HJS nousi tasapeliin Jazzia vastaan


Kahdesti suomenmestaruuden 90-luvulla voittanut FC Jazz Porista tuli testaamaan kotijoukkue HJS:n virettä Meijerin kentälle lauantaina. Ottelu oli varsin kaksijakoinen. Jazz hallitsi pelin alkua, mutta HJS otti ohjat käsiinsä toisella jaksolla. Pisteet tasattiin lopulta maalein 2-2 (1-2). Harjoitusottelussa haettiin jo hieman asetelmia tulevaan Kakkosen kauteen, sillä joukkueet pelaavat tuolloin samassa lohkossa. HJS lähti otteluun varsin nuorella kokoonpanolla, sillä runkopelaajista puuttuivat eri syistä mm. Ville ja Mikko Kalervo , Markus Joenmäki, Prince Mokuma sekä Otto Ojala. Tällä kertaa HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen puki pelipaidan päällensä ja uurasti esimerkillisesti joukkueen keskikentällä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta hieman nihkeästi. Punapaidat hallitsivat peliä joka osa-alueella. Ensimmäisen kerran pallo kaivettiin kotijoukkueen maalista 7 minuutin pelin jälkeen, kun Jazz pääsi murtautumaan oikealta laidalta sisään ja hyvän syötön jälkeen peliväline lakaistiin maalinedustalta verkon perukoille. HJS-maalissa torjunut Eero Viljanen oli voimaton. Vartin jälkeen edellisestä Jazz-hyökkääjä kaadettiin rangaistusalueen läheisyydessä ja annetusta vapaapotkusta Jazz siirtyi 0-2 -johtoon. Yleisössä spekulointiin, menikö pallo muurin läpi vai ohi. Tämä seikka jääköön arvoitukseksi. Niin tai näin, laukaus oli todella hyvä. Toisen puoliajan lopulla HJS pääsi paremmin peliin mukaan ja pystyi hyvin kierrätämään palloa keskikentän ja laitojen kautta. Lauri Hakanen pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta Jazz-maalivahti torjui näyttävästi. Kavennusmaali nähtiin, kun HJS purki Jazz-hyökkäyksen korkealla nostolla vasempaan laitaan. HJS-hyökkääjä Eetu Tapanainen lähti tilanteeseen kuin talonmies Pärssinen liukkaalta peltikatolta. Miehen nopeus taisi yllättää myös Jazzin maalivahdin ja Edu tuikkasi  kavennuksen nätillä nostolla maalivahdin yli.

Talven aikana hankittu rautainen pohjakunto, pieni myötätuuli ja muutama pelaajavaihto auttoivat kotijoukkuetta toisen jakson alussa saamaan painetta Jazzin kenttäpäätyyn. Porilaisjoukkue näytti nuoren HJS-miehistön käsittelyssä ajoittain jopa hieman väsyneeltä. HJS myös jaksoi karvata korkealta, kun pikakiiturit Tapanainen ja Juuso Huhtapelto antoivat painetta Jazz-puolustukselle. Kotijoukkue piti palloa enemmän, mutta huippupaikat olivat vähissä. Palkinto saatiin 65. minuutin kohdalla, kun HJS pääsi Eetu Tapanaisen johdolla murtautumaan rangaistusalueelle ja Jere Suomalainen tykitti pallon lähietäisyydeltä vasempaan alakulmaan. Ottelun viimeinen viisiminuuttinen oli Jazzin hallintaa, mutta HJS:n onneksi tolppaa lähemmäksi porilaiset eivät päässeet.

Ilahduttavin asia illan ottelussa oli HJS:n omien junioreiden esiinmarssi. On todella hienoa nähdä, että vuosien 1996-1999 välillä syntyneet HJS-nuorukaiset pystyvät haastamaan kokeneita Kakkosen miehistöjä. HJS on myös miesten tasolla uskottava jalkapalloseura ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Kun tuohon soppaan laitetaan ripaus Ilves-maustetta muutaman huippukaverin muodossa, tästä tulee mielenkiintoinen keitos.

 

HJS:n avauskokoonpano:

Eero Viljanen

Vilppu Leinonen

Lasse Kivinen

Paavo Ahola

Giscard ”Sisu” Mosamete

Lauri Hakanen

Timo Viljanen

Valtteri Kaarna

Jere Suomalainen

Juuso Huhtapelto

Eetu Tapanainen

 

Vaihdosta kentälle:

Santeri Stenius

Eppu Kallio

Aleksi Latvanen

Ossi Lehtonen