Taitoa keskikentälle ‒ Oumar Balde liittyy HJS:n joukkueeseen
Julkaistu: 24.03.2023 13.00

Taitoa keskikentälle ‒ Oumar Balde liittyy HJS:n joukkueeseen

Nuori keskikenttäpelaaja Oumar Balde hakee seuraavia kehitysaskeleita uralleen HJS:n paidasta. 17-vuotias Balde ja HJS ovat tehneet vuoden sopimuksen.

Käpylän Pallon kasvatti saapuu Hämeenlinnaan Rovaniemeltä, jossa hän pelasi kaksi edellistä vuotta. Viime kaudella hän pelasi RoPSin paidassa 18 ottelua Kakkosta. Myös HJK:ta junioriurallaan edustanut Balde toivoo saavansa Hämeenlinnasta sopivan ympäristön jalkapalloilijana kehittymiseen.

”RoPS ei tuntunut enää parhaalta paikalta kehityksen kannalta, joten oli aika vaihtaa maisemaa. Meillä on hyvä ja fyysinen joukkue, joten saan täältä varmasti lisää kovuutta ja kypsyyttä. Uskon, että voimme myös joukkueena pärjätä hyvin Kakkosessa”, Balde kertoo.

Vaivattomalla tyylillä pelin sydämessä operoiva Balde kertoo pallollisen pelaamisen olevan hänen suurin vahvuutensa.

”Tuon peliin rytmiä ja luovuutta. Pystyn pelaamaan keskikentällä monessa eri roolissa. Tavoitteenani on ottaa iso rooli, saada paljon onnistumisia ja pelata ehjä kausi”, Balde kuvailee.

HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen vakuuttui Balden ominaisuuksista nopeasti.

”Oumar tuli heti todella hyvin sisään. Hän on laatupelaaja, jonka harjoitusetiikka ja halu mennä pelaajana eteenpäin näkyvät arjessa joka päivä. Nuoresta iästä huolimatta kertynyt kokemus Kakkosesta näkyy myös.”

”Syöttövalikoima ennen kaikkea on Oumarin vahvuus. Hän pystyy pitämään pallon helposti omalla joukkueella ja käynnistämään hyökkäyksiä monipuolisesti. Hän tuo myös viimeistelyuhkaa hyvällä laukauksellaan”, Silvennoinen sanoo.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30