HJS:n hyökkäysosasto on valmis – Jussilan veljekset valkopaitaan!


Ensi lauantaina alkavaan Tampereen piirin Kolmoseen valmistautuva HJS:n edustusjoukkue on täydentänyt miehistöään kolmella hyökkäyspään pelaajalla. Viime kaudella mukana ollut HJS-kasvatti Niko Mikkonen jatkaa ja saa seurakseen uusina sopimuspelaajina valkeakoskelaiset veljekset Mika ja Matti Jussilan.

Mika Jussila, 24, on käynyt läpi valkeakoskelaisen juniorimyllyn. Valkeakosken Nappulaliigasta alkanut taival on kulkenut Hakan juniorimyllyn läpi aina edustusjoukkueeseen saakka. Hakasta tie vei opiskeluiden takia Mikkeliin, jossa Jussila kantoi parin kauden ajan perinteisen MP:n ja viime kaudella Mikkelin Pallokissojen pelipaitaa. Kissojen kanssa kausi päättyi nousuun, MiPK:n lunastaessa itselleen Kakkosen paikan tulevalle kesälle. Nousujuhlia Jusis on viettänyt kertaalleen jo tämänkin vuoden puolella, sillä piste- ja maalipörssiä mielin määrin dominoinut vasuri oli valtavassa roolissa nostamassa Valkeakosken Mad Maxia takaisin futsalin liigakartalle.

-Olen parin viime kauden ajan panostanut enemmän futsaliin, mutta jalkapallo kiinnostaa edelleen. Kolmonen ja motivoitunut jengi oli juuri sitä mitä halusin. Kun työkuvioni Hämeenlinnassa selvisivät, ilmeni heti molemmin puolista kiinnostusta HJS:n kanssa. Joukkueessa on leveyttä, vaihtoehtoja löytyy jokaiselle pelipaikalle ja tekeminen treeneissä on laadukasta. Jätkät haluavat selvästi kehittyä, kuten pitääkin ja Lare (Lauri Hakanen) ammattimaisena ja innostavana koutsina luo kyllä puitteet sille, Jussila taustoittaa päätymistään Hämeenlinnaan.

– Itse viihdyn hyökkäävissä rooleissa, joko oikealla tai keskellä. Vasenjalkaisena pelaajana tuon vaihtoehtoja erikoistilanteisiin ja uusia ideoita murtautumiseen. Kyllähän minä tykkään maalejakin tehdä. Vuoden aikana olen juhlinut jo kahdet nousujuhlat, niin futiksessa kuin futsalissakin, joten ei kai tässä oikein voi olla muuta tavoitetta, kun lähteä tavoittelemaan kolmansia juhlia, Jussilan veljeksistä vanhempi toteaa.

Matti Jussilan, 19, polku pelaajana on Mikkeliä lukuun ottamatta hyvin paljon veljensä kaltainen. Oppia on imetty valkeakoskelaisessa valmennuksessa aina edustusjoukkueen porteille saakka. Debyytti Hakan paidassa koitti helmikuussa, kun käsky kävi kentälle Suomen Cupin ottelussa KuPS:n vieraana. Viime kaudella Masa pelasi säännöllisesti Kolmosta Valkeakosken Pallo-Seppojen paidassa, joten Tampereen Kolmonen on nuorelle miehelle jo tuttua kauraa. Veljensä tavoin vasenjalkainen ja taitava pelaaja on ollut myöskin tuttu näky futsalin puolella, päästen myöskin nauttimaan Mad Maxin paluusta liigaan.

-Hyvältä tuntuu kyllä ensimmäisten viikkojen perusteella siirto. Tie Hakan edustukseen tuntui olevan tukossa ja siksi käänsin katseeni Hämeenlinnan suuntaan. HJS kuulosti parhaalta vaihtoehdolta ja yhtenä isona vaikuttimena päätökseen toimi valmennus. Lare on tuttu koutsi jo Hakasta, joten tiesin jo ennakkoon, että laadukasta toimintaa on tarjolla, nuorempi Jussila kiittelee.

-Olen päässyt hyvin sisään joukkueeseen, se helpotti kun oli muutamia tuttuja jo etukäteen. Meininki on todella positiivinen joka jätkällä ja treeneissä on kyllä kova vauhti päällä. Mielestäni tavoitteena voidaan hyvin pitää nousua Kakkoseen, sillä mielestäni kaikki edellytykset siihen ovat olemassa, Jussila laukoo veljensä tavoin.

Työmies Mikkonen jatkaa

Viime kauden nousuhulinoissa isossa roolissa ollut Niko Mikkonen, 23, jatkaa HJS:n paidassa alkavallakin kaudella. Vahvasta työmoraalistaan valmennukselta kiitosta kerännyt Mikkonen ei ehkä loista maalintekijänä kirkkaimmissa otsikoissa, mutta kun on aika pukeutua työhaalareihin ja paiskia hommia joukkueen eteen, on Mikkonen aina valmiina palvelukseen. Pelillisesti Mikkonen kuului nousuun päättyneen Nelosen kauden positiivisimpiin yllätyksiin, ottaen isoja pelillisiä harppauksia laadukkaassa valmennuksessa. Esiintymisiä sarjapeleissä kertyi viime kaudella 19 ja niissä syntyi neljä osumaa.

-Viime kausi oli joukkueelta erinomainen ja pääsimme hienosti tavoitteeseemme. Tämä kausi tulee olemaan varmasti huomattavasti kovempi ja tasaisia matseja on tulossa. Meillä on kuitenkin todella hyvä nippu myös tälle kaudelle, joten uskon, että tulosta tulee. Joukkuehenki on loistava ja kaikilla on halua, tahtoa ja taitoa lähteä voittamaan jokaista peliä myös tällä kaudella, työmies lupaa.

Tuoreimpien sopimusten myötä HJS:n edustusjoukkue vuosimallia 2017 alkaa olla viimeistä hienosäätöä vaille valmis. Jussilan veljekset, Mikkonen ja 19 muuta sopimuspelaajaa aloittavat urakkansa Tampereen Kolmosessa tämän viikon lauantaina, kun TPV:n kakkosjoukkue saapuu Pullerin tekonurmelle kello 13.00 alkavaan otteluun. Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa.