen loppulukemat kirjattiin vieraiden hyväksi 1-2 (1-0). Tappiosta huolimatta nuoren kotijoukkueen otteissa oli paljon hyvää ja vaikka tappio kirpaisee, tämä antaa uskoa tulevaan kauteen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Lauri Hakanen ryhmitti miehistönsä hieman eri tavalla mihin on totuttu. HJS pelasi kolmen alakerralla, kun avauksessa puolustuslinjassa pelasivat Lasse Kivinen, Sisu Mosamete ja Tony Naskali. Laitapelaajat Vilppu Leinonen ja Eppu Kallio riensivät puolustuksen avuksi tarvittaessa. HJS aloitti ottelun varsin terävästi ja hyvä prässi pakotti Ilveksen puolustuksen virheisiin. Jo kolmen minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen Juuso Huhtapelto oli puolittain läpi, mutta laukaus meni maalin ohi. Ensimmäisen vartin aikana Ilves-maalia hätyytteli Huhtapellon lisäksi myös Prince Mokuma, joka näyttävien harhautusten jälkeen pääsi laukomaan, mutta laukauksen eteen ehti viime hetkellä Ilves-puolustaja. Kun ottelua oli pelattu 27 minuuttia, HJS:n vahva yritys palkittiin. Tony Naskali lähetti hienon ristipallon vasemmalle laidalle. Pallo pelattiin Santeri Steniukselle, jonka hieman epäonnistunut laukaus päätyi paikalle kiirehtineelle Juuso Huhtapellolle. Huhtiksella oli helppo työ paukauttaa avausmaali tyhjään Ilves-maaliin. Ottelussa kapteenin nauhaa kantanut Huhtapelto onnistui viikko sitten harjoituspelissä TPS:aa vastaan ja nyt mies  näytti taas, että maalijyvä hieman vaisun viime kauden jälkeen on löytynyt. Jakson loppupuolella Ilves sai otetta pelistä. HJS:n maalilla pelannut Eero Viljanen pelasti pienen hässäkän jälkeen kotijoukkueen mainiolla reaktiotorjunnalla.

Toiselle jaksolle tulistunut Ilves-lauma ryntäsi täynnä pyhää vihaa ja saikin palkinnon heti jakson alussa. Hyökkäys nostettiin vasemmasta laidasta ja pallo pelattiin takaviistoon, johon paikalle tullut Ilveksen keskikenttäpelaaja siirsi pallon hallitusti verkon perukoille. Kymmenen minuuttia edellisestä kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä. Ilves sai vapaapotkun 25 metristä vasemmalta laidalta. Kaikki pelaajat odottivat keskitystä, mutta Ilves-hyökkääjä päätti yrittää suoraa laukausta etukulmasta. HJS-vahti Viljanen ehti torjuntaan, mutta pallo lirahti harmittavasti Viljasen kainalosta maaliin hieman helpon näköisesti. HJS jatkoi osuman jälkeen hyvää liikettä ja teki vielä peräti viisi pelaajavaihtoa, joilla taattiin jaksaminen loppuminuuteille asti. Kotijoukkueen parhaat tilanteet ottelun lopussa osuivat vaihdosta kentälle tulleelle Eetu Tapanaiselle. Edun sihti ei ollut kuitenkaan tänään paras mahdollinen ja maalit jäivät näkemättä. HJS pääsi useasti Ilveksen alueelle, mutta lähes poikkeuksetta joko viimeinen syöttö tai laukaus olivat vailla tarvittavaa laatua. Vierasjoukkue Ilveksen vaarallisin pelaaja oli keskikentällä vahvoja nousuja tehnyt Elias Kuusela. Loppuvihellyksen soidessa Ilves juhli voittoa ja kiitti paikalle saapunutta pientä fanijoukkoansa. Vaikka tappio oli HJS-leirissä karvas, ottelusta löytyy paljon positiivista. HJS pysyi Ilveksen kyydissä hienosti ja loi vastustajaa enemmän maalipaikkoja. Ilves/2 nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen, joten vastus oli laadukas.

Yksi kotijoukkueen onnistujista oli oikealla laidalla viilettänyt 17-vuotias Ossi Lehtonen. Nuorukainen kommentoi ottelua näin:

– Peli oli kovatasoinen ja tänään joutui juoksemaan tosi paljon. Pelasimme ajoittain ihan hyvin, mutta lopputulos tietysti harmittaa. Oma peli oli tänään ihan hyvää, vaikka en päässyt oikein maalipaikoille. Oli kiva pelata koko 90 minuuttia.

Tulevana kautena HJS pelaa myös A-junioreiden sarjaa. Lehtonen ei murehdi vielä niitä asioita, vaan keskittyy tuleviin harjoituksiin ja otteluihin:

– Vielä ei ole tietoa, pelaanko Edustuksen miehistössä vai A-junioreissa. Toki toivon, että saan peliaikaa Edustuksessa, se olisi tavoite. Viikon päästä kohtaamme harjoitusottelussa JanPan ja sitten siitä viikon päästä jatkuu Suomen cup. Toivottavasti tämän päivän näytöt riittävät minuuteille jatkossakin.

 

HJS:n avauskokoonpano:

Eero Viljanen (mv)

Vilppu Leinonen

Lasse Kivinen

Cisgard Mosamete

Tony Naskali

Eppu Kallio

Valtteri Kaarna

Prince Mokuma

Ossi Lehtonen

Santeri Stenius

Juuso Huhtapelto (C)

 

Vaihdosta kentälle:

Eetu Tapanainen

Yasin Mahamed

Timo Viljanen

Lucas Leinonen

Sampsa Hälvä

 

HJS:n seuraava ottelu pelataan 25.1. klo 19, jolloin vastaan tulee Kolmosen paikallisvastustaja Janakkalan Pallo.