HJS valittu UEFA Best Grassroots- seuraksi Euroopassa!


17.6.2011

Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) hallitus on tänään kokouksessaan valinnut seuramme Vuoden 2011 Grassroots -seuraksi Euroopassa.

Palkintoperustelut:

Hämeenlinnan Jalkapalloseura perustettiin 1999 kun neljä kaupungissa toiminutta seuraa yhdistyi. Seuran perustamisesta lähtien alueen nuorisotoiminta on kehittynyt merkittävästi. HJS tekee alueellaan erinomaista yhteistyötä muiden seurojen kanssa ja auttaa vahvasti omalla panoksellaan niitä kehittämään toimintaansa.

Seuran pelaajamäärä on kasvanut noin tuhanteen rekisteröityyn pelaajaan. Viime vuosien aikana  myös pelaajakehityksen laatuun on panostettu vahvasti, mikä näkyy erityisesti seuran Leikkimaailmaikäisten toiminnassa.

Kilpailullisen toiminnan lisäksi seurassa järjestetään laadukasta toimintaa myös niille pelaajille, jotka haluavat harrastaa kevyemmin. HJS on aktiivinen seura erityisryhmien ja harrasteryhmien toiminnassa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on malliesimerkki seuran Hyvästä Hallintotavasta käytännössä. Seuran toiminta on erinomaisesti suunniteltu ja Hämeenlinnassa on onnistuttu myös jalkauttamaan suunnitelmat toiminnan tasolle. Lisäksi seura on arvostettu ja tunnustettu yhteistyötaho kaupungin ja yhteistyökumppanien suuntaan.

UEFA Grassroots -palkintoja jaetaan vuosittain UEFA Grassroots Dayn yhteydessä kolmessa kategoriassa: vuoden seuratoimija, vuoden valmentaja ja vuoden seura. Jokaisessa kategoriassa jaetaan ykkös-, kakkos- ja kolmospalkinnot. Hämeenlinnan Jalkapalloseura sai seurakategorian ykköspalkinnon.