TamU mittaa HJS:n vireen sunnuntai-iltana


HJS:n valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu sunnuntai-iltana, kun Säästöpankki-areenalla kotijoukkueen maaliskuista virettä tulee testaamaan Tampere United. Uutta tulemistaan suomalaisen jalkapalloilun huipulle tekevä tamperelaisjoukkue mittaa HJS:n kunnon kello 20 alkavassa ottelussa. Vetovastuussa ottelussa oleva Teuvo Palkki odottaa vierailijoita mielenkiinnolla.

”TamU on poikkeuksellinen seura, koska fanit ovat seuran toiminnassa niin voimakkaasti mukana. TamU tuo järjestelyille lisähaasteita, mutta samalla myös lisää niin sanotusti oikean pelin tuntua.”

Kolmea Suomen mestaruutta 2000-luvulla juhlinut TamU palasi liiton sarjoihin viime kaudella ollen Kakkosen B-lohkossa kuudes. TamU tulee sunnuntain otteluun hyvässä vireessä, sillä joukkue on ehtinyt pelata tällä viikolla jo kaksi harjoitusottelua voittaen ne molemmat. Torstaina joukkue päihitti Ruotsin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan FC Guten 2-0 ja maanantaina Kolmosessa pelaavan Ilves/2:n 4-2. HJS:n viimeisimmästä ottelusta on kulunut jo lähemmäs kuukauden päivät. TamU-ottelu onkin joukkueelle oiva paikka mitata tämänhetkistä virettään.

”Päävalmentaja Lauri Hakasen kanssa juuri juteltiin, että kaikki maaliskuun tulevat ottelut ovat Kakkosen joukkueita vastaan, joten ne näyttävät sen, millä tasolla liikumme tällä hetkellä. Maaliskuun jälkeen olemme aika paljon viisaampia myös siitä asiasta.”

Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä hyvä. Varmuudella sunnuntain ottelusta puuttuu vain Mikko Kalervo, jonka jalkavamma ei salli vielä pelaamista. Paavo Ahola on ollut flunssassa, joten hänen tilanteensa ratkeaa vasta ottelupäivänä.

”Mielenkiintoisen lisän huomiseen peliin tuo se, että meillä on mukana Santeri Haarala ja Tariq Kazi Ilveksestä. He tulevat pelaamaan reilut minuutit. Alamme tunnustelemaan, miten pojat sopeutuvat ja miten yhteistyö Ilveksen kanssa tulee tulevalla kaudella joukkueessa näkymään”, Palkki toteaa.

”Vanhemmat pelaajat ovat saaneet uutta virtaa”

Palkki on tyytyväinen joukkueen työmoraaliin pitkän pre-seasonin aikana.

”Meininki on ollut treeneissä hyvä. Tuntuu, että vanhemmat pelaajat ovat saaneet uutta virtaa ja nuoremmat ovat tuoneet valtavasti energiaa mukanaan. Joka harjoituksessa on ollut mukana 5-6 B-poikaa ja heidän tekemisensä on ollut aivan mahtavaa. Varsinkin Lauri Kesti on mennyt valtavasti eteenpäin ja taistelee edustuksessakin avauskokoonpanopaikasta.”

Projekti kohti kauden tosipelejä käy aikataulussa.

”Painotus on ollut vielä paljon fysiikassa ja urheilullisuudessa. Näillä osa-aloilla olemme päässeet lähemmäksi sitä tasoa, jolla kesällä kuuluukin olla, mutta sillä saralla on vielä paljon tehtävääkin. Koko ajan olemme kehittäneet myös omaa pelaamista, jonka parissa aloimme työskentelmään joulukuussa. Huhtikuussa painotus siirtyy voimakaammin pelillisiin asioihin. Tilanne vaikuttaa kaiken kaikkiaan hyvältä tällä hetkellä”, Palkki summaa.

HJS:n ja TamU:n välinen ottelu alkaa Säästöpankki-areenalla sunnuntaina kello 20. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy.