29
KES
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - Pallo-Iirot  2 - 1

Kaurialan stadion

Haastava viikko pakettiin mahtavalla voitolla ‒ ”Tämä on joukkue”

Hämeenlinnan Jalkapalloseura piti Pallo-Iirot pihdeissään 90 minuuttia ja ansaitsi kolme pistettä mukavan kontrolloidulla esityksellä. Jonni Thusberg ja Kimi Larjanne tekivät HJS:lle kahden maalin taukojohdon. Raumalaisten kavennuksen teki pilkulta Juuso Aalto, kun kellossa oli 71 minuuttia.

HJS:llä riitti haasteita peliä lähestyttäessä. Oskari Luoma ja Gerald Ben lopettivat kauden kesken, Elmeri Supperi oli pelikiellossa, Eetu Kajanto ja Lauri Kesti edelleen loukkaantuneina ja vielä kaiken lisäksi perjantaina avaukseen nimetyistä pelaajista Simo Paakkanen ja Dennis Hoekman sairastuivat ottelupäivänä.

Avaukseen esiin astuivat Valtteri Ahokas, Kimi Larjanne ja Innocent Nshizirungu, jotka pelasivat kukin loistavat ottelut.

Ja kun alla oli kauden pohjanoteeraus SexyPöxyjä vastaan ennen juhannusta, oli HJS:n päävalmentajalla Mikko Mannisella syy olla joukkueestaan ylpeä pelin päätyttyä.

”Niin kuin kopissa sanoin jätkille niin tämä on joukkue. Vaikka välillä tulee vastoinkäymisiä, tulee huono peli tai muuta niin joukkue reagoi näin. Olen äärimmäisen ylpeä. Tänään teimme joukkueena töitä, aina se ei ollut välttämättä kaikkein kauneinta, mutta työnteon määrä ja taktiikan noudattaminen oli se, jolla pisteet tänään saatiin”, Manninen hehkutti.

Manninen kehui myös nuorta avaukseen noussutta kolmikkoa.

”Kaikilta erittäin hyvät suoritukset. He näyttivät siltä kuin olisivat tahkonneet Kakkosta vuosia. Jokainen kentällä käynyt pelaaja antoi tänään hienon panoksen ja saimme vaihdosta lisää voimaa.”

Mannisen mukaan HJS onnistui pimentämään tehokkaasti raumalaisten vaaralliseksi tiedetyn hyökkäämisen. Iiroilla ei Juuso Aallon pilkkumaalin lisäksi ollut kuin yksi maalipaikaksi laskettava tilanne.

”Peli oli tosi hyvin kontrollissa. Tiesimme heidän vahvan hyökkäyskolmikkonsa. Vaihdoimme ryhmitystä neljän alakertaan ja kun heidän leveällä pelaaville laitahyökkääjille ei antanut tilaa saati aikaa niin ei sieltä hirveästi keskityksiä tullut. Jami Kyöstilä ja Ahokas hoitivat Elias Ahteen keskellä hyvin”, Manninen kertoi.

HJS sai luotua uhkaa varsinkin nopeilla tilanteenvaihdoilla.

”Meillä on hyvät ominaisuudet tilanteenvaihtoihin. Olimme vaarallisia, kun lähdimme eteenpäin riistojen jälkeen.”

”Tänään taktiikka toimi”, Manninen vielä tiivisti.

Yksi päivän sankareista oli Larjanne, joka pelasi ensimmäistä kertaa avauksessa tällä kaudella. Fantastisen voittomaalin 42 minuutilla iskenyt keskikenttämies katkaisi syötön keskialueella, hassutti pakin pihalle ja sijoitti varmasti alanurkkaan. Maali oli samalla Larjanteen ensimmäinen Kakkosessa.

”Ajattelin, että pääsen karkuun, mutta pakki otti kiinni. Oltiin vähän kaukana vielä niin neppasin siitä sitten ohi ja laitoin kylmästi etukulmaan. Tuntuu tosi hyvältä. Onhan se hienoa tällaisessa pelissä tehdä voittomaali”, Larjanne totesi.

Tällaisella ottelulla Larjanne viittasi välillä kuumaksi äityneeseen kärkikamppailuun.

”Oli kiihkeää. Pelasimme suunnitelman mukaan ja tätä lähdimme hakemaan. Tiukasti puolustus lukkoon ja tiesimme, että omia paikkoja tulee. Onnistuimme tosi hyvin, ei heillä paikkoja ollut muuta kuin se pilkku”, Larjanne sanoi.

Larjanne on odottanut näyttöpaikkaa edustuksen paidassa pitkän tovin. Larjanne oli pelannut Honkaa ja Pöxyjä vastaan yhteensä 40 minuuttia.

”On ollut pitkä kausi, kun vielä A-junnuissa ei ole aina mennyt hyvin. Mutta meillä on tosi kova joukkue ja kilpailu on kovaa. Oli hienoa päästä tänään kentälle ja on hienoa pelata tällaisessa joukkueessa. Tämä on ihan toinen peli kuin A-junnuissa”, Larjanne kertoi.

Vaikka minuutteja ei ole vielä tullut paljoa Kakkosessa, on pelkästään harjoitteleminen kovassa ympäristössä antanut paljon. Samalla pelipaikalla kun pelaa esimerkiksi muuan Medo.

”Imen paljon oppia treeneissä. Medo auttaa ja opastaa paljon. Tänäänkin ennen peliä hän kertoi meille kolmelle, miten tämä tilaisuus käytetään. Ikonen puhuu ja auttaa paljon. Meillä on hyviä ja kokeneita jätkiä, joilta on kiva oppia”, Larjanne hymyili.

Miehen esitys antaa varmasti pohdittavaa myös päävalmentajalle.

”Se on just näin”, Larjanne virnisti.

Itse ottelussa ensimmäinen maalipaikka tuotti ensimmäisen maalin. Ikonen heitti nopeasti rajaheiton Larjanteelle, joka syötti sen boksiin Valtteri Lindbergille. Hyökkääjä pyörähti ja pudotti pallon Thusbergille, joka viimeisteli varmasti pallon maaliin.

33 minuutilla Iirojen veskari Eetu Männistölle tapahtui oikosulku, kun hän toimitti pallon suoraan Larjanteen jalkaan ollessaan itse kaukana maalistaan. Larjanne yritti hyödyntää kaukaa tyhjänä ammottaneen maalin, mutta ei saanut tarvittavaa sihtiä potkuunsa.

39 minuutilla Topias Listo ja Thusberg pelasivat laidassa hyvin yhteen. Thusberg pääsi kokeilemaan pienestä kulmasta, mutta Männistö torjui.

42 minuutilla nähtiin jo aiemmin mainittu Larjanteen yksilönäytös, jonka myötä HJS pääsi tauolle kahden maalin johdossa.

Toisella jaksolla ensimmäinen paikka tuli kotijoukkueelle. Nopean käännön päätteeksi Ikonen keskitti Thusbergille, joka otti pallon haltuun ja laukoi sen juuri tielle ehtineen blokin kautta kulmapotkuksi.

59 minuutilla Pallo-Iirot pääsi oman riistonsa jälkeen hyökkäämään. Matias Babb sai jalan auki juuri alueen ulkopuolelta, mutta Riku Haavisto torjui mainiosti alakulmasta.

63 minuutilla Ikonen ja Thusberg tarjosivat maalin eteen Lindbergille loistavan sauman laittaa ottelu pakettiin, mutta Männistö piti joukkueensa mukana.

70 minuutilla Aalto kikkaili sen verran tehokkaasti, että Nshizirungu kaatoi hänet rangaistusalueella. Aalto niittasi seuranneen pilkun varmasti verkkoon.

Erinomaisesti johtoasemassa pelannut HJS ei tilaisuuksia enempää tarjonnut ja näin valkopaidat karkasivat Iiroista kolmen pisteen päähän.

Kesäkuun kekkuli -kilpailussa reilun kaulan nappasi Pallo-Iirojen faniryhmä, joka innovatiivisten läski-huuteluiden lomassa heitti soihduilla lähestulkoon pallopoikaa ja muita sivullisia sekä aiheutti pysyvää vahinkoa Kaurialan juoksuradalle. Porukassa tyhmyys tiivistyy.

HJS pelaa seuraavan kerran maanantaina 8.7. Tammelassa Ilves-Kissoja vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina 13.7. Tampere Unitedia vastaan Kaurialan olympiastadionilla.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Jami Kyöstilä

Valtteri Ahokas

Innocent Nshizirungu

Jonni Thusberg

Tuukka Törmä (Eetu Pellikka 78’)

Medo

Kimi Larjanne (Matti Nokkonen 81’)

Aleksi Ikonen

Valtteri Lindberg (Kalle Kopra 90+3’)

--

Luukas Meltoranta

Matias Junna

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30