HJS ravisteli ketsuppipulloa Pullerilla!


Harjoitusottelu HJS-EPS 0-0

HJS:n miesten edustusjoukkue pelasi lauantaina viimeisen harjoituspelinsä ennen 22.4. alkavaa sarjaa. Kenraaliharjoituksessa vastaan asettui Kolmosen ykköslohkon Espoon Palloseura. Kauniissa kevätsäässä Pullerin tekonurmella nähtiin varsin vauhdikas ja viihdyttävä ottelu. Kotijoukkue lähti otteluun 4-4-2 pelisysteemillä. Etukäteen HJS:n toppariosastoa on murehdittu ja valmentaja Lauri Hakanen vastasi huutoon istuttamalla itsensä kokeneen Markus Joenmäen vierelle. Kaksikko pelasikin mallikkaasti ja piti nuoret EPS-hyökkääjät aisoissa kokemuksella ja loistavalla sijoittumisella.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin kotijoukkueen hallinnassa. HJS piti keskialueen kontrollia itsellään ja pystyi nostamaan hyökkäyksiä etenkin vasemman laidan kautta, jossa joukkueen pikakiiturit Jere Suomalainen ja vasempana pakkina loisto-ottelun pelannut Eppu Kallio pitivät EPS-puolustusta pinteessä. Ensimmäisen jakson paras maalintekopaikka aukesi Eetu Tapanaiselle, joka latasi Juuso Huhtapellon esityöstä pallon yläkulmaa kohden, mutta mainiosti koko pelin pelannut EPS-maalivahti torjui näyttävästi. Toinen maukas maalipaikka aukesi Markus Joenmäelle, joka dominoi ilmatilaa kulmapotkussa, mutta pusku suuntautui hieman EPS-maalin yli.

Toisella jaksolla HJS jatkoi painostusta ja pelin painopiste siirtyi enemmän EPS:n kenttäpäätyyn. HJS teki myös viisi pelaajavaihtoa ja kotifanien riemuksi pelin hallinta säilyi ja intensiteetti pysyi korkealla. Kotijoukkueelle avautui useita hyviä maalipaikkoja, mutta vuoron perään Eetu Tapanainen, Juuso Huhtapelto, Jere Suomalainen, Markus Joenmäki sekä Mikko Kalervo hukkasivat tilanteensa. Toisella jaksolla sisään tullut konkarihyökkääjä Aleksi Latvanen pääsi kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta tällä kertaa lapikas oli hieman vinossa ja Latvasen volley saatteli nahkakuulan Ravarin grillin terassille. HJS ravisti ketsuppipulloa 90 minuuttia ja kun kausi alkaa, pitää yleisöllä olla suojalasit päässä, sen verran kovaa maaliruiskua on odotettavissa.

Pelaajavalmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen taiston tauottua.
Päällimmäisenä on mielessä positiivinen esitys. Joukkue pelasi ehjän ja tasapainoisen pelin, jossa hallitsimme kenttätapahtumia ja pidimme vastustajan pois maalipaikoilta. Ainoa miinus oli se, ettemme saaneet hyvistäkään paikoista palloa puiden sisään, maalipaikoissa pitää vielä skarpata. Vastustaja oli hyvätasoinen joukkue, joka pyrki pelaamaan ja hallitsemaan palloa. Oli mukava pelata kenraaliharjoitus, jossa ei koko ajan painettu ”kaasu pohjassa” päästä päähän, vaan myös taktiselle osaamiselle jätettiin sijaa.
Hakasen mielestä myös uudet pelaajat suoriutuivat ottelusta mallikkaasti.
Jussilan veljekset pelasivat molemmat ehjän ottelun ja yhteistyö pelikavereiden kanssa sujui hienosti. Myös topparin tontille toisella jaksolla päästetty Niko Äkräs pelasi takalinjoilla rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Oli myös mielenkiintoista seurata Matias Cavénin otteita EPS:n paidassa. Nuori mies suoriutui tänään hienosti. Matias pelaa alkukauden EPS:ssä ja liittyy vahvistamaan HJS:n takalinjoja kesäkuussa opintojen loppuessa.
Hakasen katseet on suunnattu jo alkavaan kauteen.
Pelaajat ovat asettaneet tavoitteeksi taistelun sarjan kärkisijoista ja se on tällä porukalla realistinen tavoite. Sarjasysteemi on selkeä ja tiedossa on tiukkoja pelejä. Pelaamme noin puolet peleistä Pullerilla ja puolet Kaurialan pyhätössä. Vaikka Kaurialassa on oma tunnelmansa, myös Pullerin tekonurmi on hyvä paikka pelata. Alusta on erinomainen ja sopii meidän pelityylille.

Tähtiraadin puheenjohtajana toimi ex-liigapeluri Teemu Haaja. HJS-tähdet:

3 tähteä: Markus Joenmäki
2 tähteä: Jere Suomalainen
1 tähti: Eppu Kallio

Yleisömäärä: 49

HJS:n kokoonpano:
70 Ville Kalervo
4 Eppu Kallio ( 5 Jesse Nirkko)
13 Markus Joenmäki
15 Lauri Hakanen ( 16 Niko Äkräs)
6 Toivo Peltoniemi
9 Jere Suomalainen
19 Mikko Kalervo
21 Otto Ojala (C)
10 Matti Jussila ( 23 Niko Mikkonen)
7 Eetu Tapanainen (20 Aleksi Latvanen)
8 Juuso Huhtapelto ( 14 Mika Jussila)