HJS:lle komea kotivoitto sarja-avauksesta!


Aurinko, räntää, rakeita, komeita maaleja ja ansaittu kotivoitto

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue pääsi tositoimiin, kun Kolmosen sarjakausi pyörähti käyntiin lauantaina Pullerilla. Säiden haltija tarjosi pelaajille ja yleisölle kaikkea mahdollista: auringonpaistetta, tuulta, vesisadetta, räntää, rakeita, ukkosen jyrinää sekä sumua. Vaikka sää saattoi jättää melko runsaslukuisen yleisön hieman kylmäksi, ottelu sen sijaan tarjosi viihdettä ja lämpöä yllin kyllin. Kotijoukkue otti ansaitun voiton ja sai näin lentävän lähdön Kolmosen sarjakauteen.

HJS aloitti ottelun erittäin vahvasti ja keskikentän prässi tuotti useita pallonriistoja. Paras maalintekopaikka aukesi Juuso Huhtapellolle, mutta tällä kertaa joukkueen paras golffari hieman ”duffasi” vetonsa ja tilanne valui hukkaan. Kotijoukkueen työnteko palkittiin 12.:lla minuutilla, kun Jere Suomalainen antoi vasemmalta kulmapotkun ja TPV:n maalivahti arvioi pallon lentoradan hieman väärin. Takatolpalla kokenut Mikko Kalervo hääräsi tehokkaasti ja lopulta pallo kimposi TPV-puolustajan jalasta omaan maaliin. Ensimmäisen puolen tunnin aikana HJS piti kovaa tempoa ja prässäsi voimakkaasti, eikä TPV päässyt kunnon maalipaikoille. HJS:n parhaat maalipaikat avautuivat Jere Suomalaiselle ja Eetu Tapanaiselle. Myös HJS:n laitapakkien, Eppu Kallion ja Toivo Peltoniemen, nousut tuottivat vaikeuksia nuorelle TPV-puolustukselle. Aivan jakson lopussa TPV:n Aleksi Sainio karkasi keskeltä läpi, mutta HJS-maalivahti Ville Kalervon loistava vastaantulo piti numerot ennallaan.

Toinen puoliaika käynnistyi rakeiden piiskatessa Pullerin tekonurmea. Kotijoukkue jatkoi pelin hallintaa ja sai pari hyvää tekopaikkaa, mutta Huhtapellon puolittainen läpiajo ja Suomalaisen laukaus eivät tuottaneet tulosta. Kun toista jaksoa oli pelattu 10 minuuttia, TPV sai pelistä otetta ja vierasjoukkueella oli erinomainen tilaisuus tasoittaa, kun kärkipelaaja Sainio karkasi läpiajoon. Kotijoukkueen onneksi raekuuro ei ollut kangistanut maalivahti Kalervon reisiä, vaan mies lähti vastaan liukkaasti kuin talonmies peltikatolta ja pelasti tilanteen. Viisi minuuttia myöhemmin TPV sai uuden paikan lähietäisyydeltä, mutta jälleen Kalervo hoiti homman loistavalla reaktiotorjunnalla. Nopeasti tämän jälkeen TPV:n selkäranka nitkahti. Juuso Huhtapelto pääsi läpiajoon, malttoi mielensä ja tarjoili hopeatarjottimella Eetu Tapanaiselle paikan, josta Tapanainen siirsi helposti kotijoukkueen 2-0 johtoon. HJS-valmentaja Lauri Hakanen teki jakson puolivälissä tuplavaihdon ja sisään tulivat Mika Jussila ja Aleksi Latvanen. Kyseessä olikin brittitermein todellinen ”suber sub” -parivaljakko. Pari nimittäin junaili vain kolme minuuttia kentälle päästyään komean 3-0 maalin. Latvanen syötti ja Jussila viimeisteli varmasti. TPV sai vielä lohtua 10 minuuttia ennen loppua. Niko Äkräs kaatoi TPV-hyökkääjän rangaistusalueella ja Salomo Ojala kavensi rankkarista lukemiksi 3-1. Vielä ottelun lopussa HJS jaksoi painaa peliä TPV:n kenttäpäätyyn. Kun pelattiin yliaikaa, nähtiin kotijoukkueelta hieno maali. HJS:n Hector Bellerin, Eppu Kallio, sai paikan rankkarialueella ja upea kääntövolley siivitti nahkakuulan TPV-maalin takakulmaan. Päätösvihellyksen soidessa kenellekään Pullerilla olleelle ei jäänyt epäselvyyttä paremmuudesta. HJS pelasi ehjän ja vauhdikkaan ottelun ja ansaitsi voittonsa. On myös ilahduttavaa ja rohkaisevaa, että tänään joukkueen avauskokoonpanossa pelasi 9 pelaajaa, jotka ovat seuran omia kasvatteja.

HJS-valmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen ja helpottunut ottelun jälkeen:
– Fiilikset ovat hyvät. Kauden avauksessa on aina erityinen jännitys ja tänään myös pelaajien korvienväli toimi erinomaisesti.
– Varsinkin ensimmäisellä jaksolla pääsimme murtautumaan TPV:n linjojen väliin ja saimme sitä kautta maalipaikkoja. Ensimmäisessä maalissa oli tuuriakin mukana ja hyvä niin.
– Kalervon Ville pelasti tänään joukkueen silloin, kun häntä tarvittiin. Viime kaudella Nelosessa Villelle tuli aika vähän töitä ja on selvää, että tällä kaudella hommia tulee enemmän. Puolustuksen oikealla laidalla Toivo Peltoniemi oli tänään joukkueen ehdotonta eliittiä ja pelasi molempiin suuntiin erittäin vahvan ottelun. Myös Niko Äkräs pelasi topparin tontilla hyvän ottelun.
– Jatkossa täytyy tietyissä tilanteessa hieman enemmän malttaa ja pitää välimatkat tiiviinä. Näin pystytään eliminoimaan vastustajan maalipaikat vielä paremmin kuin tänään. Tästä on hyvä jatkaa ja ensi perjantaina kausi jatkuu Tampereella Ilves-Kissojen vieraana.

Tämän kauden kotiotteluissa arvovaltainen raati valitsee ottelun 3 tähtipelaajaa, joista kolmen tähden pelaaja palkitaan keskustaan toukokuun alussa aukeavan Raatihuone Sportsbar & Grill-ravintolan lahjakortilla. Tähtiraadin puheenjohtajana toimi tänään 90-luvulla K-Teamin ja FC Hämeenlinnan paidassa esiintynyt sekä pitkää ja ansiokasta juniorivalmennusta HJS:ssä tekevä Markku ”Kissa” Kannisto. HJS-tähdet:

3 tähteä: Ville Kalervo
2 tähteä: Eetu Tapanainen
1 tähti: Mikko Kalervo

 HJS – TPV/2 4-1

16´ 1-0 Oma Maali

67´ 2-0 Eetu Tapanainen

72´ 3-0 Mika Jussila

80´ 3-1 Salomo Ojala (rp)

90+3´ 4-1 Eppu Kallio

HJS:n kokoonpano:
70 Ville Kalervo
4 Eppu Kallio
13 Markus Joenmäki
16 Niko Äkräs
6 Toivo Peltoniemi
9 Jere Suomalainen (23 Niko Mikkonen)
19 Mikko Kalervo
21 Otto Ojala (C) (3 Aleksi Wilenius)
10 Matti Jussila (5 Jesse Nirkko)
7 Eetu Tapanainen (14 Mika Jussila)
8 Juuso Huhtapelto (20 Aleksi Latvanen)

Ottelun yleisömäärä: 189

Ottelun pöytäkirja