HJS:n hyökkäysosastolle laatuvahvistus ‒ Gerald Ben saapuu Hämeenlinnaan
EdustusJulkaistu: 13.03.2024 11.00

HJS:n hyökkäysosastolle laatuvahvistus ‒ Gerald Ben saapuu Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran hyökkäysosasto saa kovan vahvistuksen, kun yhdysvaltalaispelaaja Gerald Ben saapuu HJS:n paitaan vuoden sopimuksella. Ben liittyy vakituisesti HJS:n rinkiin huhtikuun alussa.

31-vuotias hyökkääjä saapui Suomeen vuonna 2017 ensin Mikkelin Pallo-Kissoihin, ja on edustanut mikkeliläisryhmän lisäksi FC Hakaa, Kouvolan Susia, PK-35:sta ja Ilves-Kissoja Ykkösessä ja Kakkosessa. Kaksi edellistä kautta hän pelasi tamperelaisten riveissä Kakkosen B-lohkossa 42 ottelua viimeistellen 24 maalia.

”On kiva olla Hämeenlinnassa. Olen jo aiemmin halunnut tulla tänne, mutta asiat eivät ole loksahtaneet kohdalleen. Tänä vuonna on vihdoin oikea aika. HJS:ää vastaan on ollut aina vaikea pelata ja toivon, että olemme tänäkin vuonna intensiivinen ja pelaava joukkue. Ryhmä on suhteellisen nuori, mutta taistelemme varmasti hyvästä sijoituksesta”, Ben kertoo.

Ben tuo joukkueeseen paljon kokemusta ja haluaa olla suunnannäyttäjä niin nuorille pelaajille kuin koko joukkueelle.

”Toivon, että annan näyttöjeni puhua ja jätkät seuraavat sitä. Tyylini pelata ja puhua kentällä on aika intensiivinen ja toivon kavereiden muistavan, että se on vain jalkapalloa eikä mitään henkilökohtaista. Jami Kyöstilä ja Jonni Thusberg esimerkiksi ovat myös kokeneita pelaajia, joten siitä ei jää mikään kiinni.”

Hyökkääjän tavoite on selkeä.

”Haluan aina taistella sarjan voitosta. On aina vaikea ennustaa, miten kausi tulee menemään, mutta toivottavasti olemme sarjan yläpäässä”, Ben toteaa.

Minnesotassa kasvanut Ben on viihtynyt Suomessa jo useamman vuoden.

”Minnesotassa on aika samanlainen ilmasto kuin Suomessa sillä erotuksella, että siellä on pidemmät kesät. Ja kaiken kaikkiaan Suomi on hieno paikka. En osaa vielä puhua suomea, mutta se on seuraava asia, mitä yritän oppia”, Ben hymyilee.

HJS:n päävalmentajan Mikko Mannisen mukaan joukkueen hyökkäys saa ehdottoman laatulisäyksen.

”Gerald on varmasti yksi tämän sarjan kovimmista hyökkääjistä, ellei jopa kovin. Hän on osoittanut aikaisemmilla kausilla eri sarjatasoilla, että maaleja syntyy. Hän tuo lisäksi myös rutkasti kokemusta joukkueeseen. Hän istuu hyvin systeemiimme ja lisää kilpailua pelipaikoista.”

Manninen uskoo, että Ben toimii mainiona mahdollisuutena myös muiden pelaajien kehityksen kannalta.

”Hänestä näkyy treeneissä kokemus, ja meidän nuoret jätkämme voivat oppia häneltä monta pikkujekkua, joilla parantaa omaa tekemistään”, Manninen sanoo.


Nauti Geraldin ja muiden HJS-taitureiden esityksistä kausikortin kera! Kausarit myynnissä tästä.


Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30