13
HEI
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - TamU  2 - 0

Kaurialan stadion

Riemastuttava tulos kärkikamppailusta

Hämeenlinnan Jalkapalloseura nappasi täydet pisteet kärkikamppailusta Tampere Unitedia vastaan. Kauden toinen nollapeli ja kaksi maalia vierailijoiden verkkoon riittivät nostamaan HJS:n sarjataulukossa toiseksi.

Ottelu alkoi TamUn hallinnassa, kun tamperelaiset pystyivät pitämään palloa ja HJS:n oma pallollinen pelaaminen oli hätäistä TamUn prässin alla.

Ensimmäinen paikka syntyi TamUlle nopean vaparin jälkeen kuudennella minuutilla, kun tällä viikolla joukkuetta vahvistamaan saapunut Baba Haruna pääsi laukomaan vapaasti, mutta veto meni reilusti yli maalin.

Vartin kohdalla Aleksi Ikonen laukoi 23 metristä, mutta TamU-maalissa Joonas Immonen venyi pallon tielle yläriman alta.

Hiljalleen ottelun kulku tasoittui ja pelissä nähtiin paljon keskialueen kamppailua. Maalipaikkoja ei kumpikaan joukkue pystynyt rakentamaan, kunnes HJS:n pallonmenetys avasi tilanteen TamUlle 35 minuutilla. Haruna pääsi kääntymään rangaistusalueella, mutta Riku Haavisto venyi näyttävään torjuntaan alakulmasta. TamU toimitti kakkospallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

HJS iski ottelun avausmaalin 40 minuutilla. HJS käänsi tilanteenvaihdosta suunnan kohti TamU-maalia ja pallo päätyi Jonni Thusbergin ja Oiva Laaksosen kautta Ikoselle, joka syötti maalin eteen kohti Eetu Kajantoa. Hyökkääjä pääsi pallon toiselta puolelta boksiin nousseelle Thusbergille, joka viimeisteli pallon varmasti maaliin.

Yksi ottelun ratkaisunhetkistä tapahtui 42 minuutilla. Medo lähetti pallon linjan taakse vauhtiin Laaksoselle, joka ehti palloon ennen vastaan tullutta Immosta, joka törmäsi Laaksoseen. Ottelun erotuomari Jesse Salo lähetti Immosen tilanteesta punaisella kortilla ennenaikaiseen suihkuun.

Tilannetta seurannutta vapaapotkua asettui laukomaan Medo, mutta keskikenttämiehen veto meni hiukan maalin yli.

TamU sai lisäajalla sivuvaparista vaarallisen paikan. Joonas Rantalan keskitys ohjattiin maalin edestä, mutta Haaviston nopea reaktio piti HJS:n maalin puhtaana.

Toisen jakson alkuun HJS oli siirtyä kahden maalin johtoon. Tuukka Törmä laukoi, mutta pallon pysäytti tolppa.

Hetkeä myöhemmin 2‒0-maali näki päivänvalon. Ikonen nousi oikeaa laitaa ja syötti tarkasti takatolpalle Kajannolle, joka nautiskeli pallon tyhjään maaliin.

58 minuutilla ex-HJS Eero Lamberg rakenteli Janar Georgille hyvän tilaisuuden, mutta Haaviston jalkatorjunta vesitti Georgin aikeet.

75 minuutilla Thusberg syötti takaviistoon Törmälle 16-alueen rajalle, mutta Törmän veto meni ohi maalin.

80 minuutilla Haruna ehti ensimmäisenä linjan taakse pelattuun palloon, mutta nosto meni HJS-maalin yli.

Lisäajalla HJS oli lähellä kolmatta maalia, kun Thusberg laukoi tarkasti, mutta Immosen tilalle maaliin tullut Roope Järvinen venyi hyvään torjuntaan. Jatkotilanteesta Dennis Hoekman sai loistavan tilaisuuden, mutta gorilla ei pudonnut miehen selästä vielä tässä ottelussa.

Myös Eetu Pellikka pääsi kokeilemaan lisäajalla maalintekoa, mutta hänen laukauksesta jäi uupumaan tarvittava voima.

HJS:n hyökkääjä Eetu Kajanto palasi loukkaantumisensa jälkeen kentälle ja koristeli maalisaldonsa 11:een. Paluu ja maali lämmittivät mieltä.

”Ihan hyvä fiilis ja kiva olla takaisin. Pientä alkukankeutta oli, mutta eiköhän se tästä lähde. Kiva oli myös laittaa pallo maaliin.”

Lähes ysikymppisen pelannut Kajanto oli suhteellisen tyytyväinen HJS:n esitykseen.

”Oli tiukka peli. Alkuun puolustettiin aika syvältä ja yritettiin pitää kaveri pois maalipaikoilta. Siinä onnistuttiin ihan hyvin. Saimme muutaman vastahyökkäyksen, joista tuli ekasta maali ja toisesta punainen vastustajan veskarille. Se muutti pelin kuvaa ja pääsimme sen jälkeen niskan päälle oikein kunnolla”, Kajanto kuvaili.

Toinen jakso ylivoimalla oli Kajannon mielestä kontrolloitu esitys.

”Oli se joo muutamaa tilannetta lukuun ottamatta. Pidettiin palloa ihan hyvin ja olisimme ehkä voineet hyökätä rohkeammin ja tappaa pelin kolmannella maalilla. Mutta tämä riittää ja nollapeli on aina hyvä.”

85 minuutilla nähtiin hieno hetki, kun Aatu Kajanto tuli kentälle Kakkosen debyyttiinsä isoveljensä tilalle.

”Olihan se vähän outoa katsoa penkille, että velipoika tulee sisään. Hienoa hänelle ja olihan se kiva hetki”, Kajanto hymyili.

HJS:n päävalmentajan Mikko Mannisen mielestä ensimmäinen jakso oli kaksijakoinen.

”Oli vähän hermostunut alku meiltä. En tiedä, mistä se johtui. Luovuimme pallosta turhan helposti ja annoimme hirveän määrän harhasyöttöjä. Sitten kuitenkin puolustimme tiiviisti ja vaikka TamU sai paljon pallonriistoja, niin ei niistä mitään vaarallista syntynyt. Tosi kurinalaista työtä omaan päähän.”

HJS hyödynsi tänään vahvuuksiaan ja kaikki pelin ratkaisseet tilanteet syntyivät samalla kaavalla.

”Tiesimme, että jos saamme riistoja niin hyökkäävillä pelaajillamme on ominaisuuksia aiheuttaa ongelmia TamUlle. Ensimmäinen maali, punainen ja toinen maali tulivat tilanteenvaihdoista. Pystyimme hyödyntämään sitä asetta tänään. Kurinalainen esitys oli tänään ja 15 peliä meni opetellessa, miten nolla pidetään ja nyt jätkät näyttivät, että sehän on suhteellisen helppoa”, Manninen murjaisi pieni pilke silmäkulmassaan.

”Toisella jaksolla olisimme voineet pitää palloa enemmän, mutta kun peilaa millaisia tilanteita vastustaja sai, niin oli homma kontrollissa silloinkin, kun ei ollut palloa. Hyvä esitys oli tänään”, Manninen totesi.

Aleksi Ikonen sai päivän ottelussa täyteen 200 ottelua liiton sarjoissa. Onnea Aleksi!

Seuraavan kerran HJS pelaa ensi viikon lauantaina Vantaalla VJS:ää vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa kahden viikon päästä EBK:ta vastaan.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Matti Nokkonen (Topias Listo 46’)

Elmeri Supperi (Dennis Hoekman 61’)

Valtteri Ahokas

Simo Paakkanen (Tuukka Törmä 46’)

Jonni Thusberg

Medo

Jami Kyöstilä

Aleksi Ikonen (Eetu Pellikka 88’)

Oiva Laaksonen

Eetu Kajanto (Aatu Kajanto 85’)

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30