16
SYY
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - Tampere United  1 - 1

Kaurialan stadion

TamU vastassa huomenna ‒ Tuukka Törmä loppukauden lainasopimuksella HJS:ään

Kautta on pelaamatta HJS:n osalta vielä viisi kierrosta ja ensimmäinen loppukauden kannalta äärimmäisen tärkeistä peleistä pelataan huomenna Kaurialan stadionilla Tampere Unitedia vastaan.

Molemmat joukkueet kamppailevat sarjataulukossa tiukoissa tilanteissa, joskin erilaisin panoksin. HJS on lauantaihin lähdettäessä toiseksi viimeisenä kaksi pistettä perässä varman säilyjän paikalla olevaa SexyPöxyä ja kolmen pisteen päässä Ilveksestä.

TamU puolestaan kamppailee pääsystä viiden parhaan joukkoon ja sitä myötä Ykkösen karsintapeleihin. TamU on kuudentena kaksi pistettä perässä viidentenä olevaa Grania ja neljä pistettä edellä Honka/Akatemiaa.

Kummallekin joukkueelle siis maistuisi täysi pistepotti.

”Kova jengi on varmasti tulossa vastaan. Jos onnistumme hyvin, niin meillä on mahdollisuudet kolmeen pisteeseen, mutta TamU ajattelee asiasta ihan samalla tavalla. TamU on pelannut hyvin ja on pystynyt tekemään maaleja yhtä vaille kaikissa matseissa. Se on saanut kivalla tavalla pisteitä kasaan ja kamppailee pääsystä karsintoihin”, kertoo HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

TamUn pelaamisessa kotona ja vieraissa on ollut selvä ero. Se on kerännyt 30 pisteestään peräti 23 kotikentällään ja vain seitsemän vieraissa. Maaleja joukkue on tehnyt 31, jotka ovat jakaantuneet varsin tasaisesti, sillä paras maalintekijä on viidesti osunut Topias Järvelä.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi Kaupissa 1‒0 Janar Georgin toisen minuutin osumalla. HJS oli kesäkuun lopun kamppailussa hyvin mukana ensimmäisen jakson, mutta Hamza Lassouedin 43 minuutin punaisen kortin jälkeen TamU pystyi kontrolloimaan tapahtumia toisella jaksolla ylivoimalla pelatessaan.

HJS on pelannut Mannisen alaisuudessa kaksi ottelua. Atlantis-pelistä tuli 1‒0-voitto, mutta viime viikon perjantaina Raumalla HJS koki harmillisen 2‒1-tappion Pallo-Iiroille. Rauman reissu oli tuloksen lisäksi muutenkin ikävä, sillä puolustuslinjasta sekä Elmeri Supperin että Sil Bosin varoitustilit täyttyivät eivätkä miehet ole pelikelpoisia huomenna. Eero Lambergin peli päättyi loukkaantumiseen eikä laituria nähdä huomenna viheriöllä.

”Sellaista se on, etteivät kaikki pelaajat ole aina käytettävissä. Se antaa mahdollisuuden muille pelaajille murtautua avauskokoonpanoon. Se on futista, ja sen mukaan eletään”, Manninen toteaa.

Mannisen mukaan treenikentällä on kiinnitetty huomiota tiettyihin asioihin.

”Tämän viikon teema on ollut, että olisimme rohkeampia pallon kanssa. Pelihän sen sitten näyttää, että olemmeko saaneet kehitettyä pelaamista. Treeneissä on näyttänyt hyvältä ja uskon, että saamme hyvän pelin aikaiseksi huomenna”, päävalmentaja luottaa.

Tuukka Törmä loppukaudeksi lainalle Hakasta

HJS saa loppukaudeksi laajennusta riveihinsä, kun keskikenttäpelaaja Tuukka Törmä saapuu lainalle Valkeakosken Hakan organisaatiosta.

17-vuotias Törmä on harjoitellut kauden aikana runsaasti Veikkausliigajoukkueen mukana, mutta peliminuutit ovat kertyneet reservijoukkueen riveissä Kolmosesta. Törmä on ollut avauskokoonpanossa kaikissa Hakan 18:ssa Kolmosen ottelussa. Hakan ykkösjoukkueessakin on tullut minuutteja Liigacupin pelissä VPS:ää vastaan ja harjoitusotteluissa.

”Talven ja kevään olin pääsääntöisesti edustuksen mukana ja viime ajat enemmän akatemiassa. Olen keskikentälle perusvarma, peliä edistävä ja kovaa työtä tekevä pelaaja”, Törmä sanoo.

Törmä on harjoitellut HJS:n mukana tämän viikon.

”On ollut hyviä treenejä ja olen tykännyt menosta. On kiva päästä pelaamaan kovempia pelejä loppukaudeksi. Joukkueella on tietysti vain yksi tavoite eli pitää sarjapaikka. Itselläni on tavoitteena saada hyvin vastuuta, auttaa joukkuetta tavoitteen saavuttamiseksi ja kehittyä samalla pelaajana.”

Törmä on HJS:n kokoonpanossa jo huomisessa TamU-ottelussa.

”Varmasti on kova peli tulossa. Mutta olen tosi innoissani ja odotan, että pääsen heti kovaan paikkaan. Olemme valmistautuneet hyvin peliin ja kolme pistettä jää meille”, Törmä tietää.

Mannisen mukaan HJS saa Törmästä tarpeellisen vahvistuksen loppukaudeksi.

”Tuukka on hyvä ja kehityskelpoinen kaveri, joka havainnoi kenttää hyvin. Hänestä näkyy, että hän on ollut liigaringin mukana. Toki hän on nuori kaveri ja kehitettäviäkin asioita vielä löytyy.”

HJS ‒ TamU lauantaina 16.9. kello 16.00 Kaurialan stadionilla. Portit aukeavat kello 15.00. Tervetuloa!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771