HJS:n B-tytöt aloittavat SM-karsintasarjan lauantain kotiottelulla
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 26.01.2024 15.30

HJS:n B-tytöt aloittavat SM-karsintasarjan lauantain kotiottelulla

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran B-tytöt aloittavat T18-SM-karsintasarjansa lauantai-illan kotijännärillä Espoon Palloseuraa vastaan. Ottelu pelataan Säästöpankki-areenalla kello 20.00.

HJS on ollut viime vuosina vakiokasvo tyttöjen vanhimman ikäluokan ylimmällä tasolla. Valmistautuminen uutta kautta kohti on sujunut joukkueen päävalmentajan Juhana Peltomaan mukaan hyvin.

”Olemme pystyneet treenaamaan aika kovaa, pysyneet pääosin terveenä ja sairastelleetkin on saatu suurelta osin takaisin. Treeneissä on ollut tosi hyvä meno ja laadukasta tekemistä. Pelaajat ovat heittäytyneet täysillä mukaan ja sitoutuneet harjoitteluun. Harjoitusotteluista on saatu hyvää oppia ja dataa pelaamisesta, ja peliä on pystytty kehittämään haluttuun suuntaan”, Peltomaa kehuu.

SM-karsintasarja on erittäin tiukka viiden pelin rypistys, jossa pitää olla alusta lähtien valmiina. Kuudesta joukkueesta yksi jatkaa pelejä Ykkösessä. HJS:n seurana paikkaa SM-sarjassa tavoittelevat PKKU, KuPS, FC Lahti YJ, EPS ja Ilves.

”Ohipeleihin ei ole kauheasti varaa, joten se on siinä mielessä tiukka ja raaka systeemi. Sarjassa pelaa lähtökohtaisesti kuusi joukkuetta, jotka kaikki ansaitsivat pelata SM-sarjassa. Yhtään helppoa peliä ei varmasti tule, mutta koska pelaajisto vaihtuu vuosittain monessa joukkueessa, niin on vaikea arvioida etukäteen kaikkien tasoa. Sen kuitenkin tietää, että kaikki ovat hyviä joukkueita”, Peltomaa kertoo.

”Tavoitteena on mennä karsinnoista jatkoon, jonka jälkeen olemme viisaampia sarjan tason suhteen ja siitä, mikä on meidän taso suhteessa muihin. Sen jälkeen tarkastellaan loppukauden tavoitteita uudestaan. Iso ajatus on se, että pystymme karsintojen aikana kehittämään pelaamistamme ja vakinaistamaan meidän pelitapaa”, Peltomaa jatkaa.

HJS:lläkin vaihtuvuutta on luonnollisesti jonkin verran, mutta joukkueesta löytyy paljon pelaajia, joilla on kokemusta viime vuoden T18-peleistä.

”C-tytöistä nousi 08-ryhmä ja muutama 09:kin kokonaisvahvuuteen. Iso osa tämän kauden rungosta pelasi jo viime vuonna näitä pelejä. Meillä on jopa aika kokenut ryhmä, mutta myös hyvä sekoitus eri ikäluokkia.”

Myös Peltomaa itse siirtyy C-tyttöjen peleistä B-ikäluokan päävalmentajaksi. ”Ikäluokkanousu” on haastava ja mielenkiintoinen valmentajalle itselleen.

”Kilpailu korostuu ja se on siinä mielessä vähän julmempi maailma pelaajakehityksen näkökulmasta. Valmentajana on vähän luovimista sen suhteen, että pystymme kehittämään pelaajia laajalla rintamalla ja tarjoamaan kaikille peliaikaa, jotta kehitys mahdollistuu. Silti tuloksella on enemmän merkitystä kuin aiemmissa vaiheissa. Mutta ei se ainut arvo ole.”

T18 SM-karsintasarja käynnistyy siis kotipelillä lauantaina 27.1. kello 20.00 Säästöpankki-areenalla ottelulla HJS ‒ EPS.

Artikkelikuva: Kirsi Qvist.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30