27
HEI
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - EBK  6 - 0

Kaurialan stadion

Ei armoa EBK:lle ‒ HJS tykitti 6‒0-voiton

Hämeenlinnan Jalkapalloseura tarjosi herkkua mahan täydeltä paikan päälle saapuneille jalkapallon ystäville, kun joukkue laittoi EBK:n nippuun 6‒0-voitolla.

Ottelu oli 1‒0 vielä 25 minuuttia ennen täyttä aikaa, kunnes HJS löi lisää vaihdetta silmään ja iski loppupelin aikana peräti viisi maalia.

Hämäläisen hidas alku ensimmäisellä jaksolla vaihtui 10 minuutin kohdalla lähes täydelliseksi kotijoukkueen hallinnaksi, kun se pääsi pitämään palloa pitkiä aikoja ja prässäsi pallon nopeasti EBK:lta pois menetyksien jälkeen.

Avausmaalia kotiyleisö sai odottaa vajaan puoli tuntia. Mainiosti Aleksi Ikosen ja Jami Kyöstilän kautta boksiin rakentunut hyökkäys päättyi Kristi Manangan Oiva Laaksoseen kohdistuneeseen rikkeeseen.

Pallon taakse asettui paluuottelunsa Kaurialassa pelannut Prince Mokuma eikä Hämeen Sanominen haastattelussa voltteja luvannut mies pettänyt HJS-faneja. Pallo alakulmaan ja yleisö haltuun.

Jo ennen Mokuman maalia nähtiin paikat kummassakin päässä kenttää. 20 minuutilla Laaksonen pääsi vetämään kaarelta, mutta huono osuma lähetti pallon maalin ohi.

22 minuutilla EBK hyökkäsi HJS:n pahan pallonmenetyksen jälkeen. Aethe Ahmed sai tähdätä vapaasti kaarelta, mutta tähtäin oli HJS:n onneksi metrin pielessä sivuttaissuunnassa.

Mokuman maalin jälkeen HJS oli lisätä johtoaan viisi minuuttia myöhemmin. Medon kulmapotku löysi täysin yksin jääneen Elmeri Supperin, mutta toppari ei päässyt aivan täysin pallon päälle, jonka vuoksi peliväline karkasi taivaalle.

Minuuttia myöhemmin Ikonen syötti pallon boksiin Eetu Kajannolle, joka peippaili itsensä vetopaikkaan. Yritys kimposi blokista kuudentoista rajalle Mokumalle, joka vuorostaan peippaili jalkansa vapaaksi, mutta Tero Makkonen torjui pallon alakulmasta.

2‒0-maali oli lähellä vielä jakson loppuun, kun Ikonen syötti jälleen Kajannolle, joka tiputti pallon tilanteeseen nousseelle Akseli Lehtomäelle, mutta VJS-ottelussa voittomaalin tehnyt Haka-laina ei tällä kertaa osunut maalipuiden väliin.

Jakson alku oli vaikea myös toisella yrittämällä, kun huolimattomasti syötellyt kotijoukkue oli hetken aikaa hukassa oman tekemisensä kanssa.

Hiljalleen tahtipuikko siirtyi taas valkopaidoille ja 55 minuutilla nähtiin pari kertaa tyyntä myrskyn edellä. Kajanto ja tauolla kentälle tullut Tuukka Törmä eivät vielä pystyneet tarjoamaan lisämaaleja.

65 minuutilla Topias Listo riisti pallon keskialueella ja kuljetti sen pitkälle EBK-alueelle. Syöttö löysi Kajannon, joka ohitti laukauksellaan jo maalivahdin, mutta EBK-toppari onnistui torjumaan pallon melkein maaliviivalta.

Paine jatkui tilanteen jälkeen syvällä viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. Lopulta Laaksonen leikkasi laidaltaan keskelle ja malttoi niin kauan, kunnes vetopaikka aukesi. Laaksosen veto otti pienen kimmokkeen EBK-pelaajasta ja päätyi verkkoon ohi paikalleen jähmettyneen Makkosen.

Tässä vaiheessa Aleksi Ikonen päätti, että hänenkin on päästävä mukaan maalijuhliin. Lopuissa neljässä maalissa mukana ollut Ikonen aloitti tehoilunsa maalilla 68 minuutilla. Laaksonen syötti pallon kauniisti Mokumalle, joka löysi Ikosen pienestä välistä maalin edestä eikä Makkoselle jäänyt EBK-maalissa mahdollisuuksia.

72 minuutilla Ikonen tarjosi kulmapotkun takatolpalle Supperille, mutta hän ei saanut ohjattua palloa maaliin.

Kauniiden maalien illan kaunein osuma nähtiin 79 minuutilla. Laaksonen tarjosi jälleen millintarkan diagonaalipallon boksiin Ikoselle, joka syötti suoraan ilmasta maalin eteen Kajannolle, joka sai nautiskella pallon EBK:n verkkoon.

Seuraava maali tuli 82 minuutilla. HJS hyökkäsi terävästi riiston jälkeen. Kajanto tarjoili tällä kertaa Ikoselle, joka pommitti pallon tarkasti taka-alakulmaan.

Ja viimeisellä lisäajan minuutilla Kaurialan yleisöä huudatettiin vielä kertaalleen. HJS riisti, Ikonen syötti pystyyn Kimi Larjanteelle, joka laukoi pallon samaan reikään kuin Ikonen 10 minuuttia aikaisemmin. Maali oli Larjanteelle kauden toinen.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen oli luonnollisesti tyytyväinen päivän puhteeseen.

”Ekalla jaksolla oli 10 kulmaa, mikä kertoo, missä peli pyöri. Palloa oli vaikea saada sisään, mutta onneksi saimme pilkulta yhden. Toisella jaksolla kun saimme 2‒0-maalin niin peli aukesi ja pallo alkoi menemään myös paikoista sisään. Ei tämä meidän paras peli ollut, mutta jos rutiinisuoritus riittää 6‒0-voittoon niin täytyy olla todella tyytyväinen. Ja kun miettii, kuinka monta oikeaa paikkaa vastustajalla oli niin ei niitä hirveän montaa ollut.”

Jaksojen alut olivat HJS:n hankalimmat vaiheet päivän ottelussa.

”Emme olleet ihan skarpein joukkue ja oli paljon huolimattomuutta pallon kanssa. Sitten kuitenkin teimme perusasiat hyvin eikä vastustaja päässyt paikoille, vaikka piti palloa jaksojen alut. Sitten kun se rentous tuli pelaamiseen niin aloimme löytämään tiloja linjan takaa ja teimme muutaman hienon maalin. Pystyimme hyökkäämään aika monipuolisesti ja puolustus piti tosi hyvin”, Manninen totesi.

”Kentälle vaihdetut pelaajat tulivat todella hyvin sisään jokainen ja kaikki toivat jotain uutta kentälle. Se oli tosi kiva nähdä”, Manninen lisäsi.

HJS:n maalissa neljännen peräkkäisen nollapelin torjunut Riku Haavisto selvitti harvat espoolaisyritykset varmuudella. Haaviston mielestä HJS pelasi ”ihan hyvän pelin”.

”Ekaan kymppiin emme olleet ihan hereillä, mutta sitten kun heräsimme niin paikkoja oli enempäänkin kuin yhteen maaliin. Omassa päässä ei ollut paljoa tehtävää. Toiselle jaksolle kun saimme ne pari maalia niin vastustajan selkäranka katkesi, jonka jälkeen pidimme huolta pallosta ja teimme vielä pari maalia lisää. Maalisuhde alkaa näyttämään hyvältä”, Haavisto kertaili.

Haaviston mielestä yksi ratkaisevimmista eroista tänään oli ero joukkueiden fyysisessä kunnossa.

”Luulen, että kaveri satsasi jaksojen alkuun enemmän ja meidän huolellisuus oli niillä hetkillä huonompi. Pari kertaa nukahdettiin, jolloin EBK pääsi hyökkäämään. Meidän valmistautuminen ja mentaalinen lataus olivat kunnossa tänään. Meidän kunto on vaan niin hyvä, että jaksamme painaa koko matsin kun taas vastustajasta huomasi tänään, että he eivät jaksaneet. Toki kun saimme omalla pelaamisellamme pidettyä palloa ja pidettiin omaa päätä puhtaana niin heiltä meni kiinnostus jatkaa omaa työtä”, Haavisto totesi.

Haaviston mukaan HJS ei ole keksinyt erityisiä poppakonsteja, joilla oma pää on nyt pysynyt puhtaana.

”Olemme pitäneet omasta tekemisestä kiinni. Sen kautta se on tullut. Kaverit tuntevat toisensa jo hyvin ja palapeli on alkanut loksahtelemaan kohdilleen. Mitään ihmeellisiä muutoksia ei olla tehty, vaan on luotettu omaan juttuun”, Haavisto kertoi.

HJS pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 3.8. kello 16.00 Kaurialan olympiastadionilla FC Honkaa vastaan.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo (Matti Nokkonen 77’)

Elmeri Supperi

Valtteri Ahokas

Jami Kyöstilä (Simo Paakkanen 70’)

Oiva Laaksonen

Medo (Innocent Nshizirungu 80’)

Akseli Lehtomäki (Tuukka Törmä 46’)

Prince Mokuma (Kimi Larjanne 70’)

Aleksi Ikonen

Eetu Kajanto

-----

Luukas Meltoranta

Valtteri Lindberg

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30