HJS ja Tampere United tasapeliin


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue kohtasi sunnuntai-iltana harjoitusottelussa kolminkertaisen suomenmestarin, Tampere Unitedin. Säätöpankki Areenassa pelattua ottelua saapui katsomaan 205 katsojaa ja tuskin kukaan heistä pettyi näkemäänsä. Vauhdikas peli päättyi lopulta 2-2 -lukemiin.

Ottelun alussa kotijoukkue HJS väänsi kaasun täysille ja TamUn puolustus oli helisemässä nopeajalkaisten valkopaitojen kanssa. Heti ensimmäisellä minuutilla TamUn maalivahdin Elias Alasen avaus päätyi HJS:n uudelle vahvistukselle, Prince Mokumalle. Mies murtautui vahvasti rangaistusalueen sisään ja sijoitti pelivälineen hallitusti maalin alakulmaan. Jälkiruuaksi avausmaaliin Prince esitti maailmanluokan tuuletukset ja tiputanssin jälkeen virtuaaliselle tulostaululle kirjattiin 1-0 -lukemat. Ottelun alussa HJS prässäsi voimakkaasti ja TamUn puolustus oli muutamaan otteeseen vaikeuksissa. TamU ei päässyt tekopaikoille ja ensimmäinen vartti mentiin selvästi kotijoukkueen lyödessä tahtia. TamUn ainoa tilanne syntyi kuin tyhjästä, kun vierasjoukkueen vahva kärkimies, Berat Grabovci sai rankkarialueen rajalla jalkansa vapaaksi. Veto osui HJS:n onneksi maalin vasempaan tolppaan. Kotifanien riemuksi ottelun toinen HJS-maali nähtiin 25. peliminuutilla. Todella hyvin koko matsin esiintynyt Prince leikkasi rohkeasti keskelle ja pystyi vielä vaikeasta asennosta toimittamaan pallon rangaistusalueelle siirtyneelle Juuso Huhtapellolle. Huhtiksen ratkaisu oli kylmän viileä kuin jäämeren monni. Mies toimitti pallon varmasti maalin alakulmaan ja kotijoukkue karkasi riemukkaaseen 2-0 -johtoon. Maalin jälkeen HJS jatkoi painetta ja sai muutaman vaarallisen paikan. Kahdesti kulmapotkussa ilmatilan herrana esiintyi tuttu mies, Markus Joenmäki. Tällä kertaa joukkueen viime kauden maalikuningas ei pystynyt saattamaan palloa verkkoon asti, vaikka pystyikin vaarallisesti kahdesti puskemaan. Ensimmäisen jakson lopulla TamU sai otetta pelistä. Kulmapotkun jälkitilanteesta HJS:n kokenut maalivahti Ville Kalervo pelasti joukkueensa takaiskulta loistavalla reaktiotorjunnalla. Tämän jälkeen TamU sai toisenkin kulmapotkun ja jälleen vierasjoukkue oli lähellä maalintekoa. Tällä kertaa ylärima pelasti HJS:n. Molemmat kulmapotkut antoi ottelussa muutamat näyttävät kikat esittänyt Leroy Maluka. Taukokahville mentiin kotijoukkueen 2-0 -johdossa.

Toisen jakson alkuminuuteilla HJS puolustus pelasi hieman löysästi ja TamU pääsi oikealta laidalta hyökkämään. TamUn tähtihyökkääjä Grabovci toimitti pallon keskelle ja Verneri Uimonen tsippasi pallon näyttävästi yli HJS-maalille vaihdetun Eero Viljasen. Ensimmäisen jakson tapaan toisellakin puoliajalla pidettiin kovaa kyytiä ja paikkoja luotiin molempiin päihin. 56. minuutilla HJS pelasi keskikentällä hienosti yhteen ja tämän seurauksena Ilveksestä lainalla ollut Santeri Haarala pääsi nokikkain TamUn maalivahdin kanssa. Maalivahti Alasen tuplatorjunta piti numerot ennallaan. 70 minuutilla Eetu Tapanainen esitteli näyttävää volleytään 20 metristä ja Alanen torjui näyttävästi oikeasta yläkulmasta. Kun peliä oli pelattu 81 minuuttia, vierasjoukkue TamU sai haluamansa. Pallo pelattiin Grabovcin johdolla kolmella lyhyellä syötöllä Mauno Sirénille, joka tasoitti ottelun. Vielä pelin viimeisellä minuutilla Grabovci juoksi vahvasti oikealta läpi, mutta mies pysäytettiin rangaistusalueella. Innokkaimmat TamU-fanit vaativat tilanteesta rangaistuspotkua, mutta tätä ei tuomari TamUn vaihtopenkin kovasta protestoinnista huolimatta viheltänyt. Näin ottelun lopputulokseksi kirjattiin 2-2 tasapeli. Lopputulosta voidaan pitää oikeutettuna, vaikka osa kotifaneista olikin hieman pettyneitä, kun johto menetettiin. Joka tapauksessa tämä Kakkosen joukkueiden kohtaaminen oli hyvää ja viihdyttävää jalkapalloa, jossa tilanteisiin mentiin kovaa. Tästä kertoo myös ottelussa nähdyt kuusi keltaista korttia. Säästöpankki Areenan uusi alusta oli odotetun hyvä ja molemmat joukkueet antoivat siitä positiivista palautetta. Pieni miinus tapahtumassa oli katsomoiden puuttuminen, suurin osa katsojista seisoivat kentän laidalla. Vielä kun tuokin asia saadaan järjestykseen, pystytään Säästöpankki Areenalla järjestämään entistä hienompia ottelutapahtumia.

Lauri Hakasen ollessa ulkomailla kotijoukkueen peliä johti tällä kertaa valmentaja Teuvo Palkki. Teke oli pelin jälkeen tyytyväinen moneen asiaan.

– Olen tyytyväinen siihen peli-ilmeeseen, jota tänään esitimme. Etenkin ensimmäisen puolen tunnin aikana pystyimme pitämään pelissä sellaista tempoa, jota Kakkosessa vaaditaan. Tuo tempo pitää sitten pystyä säilyttämään sarjapeleissä koko 90 minuuttia.

Palkin mukaan joukkueessa oli paljon onnistujia

– Ilveksen pojat Santeri Haarala ja Tariq Kazi olivat mainioita. Toivottavasti saamme heitä jatkossakin käyttöömme. Lisäksi täytyy mainita 2001-syntynyt toppari Lasse Kivinen, joka pelasi koko pelin ja pärjäsi hienosti. Näin nuorelta mieheltä vain yhden virheen eli suoritus oli erinomainen. Myös hyökkääjät Juuso Huhtapelto ja Eetu Tapanainen ansaitsevat tänään ison peukun. He pystyivät pitämään kovaa tempoa ja luomaan useasti vaaraa vastustajan alueelle. Keskikentän yläpuolella häärinyt Prince pelasi myös todella hyvin. Hän teki useita hienoja ratkaisuja ja pystyi pitämään kovan temmon läpi koko ottelun.

 

Ottelun HJS-tähdet valitsi tänään Härmä yj:n B-tyttöjen valmentaja, Simo Tuomaala.

3 tähteä: Prince Mokuma. ”Mies takoi tehot 1+1 ja oli koko ottelun todella pirteä ja jaksoi tehdä vahvasti töitä täydet 90 minuuttia.”

2 tähteä: Juuso Huhtapelto. ”Tämä oli todella energinen esitys Huhtikselta. Mies oli alati vaarallinen ja pyrki koko ajan vahvasti eteenpäin, kun HJS nosti hyökkäyksiä.”

1 tähti: Ville Kalervo. ”Miehen mahtava ”game saver” piti kotijoukkueen johdossa ensimmäisellä jaksolla.”

 

HJS:n avauskokoonpano:

Ville Kalervo
Eppu Kallio
Markus Joenmäki
Lasse Kivinen
Tariq Kazi
Jere Suomalainen
Otto Ojala
Prince Mokuma
Santeri Haarala
Eetu Tapanainen
Juuso Huhtapelto

Vaihdosta kentälle:

Santeri Stenius
Valtteri Kaarna
Giscard Mosamete
Vilppu Leinonen
Timo Viljanen
Aleksi Latvanen
Eero Viljanen

HJS jatkaa harjoitusotteluitaan ensi lauantaina, kun viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnut GrIFK saapuu vieraaksi Meijerin kentälle. Ottelu alkaa klo 13.45. Tervetuloa!