HJS laajentaa jääkiekkoon


Hämeenlinnan Jalkapalloseura laajentaa lajikirjoaan tulevalle vuodelle kattamaan myös jääkiekon. Perinteinen jalkapalloseura haluaa olla mukana mahdollistamassa erityisesti naisten jääkiekon pelaamista Hämeenlinnassa.

”Seuran valmennuspäällikkö Mika Pulkkisella on vahva tausta juniorijääkiekossa ja useampikin seuran taustavaikuttaja on tunnustautunut jääkiekkofaniksi, joten meillä on otollinen ammatillinen pohja uskottavan jääkiekkotoiminnan pyörittämiseksi. Itsekin olen katsonut tänä vuonna ainakin neljä ottelua. Näillä pohjilla uskallan väittää, että olemme taustaorganisaationa vähintään Liiga-tasoa. Erityisesti tulemme panostamaan seuran henkilökunnan aktiivisuuteen sosiaalisessa mediassa.” maalailee uudistusta seuran toiminnanjohtaja Ville Dahlman. Innostunut toiminnanjohtaja jatkaa ”On surullista seurata vierestä naisjääkiekkoilussa vallitsevaa tilannetta kaupungissa. Haluamme ehdottomasti olla mukana mahdollistamassa naisten kiekkoilua.”

Ulkoilmaottelu varmistunut

HJS:n uusi aluevaltaus tehdään ison maailman tyyliin. Tulevalle talvelle on jo sovittu ruotsalaisen Växjö Lady Lionsin kanssa pelattavaksi ulkoilmaottelu Pullerin alueella. Toiminnanjohtaja Dahlmanin mukaan Pulleri on mitä loisteliain ympäristö ottelutapahtumille: ”Kentältä saadun palautteen perusteella isoja järjestelyitä ei ole tarpeen tehdä sillä lämmitetyllä tekonurmella on tänäkin talvena paikoin kaivattu luistimia jalkaan.” Myöskään ottelutapahtuman oheispalveluista HJS:n puolella ei olla huolissaan. ”Olemme suunnitelleet myös tulevan kesän edustusjoukkueen Kakkosen ottelutapahtumia Pullerille, joten samoilla järjestelyillä pystytään palvelemaan isompikin yleisömäärä, joka on odotettavissa tähän joulukuiseen spektaakkeliin. Suurin riski ottelulle on, että lopputalvesta hyvässä kunnossa ollut kenttä on jatkossa myös ympärivuotisesti laadukkaassa kunnossa.” Dahlman kuvailee.

Kovaa valmennusosaamista taustalla

HJS:n edustusjoukkueessa on panostettu koko sen historian ajan laadukkaaseen valmennukseen ja näin tullaan tekemään myös tulevan naisten jääkiekkojoukkueen osalta. Valmennuspäällikkö Mika Pulkkisen vahvat kontakti Hollantiin ovat poikineet kovan luokan kiinnityksen valmennukseen. ”Mikan johdolla olemme ottaneet askelia hollantilaiseen suuntaan, joten luonnollisesti ajatuksissa oli jääkiekkoon tuoda myös tulppaanimaan twistiä. Yritin etsiä googlesta hollantilaista jääkiekkovalmentajaa, mutta jokainen voi itse kokeilla kuinka helppoa se on hakusanoilla ”hollantilainen + jääkiekko + valmentaja”. Onneksi Mika tuntee Hollannin vuosiltaan Keski-Eurooppalaisen urheilun tarkasti, joten löysimme apuun uudistushenkisen valmentajakyvyn Czentin de Slaban Slovakiasta. Czentin tunnetaan kovana tekijänä, joten uskon että imua meille päin on myös pelaajamarkkinoilla.” Kertoo toiminnanjohtaja Ville Dahlman joukkueelle suunnitellusta laadukkaasta valmennuksesta.