HJS varmisti nousun Kakkoseen!


Se on siinä! Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue teki huiman tempun ja varmisti nousunsa Kakkoseen. Nousu varmistui lauantaina Nokialla, kun Nokian Palloseura kaatui lukemin 1-2. Näin HJS varmisti Kolmosen Tampereen piirin voiton ja nousun Kakkoseen ennen viimeistä kierrosta. HJS:n kausi on ollut satumaisen upea. Vielä viime kaudella Nelosta pelannut joukkue on voittanut pelaamastaan 21 ottelustaan peräti 17.

NoPS ei myynyt nahkaansa kotikentällään helpolla. Kotijoukkue hallitsi hienokseltaan ottelun ensimmäistä varttia ja HJS:llä oli vaikeuksia murtautua maalintekosektoriin. Kun pelikello näytti 36 minuuttia, HJS sai vapaapotkun kulmalipun läheisyydestä. Koko kauden vahvaa hyökkäyspeliä esittänyt Jere Suomalainen toimitti pallon maalille ja HJS:n tähtitoppari Markus Joenmäki sijoitti pelivälineen upeasti maaliin. Nokialle saapunut bussilastillinen HJS-kannattajia repesi riemusta ja äänessä kuultiin helpotuksen kiljahduksia. Taukomakkaralle mentiin HJS:n johdossa 0-1 ja HJS-leirissä kuohuviinit laitettiin tässä vaiheessa kylmään.

Toisen jakson alku oli melko varovaista pelaamista ja kumpikaan joukkue ei päässyt hyville maalipaikoille. Kun ottelua oli pelattu 58 minuuttia, tapahtui se, mitä HJS-leirissä oltiin pelätty. NoPS syötteli hyökkäysalueella hienosti ja pallo pelattiin rangaistuspilkun läheisyyteen. Samu Jokela pääsi ampumaan ja sijoitti pallon varmasti HJS-maalin alanurkkaan. Maalin jälkeen HJS:n pelaaminen oli hieman hermostunutta ja tuttu pallonhallinta ei lähtenyt sujumaan. Rutinoitunut HJS-ryhmä pysyi kuitenkin tiiviinä ja taisteli aikaa vastaan hienosti fanijoukon kannustaessa äänihuulet hellänä. Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Juuso Huhtapelto siirsi kulman jälkitilanteesta vierasjoukkueen helpottavan tuntuiseen 1-2 johtoon. NoPS protestoi maalia kovasti, jonka seurauksena kotijoukkueen toppari Pauli Pylvänäinen hankki itselleen ulosajon.
Ottelun loppu sujui pelikelloa tuijottaen. Kun tuomari vihelsi pilliinsä pelin päättymisen merkiksi, HJS-miehet tuulettivat vapautuneesti. HJS:n joukkue pyyhki takapuolensa seuran viralliselle tavoitteelle, joka oli nostaa joukkue Kakkoseen kolmen vuoden jälkeen. Joukkue näytti olevan valmis nousuun heti tämän kauden päätteeksi ja kukaan jalkapalloa ymmärtävä ei voi olla eri mieltä siitä, etteikö tämä mahtava joukkue olisi nousua ansainnut.

HJS pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Kaurialan kentällä lauantaina 30.9. klo 13.00. Vastassa on kovakuntoinen Ilves/2.  Tervetuloa nauttimaan sarjan parhaan joukkueen hienosta jalkapalloviihteestä!

Kauden komeimpana HJS-pelaajana palkitaan Eppu Kallio. Valinnan teki nimettömänä pysyttelevä naisraati.

HJS:n mediatiimi onnittelee joukkuetta upeasta kaudesta ja ansaitusta noususta Kakkoseen. Liikutun.

NoPS – HJS 1-2 (0-1)

0-1 36 min Markus Joenmäki
1-1 58 min Samu Jokela
1-2 85 min Juuso Huhtapelto

HJS:n kokoonpano:

4 Eppu Kallio (-> 5 Jesse Nirkko)
6 Toivo Peltoniemi
9 Jere Suomalainen
13 Markus Joenmäki
17 Matias Cavén
18 Sakari Sulonen (-> 23 Niko Mikkonen)
19 Mikko Kalervo
20 Aleksi Latvanen (-> 8 Juuso Huhtapelto)
21 Otto Ojala ”C” (-> 16 Niko Äkräs)
70 Ville Kalervo

Ottelun pöytäkirja