20
HEI
17.00
Edustus, Kakkonen

VJS - HJS   0 - 1

Myyrmäen jalkapallostadion

HJS taisteli isot pisteet kotiin Vantaalta ja aiheutti VJS:lle kauden ensimmäisen kotitappion

Vantaan Jalkapalloseura joutui kokemaan ensimmäisen kotitappionsa tämän kauden Kakkosessa, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura raastoi isot kolme pistettä numeroin 0‒1 Akseli Lehtomäen toisen jakson osumalla.

HJS lähti kovassa vireessä olevan VJS:n vieraaksi puolustavammalla taktiikalla vastaiskuihin luottaen. VJS:llä oli isompi osa pallonhallinnasta ja HJS joutui puolustamaan välillä pitkiäkin aikoja syvällä omalla alueella. Asetelma korostui vielä viimeisen 20 minuutin aikana, kun HJS keskittyi voiton puolustamiseen lopulta siinä onnistuen.

Taisteluvoitto lienee osuvin termi kuvaamaan päivän lopputulosta.

”Se tämä juuri oli. Tänään ei välttämättä jätkillä ollut maailman kivointa pelata, kun lähdimme puolustavammalla taktiikalla liikkeelle ja tavoite oli aiheuttaa uhkaa vastahyökkäyksillä”, kertoi HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

”Ensimmäisellä jaksolla emme päässeet linjan taakse juuri ollenkaan ja jakso oli vaikea. Tauolla kävimme asioita läpi ja toisen jakson alkuun aloimme pääsemään paremmin vastustajan linjan taakse. Ensin tuli pilkku ja pian sen jälkeen maali”, Manninen kertaili.

Kuten Mannisen kommentti paljastaa, HJS:llä oli ennen voittomaalia mahdollisuus päästä johtoon 50 minuutilla, kun Jami Kyöstilä ja Aleksi Ikonen pelasivat seinällä Kyöstilän VJS:n boksiin, jossa hänet kaadettiin. Pilkkua asettui ampumaan Elmeri Supperi, mutta Teemu Muurinen torjui mainiosti.

HJS:n toisen jakson hyvä alku realisoitui maalina kuusi minuuttia myöhemmin. Jonni Thusberg ja Topias Listo pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla. Listo pääsi pallon kanssa boksiin, syötti takaviistoon mukaan nousseelle Lehtomäelle, joka sijoitti pallon tolpan kautta maaliin.

Ensimmäisellä jaksolla ensimmäinen paikka tuli HJS:lle. Paluun joukkueeseen tehnyt Prince Mokuma näytti heti parhaita puoliaan, kun hän riisti pallon liukutaklauksella ja eteni vetopaikkaan 23 metriin, mutta veto meni hieman maalin yli.

23 minuutilla VJS kokeili ensimmäistä kertaa kolmannen peräkkäisen nollapelin torjuneen Riku Haaviston virettä. Olli Saksinen tykitti boksista, mutta Haavisto torjui.

35 minuutilla Benjamin Thurling veti boksin ulkopuolelta tulisesti. Haavisto torjui eteensä, ja ehti juuri ennen VJS-hyökkääjää kakkospalloon.

43 minuutilla VJS pääsi murtautumaan rajaheiton jälkeen HJS:n boksiin. Saksinen sai hyvän paikan, mutta veti pallon ohi maalin.

Lisäajalla Saksinen pääsi leikkaamaan sisälle boksiin ja laukoi, mutta Haavistolla ei ollut ongelmia torjunnassaan.

Toisen jakson alkuun nähtiin vaaran paikka HJS:n päädyssä. Linjan taakse noussut ja sieltä löydetty Saksinen pääsi yrittämään vapaasti, mutta viimeistely epäonnistui.

70 minuutilla VJS pääsi etenemään oikeaa laitaa, jonka päätteeksi Kauri Koivunen yritti maalintekoa, mutta Haavisto torjui vedon kulmapotkuksi.

Tilanteen jälkeen peli kääntyi puolustamisen näytökseksi ja viimeinen 20 minuuttia vietettiin HJS:n kenttäpuolella. Kesken paineen HJS kuitenkin hyökkäsi vastaan. Oiva Laaksonen syötti pitkän juoksunsa päätteeksi toista laitaa mukaan kirmanneelle Ikoselle, jonka veto meni blokin kautta kulmapotkuksi.

88 minuutilla Joose Rahja keskitti boksiin, jossa Chijioke Ibekwe pääsi puskemaan, mutta ilman osoitetta.

Minuutin päästä HJS:lla oli sauma naulata peli pakettiin. Laaksonen voitti juoksukilpailun, syötti maalin eteen vapaana olleelle Lehtomäelle, mutta hänen ohjaus meni yli tyhjän maalin.

VJS sai vielä yhden paikan, kun Ibekwe oli jälleen korkeuksissa boksissa, mutta samalla tuloksella kuin aiemmin: pallo maalin yli.

HJS:n puolustaminen oli ottelun lopussa laadukasta eikä VJS saanut kahden keskityksen lisäksi mainittavia maalipaikkoja.

Kylmiltään 90 minuuttia HJS:n keskikentällä pelannut Mokuma oli pelin jälkeen yhtä hymyä.

”Tuntui tosi hyvältä ja oli hauskaa päästä pelaamaan. Jouduimme taistelemaan, mutta tällaisia pelejä tulee välillä. Taistelimme ja saimme raavittua pisteet. Se on tärkeintä.”

Koko kauden tosipeleistä pois olleen Mokuman otteissa ei ruostetta näkynyt, vaan mies hyppäsi sairastuneen Medon saappaisiin pelaten loistavan ottelun.

”Sain muutaman kamppailutilanteen heti alkuun ja sillä koneen käyntiin. Se on sitä mistä tykkään, kun pääsen vääntämään keskellä. Pallollinen tekeminenkin oli ihan kunnossa, mutta kun joukkueena ei saatu pidettyä palloa niin pallollinen puoli jäi vähän pienemmäksi. Mutta on ihanaa ottaa 1‒0-voitto heti tähän alkuun”, Mokuma turisi.

Mokuma myönsi, että joukkueen pallolliseen tekemiseen jäi kohennettavaa.

”Ensimmäisellä jaksolla sitä koitettiin, mutta VJS prässäsi ylhäältä kovaa ja meillä jäi aika paljon palloja ekaan prässiin. Toisen jakson alussa saimme pidettyä palloa ja muutaman paikan. Maalin jälkeen peli meni puolustamiseksi, mutta hoidimme oman pään hyvin.”

Mokuman mielestä pelin kuvasta huolimatta HJS sai pidettyä homman kontrollissa.

”Kyllä se oli ihan hyvin, vaikka pari hyvää paikkaa tuli vastustajalle. Vähän skarpimpia voimme olla boksissa, että merkkaamme vastustajat vielä paremmin. Meidän onneksi ne pari tilannetta menivät yli. Muuten oli kyllä hyvää tekemistä”, Mokuma mietti.

Manninen kiitteli kaikkensa kentälle jättänyttä joukkuettaan ja totesi ottelusuunnitelman onnistuneeksi.

”Kyllä sen näin kai voi sanoa, kun kolme pinnaa tuli eikä vastustaja maalia tehnyt. Rehellisyyden nimissä VJS:llä oli omat saumansa tulla tasoihin, mutta koko joukkue puolusti uhrautuvasti. Pelin jälkeen oli paljon väsyneitä, mutta onnellisia jätkiä”, Manninen totesi.

HJS pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina. Kaurialan olympiastadionille saapuu vastustajaksi EBK. Ottelu alkaa kello 16.00.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Elmeri Supperi

Valtteri Ahokas

Jami Kyöstilä

Jonni Thusberg (Simo Paakkanen 70’)

Prince Mokuma

Tuukka Törmä (Akseli Lehtomäki 46’)

Aleksi Ikonen

Oiva Laaksonen (Matti Nokkonen 90+4’)

Eetu Kajanto

--

Luukas Meltoranta

Dennis Hoekman

Kimi Larjanne

Aatu Kajanto

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30