Joenmäki ja Nirkko jatkavat, Riihimäeltä nuorta verta edustukseen


HJS:n miesten edustusmiehistö alkaa olla viimeistä silausta vaille reilun kahden viikon kuluttua alkavaan Kolmoseen. Viime kaudella vakuuttavasti esiintyneen puolustuslinjan avainpelaajiin lukeutuneet Markus Joenmäki, 29 ja Jesse Nirkko, 26, jatkavat HJS:n takalinjoilla myös alkavalla kaudella. Riihimäen Palloseurasta Hämeenlinnaan siirtyvä Aleksi Wilenius, 16, tuo puolestaan uutta verta joukkueen keskikentälle.

HJS:n ja FC Hämeenlinnan kautta Suomi-futiksen kirkkaimpiin valoihin siirtynyt Markus Joenmäki palasi kierrokseltaan kotiin viime kaudeksi. Parhaassa iässään oleva toppari putosi uutta projektia käynnistelleen HJS:n syliin kuin taivaan lahjana. Jäähdyttelyyn varautunut peluri löysi kotikaupungistaan uuden kipinän lajiin. Otteluita nousuun päättyneellä kaudella kertyi 14, joissa osumia syntyi puolustavalle pelaajalle kelvolliset kuusi kappaletta. Loppukaudesta Joenmäki lähti vielä lainapestille nostamaan PKKU:n Kakkoseen. Alkavalla kaudella pelipaita on jälleen kuitenkin tutun valkoinen.
Joukkueen meininki on parempi kuin voisi koskaan kuvitella. Joka jätkä on 100% tehoilla mukana ja haluaa kehittyä, eikä vaan tyydy pelailuun. Vaativia joukkuekavereita, mutta mikä sitä paremmin potkisi eteenpäin joukkueen sisäinen vaatimustaso, Joenmäki kiittelee.
Omalla kohdalla luulin, että pelaisin enää vain vähän höntsäfudista, mutta vaativa joukkue on saanut itsenikin syttymään ihan eri tavalla. Nyt jo potuttaa, jos ei siviilikiireiden takia ehdi treeneihin. Ja se on tosiasia, että en pysy enää jätkien kyydissä, jos en treenaa. Se kertoo osaltaan joukkueen tasosta, Mara jatkaa.
Paljon nähnyt Joenmäki on hyvin luottavainen ensiaskeleita ottavan HJS:n edustusjoukkueen tulevaisuuden suhteen.
Tulevaisuutta on tottakai vaikea ennustaa, mutta pakko sanoa, että suunta on kyllä oikea. Nyt näyttäsi siltä, että oikeat miehet on löydetty oikeisiin tehtäviin. Kaikilla on intohimo kehittää asioita ja siihen kun lisätään hyvä tietotaito, niin pohjat ovat ainakin hyvät, kaikkien aikojen hämeenlinnalainen futari päättää.

Puolustuksen vasemmalla sivustalla viihtyvä HJS-kasvatti Jesse Nirkko oli viime kauden positiivisimpia yllättäjiä. Mies otti vahvoilla ja ennakkoluulottomilla otteillaan paikkansa vakiokokoonpanosta, kirjauttaen tililleen lopulta 21 ottelua. Pelaamissaan otteluissa Nirkko heilutteli verkkoa kahdesti.
Jo viime kaudella hommia tehtiin joukkueena todella ahkerasti ja se näkyi tuloksissa. Nyt sarjatasoa ylempänä vaatimustaso luonnollisesti kasvaa. Tämä on näkynyt treenikentällä harjoituskauden alusta saakka, Nirkko kehaisee.
Joukkue on vahvistunut viime kaudesta ja etenkin laajuutta on rinkiin saatu todella paljon. Tämä tarkoittaa sitä, että peliajan eteen saa tehdä entistä enemmän töitä. Oman pelin kehittäminen onkin ehkä tärkein tavoite tulevalle kaudelle.
Jatkosopimuksen tekeminen oli erittäin iloinen juttu, sillä joukkuehenki ja joukkueen yhtenäisyys on aivan huikea ja on hieno olla osa tätä porukkaa. Lisäksi on hienoa päästä pelaamaan Kolmosen pelejä. Näin korkealla ei ole tullut aiemmin pelattua. Etenkin derbyjä odotan, sillä vastassa on paljon hyviä kavereita, Nirkko hekumoi.

Aleksi Wilenius HJS-paitaan

Tuoreen sopimuskolmikon täydentää Aleksi Wilenius. HJS:n junioreita vuodesta 2010 vuoteen 2015 edustanut Wilenius siirtyy takaisin HJS-nuttuun parin Riihimäellä vietetyn kauden jälkeen. Lupaava keskikenttäpelaaja ei ole miesten peleissäkään täysin kokematon, sillä viime kaudella RiPS:ssa Kolmosen pelejä kertyi vyölle 18.
RiPS:n kuviot menivät aikalailla uusiksi ja siirryin opiskelemaan lukioon Hämeenlinnaan. Kyselyitä tuli muualtakin, mutta HJS vanhana seurana tuntui oikealta valinnalta. Pelitapa on itseäni miellyttävä ja myös valmennuksen ja harjoitusympäristön erinomainen taso tukivat päätöstä. Meno on vaikuttanut juuri siltä kuin odotinkin, eli taitotaso on korkealla ja tekemisen meininki on hyvä, Wilenius taustoitti siirron syitä.
Pelaajana Wileniuksella on itsestään selkeä näkemys.
Pelaajana olen periksiantamaton taistelija, riistäjä, joka kuitenkin pystyy pelaamaan myös pallon kanssa.

Päävalmentaja Lauri Hakanen oli hyvin tyytyväinen kolmikon sopimuksiin.
Kolme todella tärkeää palasta joukkueeseen. Maran taso on tottakai tiedossa ja kyseessä on iso pelaaja meille. Jesse on tehnyt talven lujaa töitä ja hän on mennyt eteenpäin niillä osa-alueilla kuin on ollut tavoitekin. Muuten mies on todella kovassa kunnossa ja valmis tositoimiin. Aleksi tuo joukkueeseen lisää nuorta, innokasta ilmettä. Pelaajana hän on kuitenkin osoittanut ensi metreistä alkaen, ettei ole tullut nöyristelemään kokeneempien sekaan. Aleksi tulee laittamaan keskikentän pelaajat koville peliajasta kamppaillessa, Hakanen kommentoi.