Johtajuutta ja pääpelivoimaa ‒ Jonathan Ndongala vahvistamaan HJS:n puolustuslinjaa
Julkaistu: 22.03.2023 12.07

Johtajuutta ja pääpelivoimaa ‒ Jonathan Ndongala vahvistamaan HJS:n puolustuslinjaa

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja puolustaja Jonathan Ndongala ovat allekirjoittaneet kauden 2023 kattavan sopimuksen. Ndongala vakuutti HJS:n valmennuksen testijaksonsa aikana.

”Tommi (Silvennoinen) otti yhteyttä talvella, joten päätin tulla kokeilemaan ja katsomaan meininkiä. Sitä kautta asiat lähtivät etenemään”, 25-vuotias toppari kertoo.

Gnistanista, HJK:sta, HIFK:sta, Viikingeistä ja NJS:stä jalkapallokokemusta kerryttänyt Ndongala tuo omien sanojensa mukaan aimo annoksen johtajuutta HJS:n joukkueeseen. Tätä ominaisuutta korostaa myös HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen.

”Jonathanilla on iso määrä pelejä Kakkosessa ja hän on 97-syntyneenä selkeästi meidän vanhimpia pelaajiamme. Hän tuo johtajuutta harjoitteluun, joka näkyy hyvänä äänen käyttönä ja muiden pelaajien ohjaamisena. Hänen ominaisuuksiaan nuori joukkueemme ehdottomasti tarvitsee”, Silvennoinen toteaa.

Johtajuuden lisäksi Silvennoinen näkee topparissaan paljon muitakin hyviä ominaisuuksia.

”Hän on hyvä puolustamaan, mikä on topparille tietenkin tärkeä ominaisuus. Lisäksi hän pystyy syöttämään monipuolisesti lyhyttä ja pitkää palloa. Hyvä pallollinen pelaaminen tulee auttamaan paljon avauspelaamistamme”, Silvennoinen kehuu.

Ndongalalla on takanaan muutamia loukkaantumisten sävyttämiä kausia. Viime vuoden pilasi sijoiltaan mennyt olkapää. Tällä hetkellä täydessä kunnossa oleva ”Jonttu” toivoo, että kolhut ovat vähäksi aikaa kärsitty.

”Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja auttaa sitä kautta joukkuetta. Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneempia pelaajia. Olen tykännyt joukkueen tekemisestä ja uskon, että kaudesta tulee hyvä.”

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30