28
SYY
16.00
Edustus, Ykkösen nousukarsinta

HJS - Lahden Reipas  1 - 1

Kaurialan olympiastadion

Kaurialassa pedattiin jännittävät asetelmat toiseen osaotteluun

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja Lahden Reippaan tiukaksi arvioitu ottelupari ratkeaa viikon päästä Lahdessa, kun joukkueet pelasivat Kaurialassa 1‒1-tasapelin ensimmäisessä osaottelussa. HJS pääsi tauolle 1‒0-johdossa Prince Mokuman rankkarimaalilla juuri ennen puolen tunnin täyttymistä, mutta Reipas tuli tasoihin 59 minuutilla Onuray Kösen maalilla.

Ottelu alkoi tasaisesti ja hieman tunnustellen. Reipas oli pallossa enemmän, mutta enimmäkseen kaukana HJS:n maalilta. Ensimmäinen vaarallisen oloinen paikka syntyi 22 minuutilla Berat Köselle, joka sai vetopaikan keskisektorilta kaaren tietämiltä, mutta keskikenttäpelaajan sihti oli pielessä.

Kösen paikan jälkeen myös kotijoukkue alkoi saamaan pallollista pelaamistaan ja prässiään paremmaksi, ja siirtämään pelin painopistettä lahtelaisten kenttäpuoliskolle. Useamman rajaheiton kautta saatu paine kulminoitui lopulta 27 minuutilla, kun Jami Kyöstilä ja Topias Listo voittivat keskialueen väännön HJS:lle, jonka jälkeen Jonni Thusberg haki oivallisesti nopeaa ratkaisua. Reippaan maalivahti Anton Munukka torjui HJS-laiturin vedon eteensä, johon reagoi nopeasti Aleksi Ikonen. Toisen puolen laituri pääsi vetämään tullen samalla Reipas-pakin kaatamaksi ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Mokuma asettui pallon taakse eikä erehtynyt.

Jakson lopussa HJS sai erinomaisen paikan siirtyä 2‒0 johtoon. Mokuma riisti pallon keskialueella ja syötti Ikosen vetopaikkaan, mutta hänen viimeistelynsä karkasi maalin ohi.

Toisen jakson alku oli hienoista vierailijoiden hallintaa, kun se pystyi pääsemään pallon kanssa lähemmäksi HJS:n maalia. Vaaran aineksia oli ilmassa ja lopulta Reipas pääsi iskemään tasoituksen voitetun kaksinkamppailun jälkeen. Reipas pelasi pallon laidassa boksiin ja sieltä heti keskelle vapaana olleelle Köselle, jonka tehtäväksi jäi laukoa pallo pilkulta tyhjään HJS-maaliin.

HJS ei tasoitusta hätkähtänyt, vaan sai sen jälkeen hyvän painejakson. 62 minuutilla Thusberg hyökkäsi Ikosen kulmapotkuun, mutta pusku lipui vain hieman Reippaan maalin ohi.

65 minuutilla HJS:n maalilla nähtiin sivuvaparin jälkeinen hässäkkä, kun pallo jäi pyörimään boksiin. Reipas sai laukauksen aikaan, mutta HJS:n puolustus oli blokkaamassa ja tilanne päättyi kulmapotkuun.

87 minuutilla Medo riisti pallon ja yritti maalintekoa 25 metristä, mutta Munukka ohjasi pallon väljemmille vesille. Kaikkiaan toisen jakson maalipaikat olivat tiukassa molemmissa päissä.

HJS:n keskikentällä uurastanut ja volttituuletuksellaan kotiyleisöä liekittänyt Mokuma kertoi ottelun päätyttyä, että peli oli odotetun tiukka.

”Oli kovaa vääntöä molemmin puolin. Ensimmäinen jakso oli hyvää, saimme pidettyä palloa muutamia hetkiä ja luotua painetta. Toisella puoliskolla olimme vähän perässä ja Reipas sai pyöritettyä peliä. Silloin tulee aika paljon metrejä. Pelin tasapainottamista ja pallollista pelaamista pitää parantaa toiseen peliin”, Mokuma tiivisti.

”Reipas on laadukas porukka. Kyllä se pystyy pelaamaan, jos annamme heidän pitää palloa ja juoksemaan linjan taakse, jos tarjoamme liikaa tilaa. Meidän täytyy lyödä parasta pöytään, että pystymme voittamaan. Pelkkä ok-suoritus ei riitä.”

Mokuma lähtee intoa puhkuen kohti viikon päästä koittavaa toista osaottelua.

”Fiilis on hyvä ja saamme nauttia tärkeistä peleistä. Tämä tulos kelpaa ihan hyvin. Ensi viikolla menemme Kisapuistoon hoitamaan homman maaliin.”

Päävalmentaja Mikko Manninen näki ottelussa niin hyviä asioita kuin vähemmän hyviä sellaisia.

”Peli on nyt puolivälissä ja kaikki on auki. Meillä oli vähän samat helmasynnit kuin on ollut pitkin kautta ja luovuimme turhan helposti pallosta. Puolustimme ihan hyvin ja pidimme Reippaan pois pahimmilta paikoilta. Kerran se sai aukaistua puolustusta ja se oli ihan hyvin tehty maali, mutta olisimme siinä tilanteessa voineet toimia toisinkin”, Manninen summasi.

Manninen suuntaa seuraavaksi pelinauhan analysoimiseen.

”Totta kai Reipas on tutumpi vastustaja tämän pelin jälkeen, mutta toki myös me heille. Täytyy katsoa video ja tehdä ensi viikon suunnitelmat sen jälkeen.”

HJS:n ja Reippaan toinen näytös esitetään lauantaina 5.10. Lahden Kisapuistossa. Lähde fanibussin matkaan kannustamaan HJS jatkoon! Ilmoittaudu tästä.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Elmeri Supperi

Valtteri Ahokas

Simo Paakkanen (Lauri Kesti 82’)

Jonni Thusberg

Medo

Jami Kyöstilä

Prince Mokuma

Aleksi Ikonen

Valtteri Lindberg (Eetu Kajanto 63’)

----------

Luukas Meltoranta

Aatu Kajanto

Kimi Larjanne

Akseli Lehtomäki

Innocent Nshizirungu

Tilastot

1 - 1

Lahden Reipas
(1-0)

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30