Pari upeaa maalia ja hyvä taisteluvoitto pakkassäässä


Hämeenlinnan jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue pelasi harjoitusottelun Turun palloseuran reservijoukkuetta vastaan sunnuntaina. Nuorella miehistöllä pelannut HJS taisteli varsinkin toisella jaksolla vahvasti ja kampesi hienon 2-1 (0-1) -voiton turkulaisista. Myös olosuhteet nousivat taas puheenaiheeksi. Pullerin Meijerin kentän tekonurmi oli pelattavassa kunnossa, mutta ihmetystä aiheutti se, että paljon puhuttua jäänestoainetta ei oltu kentällä käytetty koko viikonlopun aikana.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen marssitti avauskokoonpanoon muutaman mielenkiintoisen uuden nimen. Keskikentällä nähtiin Mahamedin perheen terävin kärki, Yasim Mahamed, jonka pikkuveli Gaaid on myös edustuksen pelaajaringissä mukana. Vasta 16-vuotias hyökkääjä Miika Paussu sekä vuotta vanhempi Ossi Lehtonen nähtiin myös avauksessa. Joukkueen ikärakennetta kuvaa hyvin se, että kapteenin nauhaa kantoi kotijoukkueen toiseksi vanhin pelaaja, vasta 23-vuotias Eppu Kallio.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kovaa yritystä ja maalipaikkoja molempiin päihin. Liukas kenttä vaati pelaajilta totuttelua. Pallo liukui usein kentältä ulos ja nappulakenkä ei pitänyt jalan alla normaalisti. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen Juuso Huhtapelto sekä Ossi Lehtonen pääsivät maalipaikkoihin, mutta sihti ei ollut tällä kertaa aivan kohdallaan. Nuorista pelaajista vakuuttavimpia otteita esitti Miika Paussu, jonka kosketus palloon ja peli pienessä tilassa avasivat useita hyviä tilanteita. Myös Lehtonen väläytteli ajoittain hyviä otteita ja miehen kulmapotkut vasemmalta laidalta olivat vaarallisia. Viisi minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua HJS pelasi vasemmalla laidalla hieman löysästi ja TPS pääsi vetopaikkaan. Turkulaishyökkääjän komea veto painui Eero Viljasen vartioiman maalin ylänurkkaan ja tauolle mentiin vierasjoukkueen 0-1 -johdossa.

Toiselle jaksolle Hakanen teki kolme pelaajavaihtoa. Uutena tuttavuutena vasemmalla laidalla nähtiin pieni väkkärä, Lucas Leinonen. Leinonen tuli joukkueen mukaan loppuvuoden aikana try out -kokeilun kautta. Kun toista jaksoa oli pelattu varttitunti, HJS pelasi keskikentällä erinomaisesti ja kolmella napakalla syötöllä Leinonen vapautettiin nokikkain TPS-maalivahdin kanssa. Ratkaisu oli todella viileä, pehmeällä kosketuksella Leinonen nosti pallon maalin ylänurkkaan. Katsomossa ehdittiin jo ristiä Liverpoolin samannäköinen tähtihyökkääjä ”köyhän miehen Leinoseksi”. Tästä HJS sai lisävoimaa peliinsä ja toinen jakso olikin pääosin kotijoukkueen hallintaa. Kun pelikellossa oli 84 minuuttia, nähtiin ottelun ratkaisu. Leinonen kipitti jälleen vasenta laitaa ja pystyi taitavasti pitämään pallon niukasti kentän puolella päätyviivan tuntumassa. Leinosen keskitys löysi maalin eteen nousseen Juuso Huhtapellon. Huhtiksen ratkaisu oli kuin suoraan Eurosportin top 5 -maalikoosteesta. HJS:n ikänestori nousi korkeuksiin ja painoin pallon reppuun häikäisevällä saksipotkulla. Pullerin harvalukuin yleisö taputti haltioituneena nahkarukkasia yhteen.

Valmentaja Hakanen näki pelissä paljon hyvää:

-Tänään nähtiin meiltä nousujohteinen esitys ja vahva toinen jakso. Oli tärkeää päästä harjoittelemaan uusia asioita myös isolla kentällä. Onnistuimme pelin painopisteissä tänään hyvin ja toisella jaksolla saimme vielä sekä hyökkäämistä että puolustamista yhtenäisemmiksi. Olen myös iloinen siitä ilmeestä, jolla peli haluttiin kääntää voitoksi.

Nuorien pelaajien suhteen Hakanen oli rauhallinen:

-Kentällä nähdyistä nuorista pelaajista Ossi Lehtonen ja Miika Paussu       ovat esiintyneet vahvasti myös harjoituksissa. Tämän päivän peli oli vahva molemmilta, mutta se ei tullut yllätyksenä. Onnistujia nähtiin tänään paljon.

HJS:n seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 20. tammikuuta klo 20.15, kun HJS kohtaa Säästöpankki Areenalla Suomen cupin ottelussa Ilveksen. Ottelu alkaa klo 20.15. Sen jälkeen pelataan harjoitusottelu perjantaina 25.1. alkaen klo 19.00. Tuolloin vastaan asettuu Kolmosen paikallisvastustaja Janakkalan Pallo.

 

 

HJS vs TPS reservi, HJS:n avauskokoonpano:

Eero Viljanen (MV)

Eppu Kallio (C)

Paavo Ahola

Vilppu Leinonen

Sisu Mosamete

Prince Mokuma

Lasse Kivinen

Yasim Mahamed

Miika Paussu

Ossi Lehtonen

Juuso Huhtapelto

 

Vaihdosta kentälle:

Timo Viljanen

Eetu Tapanainen

Lukas Leinonen