HJS-junnut AC Milanin vieraana


Viime kesänä Hämeenlinnassa pidetyltä AC Milan -leiriltä kutsuttiin yhteensä kuusi HJS:n junioripelaajaa 18.-21.3.2016 järjestetylle AC Milan Junior Campille Milanoon! Junior Campille oli kutsuttu pelaajia viime vuonna järjestetyiltä leireiltä ympäri Eurooppaa ja osallistujat pääsivät nauttimaan kansainvälisestä tapahtumasta. Ohessa vähän treenailtiin ja pelattiinkin…

Isäntänämme Italiassa toimi Milan Junior Camp Finlandin Francesco Rizzi. HJS:n pelaajien lisäksi Suomesta oli yhteensä reilut 30 pelaajaa mukana, seurallamme oli siis hyvä osuus kokonaismäärästä. Leirin ensimmäisenä päivänä luonnollisesti majotuimme ja pelaajat kävivät jo vähän treenaamassakin. Illalla päästiin nauttimaan yhden AC Milan -legendan seurasta ja hyvistä neuvoista (joista tärkeimpänä: Muistakaa kuunnella vanhempianne :)).


20160318_193116

Yhteiskuvassa pelaajien kanssa poseeraa Ac Milanissa (4 Italian mestaruutta ja kaksi Eurooppa Cupia/Mestareiden liiga-voittoa) ja Italian maajoukkueessa pelannut Daniele Massaro.


Lauantaina vanhemmat juniorit (2003-2001) pelasivat oman turnauksensa. Joukkueet muodostettiin yhden maan pelaajista (jos ei ollut tarpeeksi, yhdistettiin kaksi maata). HJS:n edustajana Suomen joukkueessa pelasi Valtteri Ahokas. Nuoremmilla oli vapaapäivä, joka kului suurimmalla osalla aurinkoisen Milanon nähtävyyksiä ihaillen.

Sunnuntaina nuoremmat (2007-2004) olivat tositoimissa ja vanhemmat juniorit nauttivat vapaapäivästä. Suomalaisista koottiin kolme joukkuetta, yhteensä sarjassa joukkueita oli 24 (mm. Italiasta, Iso-Britanniasta ja Espanjasta). HJS:sta mukana olivat Väinö Hyökyvaara, Rasmus Hieto, Atte Mukkila, Tuuli Viinikka ja Sara Haapala.

Turnauksessa painotettiin urheilu- ja Fair Play-henkeä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että peleissä ei ollut lainkaan tuomareita. Välillä Fair Play ja urheiluhenki olivat koetuksella ja otteet olivat varsin kovia. Kaikesta kuitenkin selvittiin ja koko turnauksen voitto tuli värikkäiden vaiheiden jälkeen Suomeen (mukana Rasmus ja Atte)!


20160320_093251

Turnauksen alkuseremonia


20160320_172328

Voittajajoukkue juhlistamassa mestaruutta


Sunnuntai päättyi matkan kohokohtaan: Serie A:n matsi Ac Milan – Lazio San Sirolla! Jo stadionin koko oli monelle elämys, tosin rankka päivä joko turnauksen tai nähtävyyksien parissa alkoi illalla jo tuntua. Pelin jälkeen hotellille valuikin väsyneitä palloilijoita vanhempineen.


20160320_192821
HJS:n edustajat odottelemassa stadionille pääsyä


20160320_204119

Tunnelmia Lazio San Sirolta


Maanantaina ei enää järjestettyä ohjelmaa ollut, vaan väsyneet leiriläiset valmistautuivat kotimatkalle.

Kiitos Ac Milan ja Milan Junior Camp Finland mieleenpainuvista kokemuksista!


Teksti & Kuvat: Esa-Pekka Viinikka