Tommi Laitila tuo seuraan kokemusta niin kentältä kuin sen laidaltakin


Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa 1.8.2018 aloittanut uusi toiminnanjohtaja Tommi Laitila hätkähti noustessaan ensimmäistä kertaa Säästöpankkkiareenalta johtavia portaita kohti Hämeenlinnan Liikuntapuistoa, eli tuttavammin Pullerin kenttiä.

-Silloin ajattelin mielessäni, että toiminnan laatu ei voi ainakaan toimintaympäristöstä jäädä kiinni. Olosuhteet toiminnallemme ovat erittäin hyvät ja uskon, että niiden kehittämiseksi edelleen voidaan löytää ihan uusia ajatusmalleja, Tommi Laitila kertoo.

Paitsi olosuhteiden osalta, Laitila on vaikuttunut HJS:n toiminnasta myös kokonaisuutena.

-Rakenteet seurassa ovat mielestäni hyvässä kunnossa. Seuran sisällä tehdään fantastisia asioita suurelta osin vapaaehtoisvoimin ja heidän tarinoitaan haluaisin jatkossa nostaa paremmin esiin. Meillä on runsaasti tapahtumia koko kalenterivuodelle ja esimerkiksi naperofutis ja sen suosio antaa meille hienon mahdollisuuden HJS-perheen kasvattamiseksi edelleen.

HJS ry:n hallituksen puheenjohtaja Juho Juuselan mukaan uuden toiminnanjohtajan rekrytoiminen aloitettiin viime kevään aikana. Tommi Laitilan kanssa käytiin useita keskusteluja, joiden pohjalta molemmat osapuolet vakuuttuivat sopivuudestaan yhteistyöhön.

-Hyvin pian kävi selväksi, että ajatuksemme Tommin kanssa HJS:n eteenpäin viemiseksi ovat hyvin samansuuntaisia. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Tommin kokemuksen ja osaamisen seuramme käyttöön, Juho Juusela iloitsee.

Ennen HJS:aan siirtymistä myös vahvan pelaajataustan omaava Laitila nosti FC Espoon toiminnan käytännössä täysin uudelle tasolle. Ensimmäisenä päätoimisena työntekijänä, vastuualueinaan edustusjoukkueen valmentaminen sekä pitkälti seuran muunkin toiminnan pyörittäminen, seuraan mennyt entinen nuorisomaajoukkuemaalivahti jätti espoolaisseuran lopulta yhdeksän päätoimisen seuratyöntekijän hoiviin.

Ennen Espooseen siirtymistä 24-vuotiaana pelaajauran loukkaantumisiin lopettanut Laitila toimi Palloliiton Uudenmaan piirissä erilaisissa tehtävissä. Pelaajakehitys on ollut vahvasti läsnä jo yhdeksän vuotta Hämeenlinnassa asuneen miehen pesteissä niin liitossa kuin seurassakin.

-Uskon että yksilöön keskittymällä saadaan paras lopputulos kentän puolella. Pelaajapolku pitää olla hyvin organisoitu aina edustusjoukkueeseen asti ja meidän toimintamme laatu junioripuolella näkyy selkeästi myös edustusjoukkueessa. Missään nimessä ei voi olla niin, että esimerkiksi edustusjoukkueen sarjataso määrittää junioripuolen toiminnan laatua.

Isossa seurassa puheenaiheeksi nousee väistämättä myös harraste- ja kilpatoiminnan jako.

-Mielestäni voimme profiloitua seuraksi, jossa toiminnan taso on yhtä laadukasta riippumatta siitä, harjoitteleeko pelaaja yhden tai viisi kertaa viikossa. Kaikille on varmasti mielekkäämpää harjoitella oikeantasoisessa ryhmässä, mutta lapset ja yksilöt kehittyvät hyvin eri aikoihin. Siksi toiminnan pitää olla laadukasta myös niille, jotka heräävät totisempaan urheiluun vasta myöhemmin.

Niin kuin usein käy, myös HJS saa kiittää uudesta toiminnanjohtajastaan osaltaan naista. Yhdeksän vuotta sitten Tommi Laitilan toi Hämeenlinnaan rakkaus ja sen seurauksena myös naperofutiksessa ollaan jo nähty pikku-Laitiloiden taidonnäytteitä.