HJS:n keskikentän velholla on kokemusta Mestarien liigasta asti
EdustusJulkaistu: 18.08.2024 10.30

HJS:n keskikentän velholla on kokemusta Mestarien liigasta asti

Teksti: Eelis Överlund

Maaliskuussa HJS:ään saapunut Medo on 36-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on pelannut monissa joukkueissa niin Suomessa kuin muissakin maissa. Sierra Leonesta kotoisin olevan konkarin ensimmäinen jalkapallomuisto liittyy myös joukkueeseen, jossa hän on pelannut.

”Muistan, kun pääsin kotimaassani ensimmäiseen kunnon joukkueeseen. Se on minun ensimmäinen muistoni jalkapallosta. Meillä oli todella hyvä joukkue siellä. Kaikki minun kaverini olivat samassa joukkueessa ja se oli paras joukkue koko maassa”, Medo muistelee.

Pitkän ja menestyksekkään uran varrelle on mahtunut paljon muitakin hyviä muistoja, joita on syntynyt muun muassa Veikkausliigassa, Mestarien liigassa, Eurooppa-liigassa, maajoukkueessa ja kovissa kansainvälisissä sarjoissa.

”Paras muistoni jalkapallosta on, kun menin pelaamaan Serbiaan Mestarien liigaa Partizanin kanssa. Se oli todella iso juttu minulle”.

Kentällä Medo on rauhallinen ja taidokas. Näin hän itse kuvailee itseään pelaajana ja omaa rooliaan joukkueessa.

”Kentällä minä olen johtaja ja sen ulkopuolella olen ihan chilli. Olen perheeni kanssa enkä tee mitään erityistä.”

Medo on vaikuttanut joukkuetoverinsa nöyryydellään. Hän ei anna statuksensa vaikuttaa joukkueeseen, vaan on yksi jätkistä. Hän puskee muita eteenpäin ja tarjoaa arvokkaita neuvoja nuorille pelaajille.

”Minun mielestäni minulla ei ole mitään erityistä roolia. Minä autan joukkuetta voittamaan pelejä ja nuoria pelaajia kehittymään”.

Maailman isoilla kentillä ja isoja tähtiä vastaan pelaaminen on tullut tutuksi Medolle.

”Emirates Stadium on lempistadion, jossa olen pelannut, koska kannatin ennen Arsenalia.”

”On kyllä monta hyvää pelaajaa, mutta mielestäni paras ketä vastaan olen pelannut, on Yaya Toure, koska hän oli taitava, iso ja pelasi kovaa”, Medo sanoo.

Mikä sai Medon tulemaan Hämeenlinnaan? Entä millä fiiliksillä Medo pelaa tällä hetkellä Kakkosta HJS:ssä ja miten hän on viihtynyt?

”Minulle ei ole ollut mikään ongelma pelata Kakkosta, koska olen pelannut kaikkia divareita Suomessa. Minulle oli iso juttu, että tulin auttamaan HJS:ää ja Manea (päävalmentaja Mikko Manninen), joka on hyvä valmentaja. Olen toiminut hänen kanssaan aikaisemminkin ja on kiva olla hänen kanssaan ja auttaa joukkuetta nousutaistelussa Ykköseen”, Medo kertoo.

”Tosi kivaa on ollut. Kun sain kysymyksen Manelta, että tuletko tänne pelaamaan niin en aluksi tiennyt mitä pitäisi tehdä, mutta olen viihtynyt todella hyvin. Täällä on hyvät taustahenkilöt joukkueessa ja kivat joukkuekaverit”, Medo toteaa.

Medo on toiminut myös nuorten pelaajien parissa kehittämässä ja mentoroimassa heitä.

”Muutama on kehittynyt hyvin ja uskon heihin. En voi sanoa, että olen auttanut todella paljon, mutta se mitä olen tehnyt, on varmasti auttanut muutamia pelaajia. Jos olen täällä vielä ensi kaudella, uskon, että monetkin kehittyvät vielä paljon lisää.”

Medo kehuu HJS:n nuorisokaartia.

”He kuuntelevat, ymmärtävät ja auttavat hyvin. On kiva, kun heille sanoo jotain, niin he kuuntelevat, yrittävät oppivat ja tekevät asioita tosi hyvin. Uskon, että se auttaa heitä eteenpäin.”

Jokaisella jalkapalloilijalla on unelmia ja tavoitteita, ja niitä on edelleen myös 36-vuotiaalla Medolla.

”Tavoitteeni on nousta HJS:n kanssa Ykköseen ja taistelen sen puolesta. Jos niin kävisi, se olisi tosi hieno juttu.”

HJS ylemmän jatkosarjan pelit alkavat sunnuntaina 25.8. kello 18.00 Pallo-IIroja vastaan Kaurialan olympiastadionilla.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30