Grani ja pohjoistuuli tarjoilivat kylmää kyytiä


Vihreät miehet pelaavat hyvin. Tämän sai todeta HJS:n miesten edustusjoukkue lauantaina Meijerin kentällä. Vastassa oli kova haaste, kun viime kaudella Ykkösestä pudonnut Grankulla IFK Kauniaisista tuli kylään. Vierasjoukkue otti voiton ensimmäisen jakson vahvan pelinsä ansiosta lukemin 0-3 (0-3). HJS sai kokemuksen lisäksi peliaikaa nuorille pelaajilleen. Hollannissa Twenten kanssa harjoitellut Lauri Kesti pelasi tänään avauksessa oikean laitapuolustajan tontilla.

Ottelun alku oli lähes täydellistä Granin hallintaa. Vihreäpaidat pystyivät katkaisemaan HJS:n hyökkäykset usein jo keskialueella ja pääsivät laitojen kautta useisiin maalitilanteisiin. Ottelun hienoin suoritus nähtiin heti viiden minuutin pelin jälkeen, kun Grani-hyökkääjä otti rinnallaan pallon haltuun ja ampui kääntö-volleyllä nahkakuulan HJS-maalin ylänurkkaan. Tästä vierasjoukkue sai lisää virtaa ja vyörytys HJS-alueella jatkui. Vartin kohdalla vierasjoukkue sai kulmapotkun. Hyvän keskityksen jälkeen HJS-puolustus ei päässyt kunnolla pääpalloon ja peliväline ohjautui HJS:n omista pelaajista maalin perukoille. Tämänkään jälkeen Grani ei hellittänyt kaasujalkaa, vaan jatkoi hyvää peliään. 20. minuutin kohdalla pallloa kaivettiin jo kolmannen kerran HJS-maalista nätin hyökkäyksen päätteeksi. HJS pääsi ensimmäisellä jaksolla muutaman kerran hyökkäämään, mutta todelliset maalipaikat puuttuivat. Keskikentällä HJS ei saanut ratkaisevia syöttöjä omilleen ja Grani pelasi agressiivisesti ja esti HJS:n pelinrakentelun.

Toisella jaksolla HJS pääsi hyökkäämään Pullerilla puhaltaneeseen myötätuuleen ja se yhdistettynä muutamaan vaihtoon toivat lisävirtaa valkopaidoille. Toisen puoliajan alussa kotijoukkueen Juuso Huhtapelto rynni rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin vastoin sääntöjä. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jota asettui ampumaan HJS-toppari Markus Joenmäki. Vasemman jalan laukaus lähti kohti oikeata alakulmaa, mutta Grani-maalivahti aavisti Maran aikeet ja torjui pilkun hienolla venytyksellä. HJS ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan esiintyi toisella jaksolla selvästi pirteämmin. Parhaat maalipaikat avautuivat Jere Suomalaiselle ja Eetu Tapanaiselle. Kulmapotkun jälkitilanteesta myös Huhtapelto oli lähellä maalintekoa, mutta sihti ei tänään ollut paras mahdollinen. Toisella jaksolla maaleja ei nähty ja näin ottelu päättyi Granin voittoon 0-3. Ensimmäisellä jaksolla tasoero oli selvä, mutta kotijoukkueen pirteä toinen jakso antoi uskoa HJS-miehistölle. Valkopaitojen ei kannata pistää päätä pensaaseen, sillä vastassa oli yksi Kakkosen kovimmista joukkueista. GrIFK:n miehistö ei ole olennaisesti muuttunut viime kaudesta ja ennakkokaavailuissa joukkue taistelee noususta Ykköseen.

HJS:n keskikentälle vaihdosta tullut ja varsin pirteitä otteita esittänyt Valtteri Kaarna oli ottelun jälkeen mietteliäs.

”Tämä oli aika vaisu peliesitys meiltä, pystymme parempaan. Ensimmäisellä jaksolla pelirohkeus puuttui. Siinä taisi olla mukana myös hieman liikaa jännitystä. Toisella jaksolla pelasimme rohkeammin ja myös pelaajavaihdot toivat energiaa. Vastustajakin taisi loppua kohden väsyä. Grani on rutinoitunut ja kokenut joukkue, kova vastus.”

Paljon parjatusta Meijerin kentän tekonurmesta Kaarnalla ei ollut mitään pahaa sanottavaa.

”Kenttä oli tosi hyvä tänään. Alkutalven vaikeudet on ilmeisesti selätetty ja viime aikoina kenttä on ollut tosi hyvässä kunnossa.”

 

HJS:n avauskokoonpano:

Ville Kalervo

Eppu Kallio

Markus Joenmäki

Paavo Ahola

Lauri Kesti

Jere Suomalainen

Otto Ojala

Prince Mokuma

Timo Viljanen

Eetu Tapanainen

Juuso Huhtapelto

 

Vaihdosta kentälle:

Giscard Mosamete

Vilppu Leinonen

Valtteri Kaarna

Santeri Stenius

Aleksi Latvanen