31
ELO
18.00
Edustus, Kakkonen

TPV - HJS   0 - 2

Tammelan stadion

HJS nipisti tärkeät pisteet TPV:ltä kovan iltapuhteen jälkeen

HJS ja TPV järjestivät jälleen yhden jännitysnäytelmän joukkueiden välisessä ottelussa.

HJS siirtyi ottelussa johtoon 26 minuutilla, kun joukkue murtautui oikeaa laitaa pitkin boksiin, josta Medo tälläsi pallon voimalla yläriman kautta kotijoukkueen maaliin.

HJS:n johto pysyi yhdessä maalissa lähes loppuun asti. TPV painoi viimeisen vartin aikana kovaa HJS:n maalia kohti, mutta HJS kesti paineen, ja lopulta Kimi Larjanne päästi vierasfanit piinasta lisäajan neljännellä minuutilla, jolloin hän viimeisteli pallon tyhjään maaliin TPV:n haettua tasoitusta maalivahti Kalle Kohosta myöten.

”Matsi oli oikeastaan sitä mitä odotettiin eli tosi vaikea. TPV on hyvä jengi, joka pelaa omilla vahvuuksillaan ja teki meidän päivästämme todella kovan tänään. Johtomaali oli erittäin tärkeä, ja veikkaan, että olisi tullut tosi hankala päivä, jos olisimme joutuneet takaa-ajoasemaan”, pureskeli tuoreeltaan pelin jälkeen HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

Ensimmäisellä jaksolla HJS oli hyvin pelissä mukana. Valkopaidat sai kelpo pallonhallintajaksoja ja pidettyä TPV:n suht hyvin pois vaara-alueilta.

Toisella jaksolla pelin kuva alkoi muuttumaan, kun TPV loi painetta suoraviivaisesti kohti HJS:n boksia. Kotijoukkue sai paljon myös erikoistilanteita, joilla se sai pidettyä HJS:n varpaillaan. HJS:n oma pallollinen tekeminen sakkasi, mutta toisaalta tiivis boksipuolustaminen, vetojen blokkaukset ja maalivahti Riku Haaviston tarvittavat venymiset pitivät HJS:n loppuun asti edellä.

”Mitä pidemmälle peli eteni sitä enemmän jouduimme puolustuskannalle. Oikeastaan Kimi vasta lopetti maalillaan sen jännityksen. TPV myllytti aika paljon palloja boksiin, mutta alakerta siivosi pallot pois hienosti ja Riku otti tärkeät torjunnat, kun TPV pääsi sen muutaman kerran kokeilemaan. Boksia puolustettiin tänään hyvin”, Manninen kertaili.

”Ehkä aloimme miettimään peliä enemmän puolustuksen kautta ja olimme pallon kanssa hätäisiä. Ei ollut missään nimessä paras pelimme, mutta täytyy nostaa myös vastustajalle hattua. TPV pelasi hyvin”, Manninen mietiskeli syitä toisen jakson haasteisiin.

HJS:n puolustuslinjassa yhtenä miehenä laukauksia blokannut Valtteri Ahokas myönsi, että lauantai-ilta oli hikinen.

”Tiukka peli oli. Ensimmäisellä jaksolla saimme tehtyä tärkeän maalin ja toisaalta pidettyä oman maalin puhtaana. Vähän oli hankaluuksia avaamisessa ja tuli huonoja syöttöjä. Toisella jaksolla alku oli parempaa ja saimme pidettyä palloa. Sen jälkeen TPV alkoi saamaan paljon erikoistilanteita, mutta hoidimme ne ja saimme vielä pelin kruunanneen maalin”, Ahokas totesi.

Viimeisen vartin paineen aikana Ahokkaan mielessä oli vain yksi asia.

”Mietin vain, että nyt pidetään oma maali puhtaana keinolla millä hyvänsä. Siinä onnistuttiin. Ei TPV:llä lopulta hirveän vaarallisia tilanteita ollut, vaikka erikoistilanteissa saa aina tarkkana olla. Oli se helpotus, kun Kimi teki 2‒0-maalin. TPV on kokenut joukkue ja vaarallinen erikoistilanteissa. Sillä nämä pelit ovat hankalia olleet”, Ahokas sanoi.

Saldona Tammelan stadionilta oli yksi nollapeli lisää.

”Aika hyvin meillä on alakerta hitsautunut yhteen. Tiedämme mitä kaikki tekevät ja osaamme huolehtia omasta paikasta. Se näkyy nollapeleissä”, Ahokas kertoi.

TPV:n vaarallisuus erikoistilanteissa näkyi heti toisella minuutilla. Tuomas Lehti toimitti pallon kohti HJS:n vitosen alueella olleeseen kasaan, mutta Haavisto sai poimittua pallon lopulta itselleen.

HJS sai paikan 10 minuutilla. Riiston jälkeen pelin kääntänyt joukkue sai pallon boksiin Iirot-ottelun sankarille Valtteri Lindbergille, joka kääntyi boksissa, mutta vedon tielle pääsi TPV-puolustus.

14 minuutilla pallon Lindbergille tarjonnut Aleksi Ikonen pääsi itse kokeilemaan 16 rajalta, mutta veto suuntautui ohi maalin.

20 minuutilla HJS väläytti omaa erikoistilannevaaraansa. Ikosen kulma löysi Elmeri Supperin, jonka puskun torjui Kohonen. Pallo jäi alueelle, josta Haka-laina Eemeli Mäkelä sai laukauksen, mutta TPV-puolustus oli vedon tiellä.

Seuraavassa kulmassa Supperi voitti Kohosen ilmataistelussa, mutta pusku meni hieman yli maalin.

21 minuutilla HJS antoi vaarallisessa paikassa harhasyötön. Pallon sai 16 rajalla Antti Kujala, jonka sijoitus meni tolppaa nuollen ohi maalin.

Medon 26 minuutin maalin jälkeen mentiin jonkin aikaa ilman tilanteita. 40 minuutilla Toni Toijala veti kovaa 30 metristä ja pallo otti märästä kentästä liukkaan pompun juuri ennen Haavistoa, joka selvitti joukkuekavereidensa kanssa pallon väljemmille vesille.

43 minuutilla Aleksi Rantanen sai vetopaikan boksista, mutta Haavisto torjui.

Toisella jaksolla HJS sai huippupaikan heti alkuun. Ikonen keskitti maalin eteen, josta Lindberg pääsi puskemaan vitosen viivalta. Pusku kuitenkin yli maalin.

50 minuutilla toinen maali oli taas lähellä. Ikonen leikkasi keskisektoriin ja laukoi pallon Kohosen käsien alta tolppaan. Jatkopalloon ehti Lindberg, mutta hän ei saanut nostettua palloa nopeasti reagoineen Kohosen yli.

73 minuutilla Roope Koistiainen ohjasi etutolpan linjalta keskityksen kohti takatolpalla odottanutta TPV-kaveriaan, mutta Haavisto katkoi syötön juuri ajoissa.

75 minuutilla TPV antoi keskialueella nopean vapaapotkun, jonka myötä Mauno Siren pääsi laukomaan rangaistusalueelta, mutta Ahokas pääsi pallon tielle.

80 minuutilla Eetu Kajanto pääsi nousemaan ja sai jalan auki boksissa. Sijoitus kohti etukulmaa oli hyvä, mutta Kohonen sai torjuttua pallon kulmaksi. Medo oli laukoa pallon suoraan maaliin kulmapotkusta, mutta Kohonen sai näppinsä väliin.

89 minuutilla TPV:llä oli todella kova paine HJS:n päässä. Kotijoukkue pääsi vetämään kolmeen kertaan, mutta jokaiseen pääsi väliin HJS-pelaaja.

Tilanteiden jälkeen tapahtui kotijoukkuetta- ja yleisöä kuohuttanut tilanne. Larjanne pääsi purkupalloon keskialueella. Maalivahtia myöten ylhäällä olleen TPV:n alueella oli tilaa, jonne Larjanne tuikkasi pallon itselleen juoksuun. Juho Mattila kaatoi Larjanteen keskiviivan tienoilla eikä saanut armoa ottelun erotuomarilta, joka lähetti Mattilan suoralla punaisella kentältä ulos.

Lisäajalla nähtiin vielä yksi vaarallinen erikoistilanne TPV:ltä. HJS sai purettua, mutta purku meni suoraan kohti 16 viivalla olleelle Mohamed Koromalle. Hän tälläsi kovaa, mutta Haavisto torjui laukauksen ja loput hoiti kanssapelurit.

Larjanteen maali syntyi pian tilanteen jälkeen, kun hän pääsi sijoittamaan pallon kaukaa tyhjänä olleeseen TPV:n maaliin. Peli päättyi tähän maaliin ja HJS venytti piste-eroa taaksepäin tasapelit pelanneisiin VJS:ään ja TamUun, ja otti samalla myös kaksi pistettä kiinni ykkösenä olevaa Interiä.

Seuraava ottelu pelataan lauantaina 7.9. Kaurialan olympiastadionilla kello 18.00 TamUa vastaan. Osta klubilippusi otteluun viimeistään keskiviikkona 4.9. kello 12.00 ja nauti ottelun lisäksi myös ruoasta ja juomasta. Näitä pelejä ei kannata missata!

Tilaa klubilippusi tästä linkistä.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Elmeri Supperi

Valtteri Ahokas

Jami Kyöstilä

Jonni Thusberg (Matti Nokkonen 87’)

Medo

Prince Mokuma (Kimi Larjanne 68’)

Eemeli Mäkelä

Aleksi Ikonen (Lauri Kesti 78’)

Valtteri Lindberg (Eetu Kajanto 68’)

--

Luukas Meltoranta

Aatu Kajanto

Eetu Pellikka

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30