​Me-säätiö ja HJS selvittävät harrastustoiminnan vaikuttavuutta
Julkaistu: 04.09.2023 12.30

​Me-säätiö ja HJS selvittävät harrastustoiminnan vaikuttavuutta

Harrastustoiminnalla on valtava potentiaali edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä. Seurallemme on tärkeää mahdollistaa tasavertaiset harrastusmahdollisuudet harrastajien lähtökohdista riippumatta sekä tarjota harrastajille turvallinen, kokonaisvaltaisesti hyvinvointia edistävä ilmapiiri.

Ryhdymme innolla yhdessä lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisuutta edistävän Me-säätiön ja Jopoxin kanssa selvittämään harrastustoiminnan alueellista vaikuttavuutta.

”Lähtökohtaisesti harrastustoimintamme yksi tärkeimmistä tavoitteista on harrastajan hyvinvoinnin ylläpito ja parantaminen. Meille on tärkeää tietää, kuinka harrastajamme voivat seurassamme, kuinka HJS:ssä harrastaminen vaikuttaa heidän hyvinvointiinsa ja kenet tavoitamme. Me-säätiön kanssa toteutettava kysely antaa meille dataa muun muassa näistä tärkeistä asioista, jonka myötä saamme kehitettyä toimintaamme taas parempaan suuntaan. Visionamme on olla yhteisöllinen liikuttaja, johon liittyvät muun muassa tasavertaisten harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen harrastajan lähtökohdista riippumatta ja yhteiskuntavastuu. Kyselyn avulla olemme taas vähän viisaampia visiomme toteutumisesta”, kertoo Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n toiminnanjohtaja Tommi Laitila.

Yli 13-vuotiaat harrastajamme tai alle 13-vuotiaiden harrastajien perheet pääsevät itse raportoimaan toiminnan vaikuttavuudesta perheen taustatietoihin ja harrastajan hyvinvointiin liittyvien kyselyiden kautta. Harrastajamme saavat kutsun vastata kyselyyn suoraan henkilökohtaiselle jäsentililleen Jopoxissa.

Kyselyyn vastaaminen vie vain pari minuuttia ja vastaaminen on täysin anonyymia. Vastaamalla voimme kehittää harrastustoimintaa tukemaan harrastajien hyvinvointia entistäkin paremmin.

Kysely löytyy Jopoxin kabinettinäkymästä (katso kuva alta).

Suuri kiitos avustasi!

Miksi?

Meille on tärkeää, että harrastustoiminta tavoittaa laajasti erilaisia perheitä. Kysymme harrastajan hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä selvittääksemme harrastustoiminnan vaikutuksia lasten hyvinvointiin. Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Vastauksia tarkastellaan vain koontitasolla. Vastausaikaa on 24.9.2023 asti.

Kuka?

HJS ja lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisuutta edistävä Me-säätiö ovat käynnistäneet projektin, jossa selvitetään harrastustoiminnan tavoittavuutta ja positiivista vaikutusta harrastajien hyvinvointiin. Me-säätiö vastaa mittaamisteknologian lisäksi datan käsittelystä ja analysoinnista sekä tarjoaa HJS:lle raportit toiminnan tavoittavuudesta ja vaikuttavuudesta.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30