13
HUH
16.00
Edustus, Kakkonen

SexyPöxyt - HJS   1 - 2

Laaksolahti, Espoo

Kipinävuorosta Espooseen, debyytti ja voitto plakkariin ‒ Riku Haaviston päivästä tuli ikimuistoinen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura otti arvokkaan avausvoiton Kakkosessa SexyPöxyjen tuulisella Persposki-areenalla, jossa täyden päivätyön tekemään joutuneet valkopaidat ottivat pisteet lopulta ansaitusti 1‒2-vierasvoitolla (1‒1).

Pöxyt siirtyi johtoon 14 minuutilla, kun HJS ei onnistunut purkamaan rajaheittoa ja Emil Vanhanen tykitti upean volleyn kuudentoista rajalta takayläkulmaan.

HJS:n tasoituksen teki ensimmäisen jakson puolivälissä Haka-laina Akseli Lehtomäki, joka puski Jonni Thusbergin lähettämän namupallon verkkoon.

HJS:n voittomaalin iski 74 minuutilla vaihdosta kentälle tullut Dennis Hoekman, jonka laukaus painui verkon perukoille tolpan ja Pöxyt-maalivahti Toni Korkiakosken selän kautta.

Päivän sankaritarina oli makoisan voiton lisäksi maalivahti Riku Haaviston debyytti Kakkosessa. Lohtajalla yökolmelta kipinävuoroon herännyt HJS-kasvatti luki puhelimestaan, että joukkueella on orastava maalivahtihätä. Alun perin Haaviston ei pitänyt olla kokoonpanossa mukana, mutta lauantain puolella alkoi kova puljaaminen, jotta mies ehtisi paikalle ajoissa.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä mies kuuli avauskokoonpanopaikastaan vasta puolisentoista tuntia ennen matsia, kun Luukas Meltoranta ei pystynyt pelaamaan. Laaksolahden urheilupuiston Persposki-areenalle kurkkupikkelsin väreihin pukeutunut soturi saapui 45 minuuttia ennen avausvihellystä.

Pöxyjen maalille Haavisto ei voinut mitään, mutta hän venytti ensimmäisellä jaksolla 1‒1-tilanteessa loistavasti entisen Veikkausliigahyökkääjä Dudun vedon eteen ja hoiti toisella jaksolla muutamat torjunnat varmuudella. Myös jalalla pelaaminen oli vaivatonta.

”Siinä kipinävuorossa aloin suunnittelemaan, että miten kerkeän tänne ajoissa. Aika paljon sain itsekin jumpata niitä asioita. Manen kanssa juttelin päivän mittaan, että millainen on kunto ja omalta osaltani leiri oli suhteellisen helppo, joten hyvin jaksoin pelata. Sain nukuttua matkalla, kun tässä tuli melkein yhdeksän tuntia istuttua päivän mittaan”, Haavisto kertaili.

Paikalle päästyään oli aika vaihtaa futiskamat päälle ja painua lämmittelemään.

”Kun pääsin paikalle, niin kopissa oli hyvä meininki ja tuli positiivinen fiilis, että jätkät ovat vetäneet hyvän treeniviikon. Siitä oli hyvä lähteä pelaamaan ja kyllä jätkät tekivät tänään hyvää puolustusduunia. Se helpotti omaa tekemistä ja otin kiinni sitten ne tilanteet, mitkä jäivät jäljelle. Pelasimme sitä palloa, mitä halusimme pelata. Tänään pelattiin kolmesta pisteestä ilman turhia riskejä”, Haavisto kiitteli.

Debyyttiä ei pahemmin ehtinyt pohdiskella.

”Ehkä oli onnikin, että se meni näin niin en ehtinyt ajattelemaan asiaa sen enempää, vaan tuli vain oltua hyvällä fiiliksellä. Ei ehtinyt valmistautumaan liikaa ja loppujen lopuksi oli aika paineeton tila. Totta kai jännitti, kun kuulin, että pelaan ei sitä voi kieltää, mutta olen pelannut keväällä paljon ja tiesin, että osaan pelata eikä se siitä jää kiinni.”

”Pelasin ehkä vähän astetta varovaisemmin kuin normaalisti ja vältin riskejä alhaalla. Pitkät pallot lensivät hyvin ja hyökkääjät kaivoivat niitä itselleen ja niistä saatiin välillä tilanteita. Vastustaja alkoi toisella jaksolla vähän peruuttelemaan eikä prässännyt enää niin ylhäältä. Lämmittelyissä huomasin, että pallo tarttuu hemmetin hyvin ja siitä oli tuttujen äijien kanssa kiva lähteä pelaamaan. Ja onhan se voittaminen aina hauskaa!”, Haavisto hekumoi.

Itse ottelussa HJS tarvitsi jälleen vastustajan maalin ennen kuin se heräsi itse taisteluun täysillä mukaan. Vartin pelaamisen jälkeen ote siirtyi valkopaidoille. Thusberg-Eetu Kajanto-akseli toimi mukavasti viimeisellä kolmanneksella, mutta maalit jäivät uupumaan ennen Lehtomäen 26 minuutin tasoitusta.

32 minuutilla vahvasti esiintynyt Aleksi Ikonen pääsi etenemään laidalta vapaasti, syötti maalin eteen vitosen viivalle Kajannolle, mutta Veritas stadionin maalisieppo ei saanut tällä kertaa askeleita osumaan kohdilleen ja tuloksena oli hutikuti ja maalipotku.

Lehtomäki pääsi jakson lopussa yrittämään pariin kertaan toista maaliaan, mutta tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1‒1.

”Se on aina hankala tilanne, kun joudutaan tappioasemaan, mutta joukkue on osoittanut, että se on luonteeltaan vahva eivätkä takaiskut hetkauta. Päinvastoin Pöxyjen maali herätti meidät ja sen jälkeen saimme täyden otteen pelistä ekan jakson loppuun asti. Reagointi oli hyvä”, jutteli pelin päätyttyä HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

Toisella jaksolla HJS piti pelin otteen itsellään, vaikka varsinaisia maalipaikkoja saatiin odottaa aina 70 minuutille asti.

65 minuutilla kentälle vaihdettu Hoekman oli lopulta käänteentehnyt pelaaja. Pallon kanssa vaaraa hyökkäyspäähän tuonut hollantilainen osui ennen voittomaaliaan tolppaan Thusbergin ja Ikosen hyvän yhteispelin jälkeen.

Pöxyjen paras paikka tuli parin minuutin päästä, kun HJS:n boksiin syntyneen hässäkän päätteeksi Janne Leivo ampui pallon ohi maalin.

74 minuutilla Hoekman sai pallon uudestaan oikeaan laitaan, leikkasi keskelle ja juoksi laukauksensa jälkeen Thusbergin syliin juhlimaan.

76 minuutilla Pöxyt sai 18 metristä vapaapotkun, jota asettui potkaisemaan Niklas Ahvonen. Haavisto selvitti tilanteen mallikkaasti.

79 minuutilla Kajanto riisti pallon keskialueella ja syötti pallon vauhtiin Hoekmanille. Hän tarjosi paikan Ikoselle, mutta sijoitus lipui maalin ohi.

HJS puolusti Pöxyt pois maalipaikoilta lopun iltapäivän ja olisi voinut kaunistella lukemia muutamaankin otteeseen, mutta lisämaalit jäivät seuraavaan kertaan.

Manninen kehui päivän vastustajaa ja myönsi, ettei pisteet tulleet helposti.

”Lopulta voitto tuli vaikeemman kautta. Jouduimme 94 minuuttia ihan tosissaan vääntämään hommia sen eteen. Vastustaja teki pelin vaikeaksi ja sitten kun saimme paikkoja niin teimme sitä itse vähän vaikeaksi. Saumoja olisi ollut tehdä pari maalia lisää, mutta hyvä näin.”

Positiivisia asioita löyty niin puolustus- kuin hyökkäyssuunnista.

”Puolustamiseen voi olla tyytyväinen. Maali oli loistava laukaus vastustajalta eikä siinä ollut Rikulla mahdollisuuksia. Alakerta pelasi hyvin ja Riku pelasi hienosti. Ei ole ihan helppoa tulla viikon metsäreissulta pikahälytyksellä tolppien väliin”, Manninen kehui.

”Hyökkäyssuuntaan saimme ihan hyviä variaatioita ja luotua paljon hyviä maalipaikkoja. Irtopalloissa emme ihan olleet hereillä ja 50-50-tilanteet jäivät usein vastustajalle. Jouduimme tekemään hirveästi töitä, että saimme pallon takaisin aina uudestaan. Muuten pelaaminen oli ihan hyvää. Uudet jätkät eivät ole vielä täysin päässeet systeemiin sisään, mutta yksilötaidolla he toivat lisää peliin. Dennis teki loistavan maalin loppuun ja on kiva, että vaihdosta on laittaa tuollaisia pelaajia kentälle”, Manninen iloitsi.

Seuraavan kerran HJS pelaa ensi viikon lauantaina. Kotiavaukseen vastustajaksi saapuu TPV. Matsi käynnistyy Loimua-kentällä kello 16.00.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Elmeri Supperi

Jami Kyöstilä

Jonni Thusberg (Simo Paakkanen 86’)

Medo

Tuukka Törmä

Aleksi Ikonen

Akseli Lehtomäki (Gerald Ben 46’)

Valtteri Lindberg (Dennis Hoekman 65’)

Eetu Kajanto

------

Luukas Meltoranta

Valtteri Ahokas

Kimi Larjanne

Matti Nokkonen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30