10
ELO
15.00
Edustus, Kakkonen

Ilves/2 - HJS   1 - 3

Tammelan stadion

HJS nappasi täyden pistepotin runkosarjan päätöksestä

Ensimmäisellä jaksolla hyvin HJS:ää painanut Ilves/2 jäi toisella jaksolla vierailijoidensa jalkoihin, kun hienon toisen jakson pelannut hämeenlinnalaisryhmä otti kolme pistettä runkosarjan viimeisestä ottelusta.

HJS sai terävän alun, kun ensimmäisellä minuutilla Kimi Larjanne nousi vahvasti boksiin ja syötti maalin eteen, mutta Ilves-puolustus onnistui purkamaan tilanteen.

Elias Jantusen viidennen minuutin maali päätti HJS:n pitkän nollaputken. Ilves pääsi murtautumaan nopealla hyökkäyksellä HJS:n keskikentän läpi eikä Riku Haavistolle jäänyt mahdollisuuksia Jantusen tarkan viimeistelyn edessä.

Kahdeksannella minuutilla Medon tarkka vapaapotku löysi Elmeri Supperin, mutta Lucas Väyrynen esti reaktiotorjunnallaan tasoitusmaalin.

Ilveksen avausmaali lamaannutti HJS:n pelaamista ja Ilves oli seuraavat puoli tuntia kuskin paikalla. Ilves pääsi myös maalipaikkoihin.

11 minuutilla Ilves löysi vapaan olleen Miko Koivuniemen, mutta Topias Listo blokkasi loistavasti.

16 minuutilla Rasmus Väisänen sai jalkansa auki 20 metristä, mutta hänen laukauksensa viuhui maalin ohi.

18 minuutilla Koivuniemi pääsi linjan taakse pelattuun palloon ennen Simo Paakkasta, mutta Haavisto vesitti HJS-kasvatin maaliaikeet.

22 minuutilla Väisänen kikkaili itsensä boksiin HJS-puolustuksen keskeltä, mutta veti pallon ohi maalin.

HJS:n tasoitus tuli kuin varkain 32 minuutilla. Keskialueen kombinaatio vapautti Prince Mokuman kuljetukseen oikealta laidalta. Mokuma syötti maalin eteen kohti Valtteri Lindbergiä. Väyrynen heittäytyi palloon, mutta sylki sen eteensä ja kärppänä paikalla ollut Larjanne syötti pallon taakse Jonni Thusbergille, joka laituri nosti pallon taitavasti Väyrysen yli maaliin.

HJS:n tasoituksen jälkeen ottelun kulku tasoittui ja HJS alkoi saamaan omia paikkojaan. Kesken ensimmäisen jakson loukkaantuneen Paakkasen tilalle tullut Innocent Nshizirungu keskitti maalille. Pallo kimposi ilmassa Lindbergille, joka palautti pallon pilkun tietämille Mokumalle, jonka näyttävä saksipotku meni vain hieman yli maalin.

Lisäajalla Mokuma prässäsi pallon topparilta pois ja juoksi perään. Väyrynen tuli kauas vastaan ja ehti juuri ennen Mokumaa palloon.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen myönsi, että Ilves oli parempi ensimmäisellä jaksolla.

”Aloitimme hyvin, mutta sitten Ilves sai maalin ensimmäisestä hyökkäyksestä. Se oli vähän shokki meille ja sen jälkeen olimme tosi pitkään köysissä. Ilveksellä oli monta hyvää paikkaa, mutta eivät saaneet maalia. Toisaalta me tasoitimme vähän varkain, joka ei välttämättä vastannut ihan pelitapahtumia, mutta se totta kai kelpasi”, Manninen ruoti.

Toisella jaksolla nähtiin ensimmäistä jaksoa huomattavasti parempi HJS, vaikka ensimmäinen vaaranpaikka tuli Ilvekselle ensimmäisellä minuutilla. Haavisto maalillaan kuitenkin torjui läheltä tulleen yrityksen.

Tämän jälkeen pallon otti haltuunsa HJS. Tasoitus nähtiin 49 minuutilla näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. Larjanne löytyi syötöllä taskusta ja hän kuljetti pallolla tyhjän tilan pois. Larjanne syötti 16-rajalle Lindbergille, hän pudotti pallon Ikoselle, joka sijoitti pallon upeasti yläkulmaan.

HJS liikutteli Ilvestä pitkin kenttää maalin jälkeen. Pitkä pallonhallintajakso tuotti kulmapotkun Larjanteen laukauksen jälkeen 55 minuutilla. Medo antoi kulman, Mokuma nousi korkeimmalle ja puski pallon maaliin. Paljon erikoistilanteita viime otteluissa tuhlannut HJS sai tärkeän onnistumisen myös tällä saralla.

”Se lämmittää tosi paljon. Ne ovat olleet huonoja tähän asti, mutta kiva, että tuli onnistuminen myös sieltä”, Manninen kiitteli.

61 minuutilla Ikonen ja Nshizirungu murtautuivat yläkolmannekselle. Inno syötti pallon takaviistoon Tuukka Törmälle, mutta monesti lähelle maalintekoa tällä kaudella päässyt Haka-laina ei vieläkään onnistunut.

77 minuutilla Törmä pääsi kokeilemaan uudestaan paristakympistä. Väyrynen venyi sormillaan juuri ja juuri pallon tielle alakulmasta.

Ilveksen Elias Tammisella oli pari paikkaa minuutin sisään 85 ja 86 minuutilla. Ensimmäisen yrityksen esti Haavisto, toinen meni puolestaan yli.

Manninen kehui miehistönsä tasonnostoa.

”Tauolla puhuimme, että paljon pitää parantaa. Jätkät löivät itsensä vielä enemmän likoon. Saimme hienon kuvion päätteeksi 2‒1-maalin ja pian perään 3‒1-maalin. Sen jälkeen peli oli tavallaan taputeltu, sillä varjelimme johtoa tosi hyvin.”

”Pelasimme toisella jaksolla parhaalla tasollamme ja silloin peli näyttää ihan kivalta. Tänään ei pystytty tekemään sitä ihan täyttä 90 minuuttia, mutta jos meidän rutiinisuoritus riittää vieraissa 3‒1-voittoon, niin täytyy olla todella tyytyväinen”, Manninen totesi.

HJS:n vasemmalla laidalla mainiosti kirmannut Jonni Thusberg antoi tunnustusta päivän vastustajalle.

”Ensimmäisen jakson olimme aika myllyssä, mutta toiselle jaksolle parannettiin ja hoidettiin lopulta rutiinivoitto. Oli tosi hyvää pallonpitämistä toisella jaksolla”, Thusberg kertaili.

”Ilves oli hyvä jengi. Paljon nuoria ja liikkuvia pelaajia, jotka jaksavat juosta. Kyllä Ilves oli ihan yläloppusarjatasoa ja paljon parempi kuin Kaurialassa. Täyden päivätyön sai tehdä, että pysyi perässä ja ihan aina ei pysynytkään”, Thusberg sanaili.

Thusberg onnistui maaliteossa kuudennen kerran tällä kaudella.

”Pallo tuli minulle, maltoin ja katsoin, että joko valmentaja tulee olemaan vihainen tai sitten tämä on hieno maali”, Thusberg murjaisi.

Thusbergin mielestä kakkossija runkosarjasta on hyvä suoritus.

”Alkukaudesta tuli vähän turhia pistemenetyksiä ja pisteet voisivat näyttää vieläkin paremmalta. Mutta nyt lähdetään loppusarjaan kakkosena, joten ei se hirveän huonolta näytä. Vain yksi peli on hävitty yläloppusarjan joukkueille, joten luottavaisin mielin lähden peleihin. Yksi kotipeli enemmän on Kaurialassa ja siellä ei hävitä kenellekään”, Thusberg sanoi.

Huhtikuun avausviikonlopusta lähtien ilman taukoja painanut joukkue saa ansaitun huiliviikon.

”Sen näki tänään, että olemme joutuneet painamaan pitkään ilman taukoa. Se tulee tosi hyvään saumaan, että pääsemme lepäämään viikon. Sen jälkeen aloitamme latautumiseen loppusarjaan”, Manninen sanoi.

”Kyllä se tarpeeseen tulee. Ihan kiva vähän relata välillä”, Thusberg komppasi.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Elmeri Supperi

Jami Kyöstilä

Simo Paakkanen (Innocent Nshizirungu 28’)

Jonni Thusberg

Medo

Prince Mokuma

Kimi Larjanne (Tuukka Törmä 59’)

Aleksi Ikonen

Valtteri Lindberg (Dennis Hoekman 75’)

--

Luukas Meltoranta

Aatu Kajanto

Matti Nokkonen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30