8
KES
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - FC Inter/2  2 - 1

Kaurialan stadion

HJS-päivästä jäi juhlafiilis ‒ sarjakärki FC Inter/2 kaatui hyvällä esityksellä

Haaste oli kova HJS-päivän huipennuksessa, kun kotijoukkueen vieraaksi saapui sarjakärjessä päivään lähtenyt, ja tappiosta huolimatta, sarjakärkenä päivän jälkeenkin jatkava FC Inter/2.

HJS kuitenkin vastasi haasteeseen pelaamalla kapteeni Jami Kyöstilän mukaan kauden parhaan ysikymppisensä, joka toi HJS:lle 2‒1-voiton. HJS:n maalit teki Valtteri Lindberg 10 minuutilla ja Oskari Luoma 55 minuutilla. Interin tasoituksen teki Otto Lehtisalo 24 minuutilla.

”Oli kyllä todella maukas voitto ja sitäkin maukkaampi esitys. Se korostaa tätä kolmea pistettä. Mielestäni pelattiin tänään varmaankin kauden paras ysikymppinen ja ajoittain ainakin ehdottomasti kauden parasta esitettiin. Tosi hyvä fiilis”, Kyöstilä hehkutti.

HJS:n peli toimi tänään mukavasti molempiin suuntiin. Kotijoukkue sai luotua varsinkin toisella jaksolla monta laadukasta paikkaa ja onnistui suurelta osin puolustamaan Interin hyökkäysvoimaisen joukkueen hiljaiseksi ‒ vaikka ilman paikkoja ei myöskään Inter jäänyt.

”Varsinkin kun oli kärkikamppailu ja homma toimi tuolla tavalla niin tämän enempää ei voi odottaa. Totta kai kaveri saa aina muutamia paikkoja, mutta me tiedetään, että luomme itse myös paikkoja. Kysymys on siitä, kuinka hyvin tehdään maalit. Tänään oli paikkoja enemmän kuin kaverilla ja kaksi tehtiin, mikä riitti voittoon”, Kyöstilä kertoi.

HJS:llä oli saumoja naulata peli itselleen pitkin toista jaksoa, mutta tehottomuus piti ottelun tiukkana. Alkukaudella ongelmia tuottanut johdon puolustaminen oli tänään vakuuttavaa.

”Toinen jakso aloitettiin tosi hyvin ja paikkoja oli tehdä enemmänkin. Peli pysyi kuitenkin loppuun asti hyvin kontrollissa ja kaikki kentällä olleet esiintyivät tosi hienosti”, Kyöstilä kehui.

Viime viikolla Hongalle kärsitty tappio tuntuu laittaneen hämeenlinnalaisiin lisää vauhtia, sillä tuota tappiota on seurannut kauden kaksi tähän asti parasta esitystä.

”Ihan varmasti se oli herätys. Sen jälkeen esitykset ovat olleet nättejä. Kaurialaan kun päästiin niin sekin on herättänyt meitä ja jengi on nyt kaivamassa esiin tosi hienoa kautta. Se on meistä itsestämme kiinni, kuinka pitkälle se riittää”, Kyöstilä tuumaili.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen iloitsi sarjakärjen kaatamisesta, vaikka ensimmäisen jakson esitys jätti hänen mielestään vähän myös toivottavaa.

”Tultiin hyvin pelin alkuun ja maaliin asti mentiin suunnitelman mukaan. Sitten vähän passivoiduttiin ja päästettiin Inter turhaan kuskin paikalle. Tauolla puhuimme, että on pakko pysyä aktiivisena ja että tässä on kolme pistettä otettavana. Toisen jakson alkuun pääsimme yllättävän hyvin kuskin paikalle ja olisi voitu tehdä useampikin maali. Onneksi saatiin se yksi tehtyä. Loppu oli johdon suojelua, mutta ei siinä Interillä montaa tonttia ollut. Oli kypsä esitys tänään”, Manninen kertaili.

Kesäkuu on tuonut ryhtiä HJS:n pelaamiseen myös Mannisen mielestä.

”Jätkät tekevät asioita yhdessä ja lyövät itsensä likoon. Sitä kautta palkinto tulee. Meillä on hyvä jengi ja silloin, kun pelaamme tällä tasolla niin olemme yleensä aika lähellä voittoa.”

”Tämä oli jatkumoa Ilves-pelistä. Joukkueesta näkyy voittamisen mentaliteetti. Tiedämme, mitä pitää tehdä ja olemme hyvällä itseluottamuksella liikkeellä. Kaikki hoitavat ensisijaisesti oman ruutunsa ja katsovat vähän kaverin perään. Niin se joukkueurheilussa on”, Manninen sanoi.

HJS:n alku otteluun oli hyvä, kuten Manninen totesi. Neljännellä minuutilla Eetu Kajanto antoi volleyn viuhua, mutta pallo suuntautui päin Aati Marttista.

Kymmenes minuutti onnen toi. Kajanto ja Jonni Thusberg voittivat laidalla kamppailun, Thusberg pääsi nousemaan laidalta ja lähetti hienon ulkosyrjäsyötön vastakkaiseen laitaan Aleksi Ikoselle, joka kirjasi itselleen tilastoihin kahdeksannen maalisyötön löytämällä tyhjän maalin edestä Lindbergin. Lindbergille maali oli kauden kolmas.

15 minuutilla Elmeri Supperin pihdeissä läpi ottelun ollut Gezim Voca sai kokeilla vapaapotkusta 23 metristä. HJS:n maalissa Luukas Meltorannan vamman vuoksi avaukseen tunti ennen peliä noussut ja tappioitta Kakkosessa jatkava Riku Haavisto venyi pallon tielle alakulmasta.

22 minuutilla toinen HJS-maali oli lähellä. Thusberg tarjosi Kajannolle boksiin, Kajanto laukoi, mutta niukasti ohi kimmokkeen kautta.

24 minuutilla Inter pääsi hyökkäämään vastaan ja sai pelattua pallon rangaistusalueelle. Lehtisalo kääntyi ja laukoi pallon tarkasti alakulmaan.

36 minuutilla Inter pääsi vaaralliseen paikkaan boksissa, mutta Supperi blokkasi vedon näyttävästi. Jatkotilanteessa blokkaamaan riensi Thusberg ja vaara oli ohi.

44 minuutilla Thusberg tarjosi vielä kerran Kajannolle hyvään paikkaan, mutta Edi ei osunut kunnolla pomppupalloon.

Toisen jakson ensimmäisen tilaisuuden maalintekoon sai Inter. Pallo pelattiin laidasta Anton Aaltoselle, mutta Kyöstilä venyi tärkeään blokkiin. Kakkospallo jäi Interille, mutta pallon tielle ehti Simo Paakkanen ja HJS säilyi ilman takaiskua.

Pian tämän jälkeen nähtiin voittomaali. Paakkanen avasi loistavasti keskikentän puhkoen Gerald Benille. Hän syötti pallon Kajannolle, joka kääntyi päädyssä pakkinsa ohi ja tarjosi vaihtelun vuoksi itse namupalan maalin eteen Luomalle, joka viimeisteli voittomaalin varmuudella.

64 minuutilla Kajanto syötti juoksuun Oiva Laaksoselle, joka nousi pallon kanssa aina maalipaikkaan asti, mutta viimeistely ei onnistunut.

Minuuttia myöhemmin Ben sai loistavan paikan, kun hän pääsi yrittämään lähes tyhjään maaliin pilkun tietämiltä Luoman tarjoilusta, mutta jäi ihmettelemään hämmästyksestä, kun pallo meni ohi osoitteen.

Ben sai vielä yhden paikan, kun Topias Listo syötti hyökkääjän puolittaiseen läpiajoon nopean vaparin jälkeen, mutta Marttinen selvitti tilanteen.

Inter sai lopussa yhden maalintekoyrityksen maalia kohti, kun Tuukka Pahkala puski sivuvaparin jälkeen, mutta Haavisto kauhoi pallon varmasti hellään huomaansa.

HJS nousi voitollaan sarjassa toiseksi neljän pisteen päähän päivän vastustajasta. HJS-päivä sai arvoisensa päätöksen.

”Oli kyllä makea fiilis pelata. Hienoa, että seura järjestää tällaisia ja yleisöä tulee paikalle ja viihtyy. Vielä tällaiset tulokset molemmista peleistä (naiset voittivat oman ottelunsa NJS:ää vastaan 3‒1) niin oli aivan upea päivä. Nämä ovat pelaajillekin tosi hienoja kokemuksia”, Kyöstilä hymyili.

”Ennakossa lupasin, että lyömme parasta pöytään. Sitä on seuraavassakin kotipelissä tarjolla”, Manninen vakuutti.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Simo Paakkanen (Eetu Pellikka 90’)

Elmeri Supperi

Jami Kyöstilä

Jonni Thusberg (Oiva Laaksonen 46’)

Medo

Eemeli Mäkelä

Oskari Luoma (Dennis Hoekman 88’)

Aleksi Ikonen (Topias Listo 75’)

Valtteri Lindberg (Gerald Ben 46’)

Eetu Kajanto

--

Luukas Meltoranta

Matti Nokkonen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30