20
LOK
16.00
Edustus, Ykkösen nousukarsinta

Tampere United - HJS   4 - 3 RL

Tammelan stadion

Nousu jäi minuuteista kiinni

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kausi päättyi karuimmalla mahdollisella tavalla, kun se taipui Tampere Unitedille rangaistuspotkukilpailussa.

Varsinaisen peliajan 3‒1-tuloksen ja maalittoman jatko-ottelun jälkeen vedetty rankkarikilpailu päättyi TamUn 4‒3-voittoon.

”Tyhjä olo on ja v*tuttaa. Lähellä oltiin, mutta ei riittänyt tänään”, summasi HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

Ottelu oli niin tasainen kuin odottaa saattoi. Ensimmäisen jakson aikana ei maalipaikkoja nähty ennen kuin TamU siirtyi 1‒0-johtoon Joonas Rantalan vapaapotkumaalilla.

Aivan jakson lopussa TamU sai hyvän paikan, kun Rantala pääsi vetämään keskityksestä. Veto epäonnistui, mutta tuli pomppivana pilkun tienoille Juho Heikkiselle, jonka viimeistely meni yli maalin.

Toisella jaksolla 53 minuutilla TamU oli tasoittaa, kun Georg Janar puski pallon taka-alueelta ylärimaan sivuvaparista.

TamU siirtyi 2‒0-johtoon ja tuli yhteismaaleissa tasoihin ottelun 56 minuutilla. TamU-pelaaja oli karata läpiajoon, mutta HJS-puolustus selvitti tilanteen. Pallo jäi kuitenkin elämään rangaistusalueelle ja Riku Haavisto kaatoi erotuomarin näkemyksen mukaan TamU-pelaajan. Rantala asettui pallon taakse ja onnistui täplältä.

HJS tarrasi nousupaikkaan kiinni 70 minuutilla. Elmeri Supperi syötti pitkän pallon linjan taakse Jonni Thusbergille, joka keskitti maalille. Pallo kimposi 16-rajalle Kimi Larjanteelle, joka laukoi pallon kauniisti yläkulmaan.

Kolme minuuttia myöhemmin TamUn kolmas maali oli erittäin lähellä, kun TamU-pelaaja pääsi yrittämään viimeistelyä takatolpalta keskityksen jälkeen. Haavisto venyi upeaan torjuntaan ja piti HJS:n nousussa kiinni.

HJS piti TamUn pois paikoilta 88 minuutille asti, kunnes vaarallinen erikoistilannejoukkue iski. Kulmapotku tuli aivan takatolpalle, josta sen ohjasi maaliin Jani Alaperä.

Jatko-ottelussa HJS oli hallitsevampi osapuoli ja pääsi yrittämään pari kertaa maalia. 110 minuutilla Medon keskitys löysi taka-alueelta Topias Liston, mutta hänen ohjauksena meni maalin ohi.

115 minuutilla HJS sai hyvän hässäkän kulmapotkusta, mutta maali jäi puuttumaan.

Jatko-ottelun jälkeen edettiin rangaistuspotkukilpailuun, jonka TamU voitti 4‒3. Prince Mokuma, Valtteri Lindberg ja Lauri Kesti sekä Joonas Immonen, Niilo Jalkanen ja Taha Özcelik onnistuivat kolmessa ensimmäisessä parissa. Alaperä epäonnistui neljäntenä laukojana, mutta niin myös hänen peräänsä ampunut Supperi. Kun viimeisessä parissa Anton Bright onnistui ja Medo ei, alkoi tamperelaisten nousujuhlat.

”TamU lähti rohkeammin kuin me ja olimme vähän passiivisia. Ei siinä mitään hätää silti ollut. Sitten kun TamU sai kaksi ekaa maalia niin aloimme pelaamaan. Saimme tehtyä maalin ja sen jälkeen puolustimme, mutta harmittava maali tuli loppuun emmekä pystyneet pitämään johtoa.”

”Jatko-ottelussa nähtiin, että olimme paremmassa kunnossa ja veimme peliä, mutta emme saaneet maalia aikaiseksi. Pilkut on sitten raaka tapa ratkaista peli”, Manninen kertaili pelin läpi.

Päällimmäisenä mielessä on kova pettymys.

”Jotain on tehty oikein, kun pääsimme pelaamaan finaaleita, mutta se on lopulta ihan sama, oletko kuudes, kun lopputulema on sama. Tavoite oli nousta ja siinä epäonnistuttiin.”

Manninen kehui joukkuettaan myös tappion hetkellä.

”Olen joukkueesta äärimmäisen ylpeä. Kaikki jättivät kaikkensa kentälle. Monessa tiukassa paikassa joukkue on näyttänyt luonnettaan”, Manninen sanoi.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Elmeri Supperi

Jami Kyöstilä

Simo Paakkanen (Lauri Kesti 109’)

Jonni Thusberg

Medo

Prince Mokuma

Nestori Meltoranta (46’)

Aleksi Ikonen (Valtteri Ahokas 78’)

Eetu Kajanto (Valtteri Lindberg 60’)

--

Nestori Meltoranta

Eetu Pellikka

Aatu Kajanto

Tilastot
Tampere United

4 - 3 RL

0-0 OT 3-1 (1-0)

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30