A-poikien SM-karsintasarja käynnistyy lauantaina
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 02.02.2024 19.55

A-poikien SM-karsintasarja käynnistyy lauantaina

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-pojat pääsevät tosipelien pariin lauantaina, kun joukkue aloittaa SM-karsintasarjan kotiottelulla Grankulla IFK:ta vastaan. Säästöpankki-areenalla pelattava ottelu alkaa kello 20.00.

Joukkue on rakentanut systemaattisesti kuntoaan kohti H-hetkeä.

”Harjoituskausi on mennyt hyvin. Olemme olleet suhtkoht terveinä ja välttyneet isoimmilta flunssa-aalloilta. Viikot ovat koostuneet kolmesta pallollisesta treenistä, jonka lisäksi fysiikkavalmentaja Ari Ketola on juoksuttanut poikia maanantaisin ja vetänyt punttitreenin keskiviikkoisin. Osalla on ollut vielä aamutreenit kolme kertaa viikossa”, kuvailee joukkueen päävalmentaja Peter Sampo.

”Testien valossa kehitys on hyvällä mallilla. Harjoituspelit ovat sujuneet vaihtelevasti, mutta olen tyytyväinen pelaamisen intensiteettiin, vaikka tulos ei ole aina kulkenut mukana. Halu pelata ja pyrkimys tehdä kaikkensa joukkueen ja logon eteen lämmittävät minun sydäntäni”, Sampo jatkaa.

HJS:n joukkue koostuu pääsääntöisesti A-ikäisistä eli 04‒05-syntyneistä, mutta myös B-ikäisiä on ryhmässä mukana.

”Viikoittain käymme läpi edustusjoukkueen päävalmentajan (Mikko Manninen) kanssa pelaajia, ja paljon meidän 04‒05-jätkiä on ollut edustuksen ringissä. Toivottavasti mahdollisimman moni heistä lyö kesän aikana itsensä läpi sillä tasolla. Pelaajien kehittäminen edustuksen käyttöön on kuitenkin se pääpyrkimys unohtamatta mahdollisimman hyvän tuloksen tekemistä myös A-nuorten sarjassa. 06-syntyneitä on tullut myös hyvin meille sisään ja he ovat ottaneet treenipeleissä omat paikkansa. Toivottavasti sama nousujohteisuus jatkuu, kun tosipelit alkavat”, Sampo sanoo.

Valmennusryhmän toiminta Jari Virtasen ja Ketolan kanssa on toiminut Sammon mukaan saumattomasti ja yhteistyö muiden joukkueiden kanssa pelaa.

”Keskusteluyhteys toimii niin oman tiimin kuin B-junioreiden ja edustuksen kanssa. Hyvä yhteistyö on äärimmäisen tärkeää kaikkien kannalta”, Sampo kiittelee.

A-poikien SM-karsinta pelataan 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Kahden lohkon viisi parasta joukkuetta jatkavat syyskierroksella SM-sarjassa ja molempien lohkojen kutoset karsivat Ykkösen lohkovoittajia vastaan.

”Hyvävauhtinen ja tasainen sarja. Suurin osa joukkueista laittaa karsintapeleihin parhaita A-ikäisiään ja meilläkin osa pelaajista tulee edustuksesta. Esimerkiksi lauantain vastustaja Grani pelaa samalla joukkueella miesten Kolmosessa ja A:n karsinnassa. Vauhdikas ilta on varmasti tulossa.”

”Tavoitteena on totta kai päästä SM-sarjaan. Peli kerrallaan mennään eteenpäin ja toivotaan samalla, että mahdollisimman moni pelaaja nähdään myös miesten peleissä tänä vuonna”, Sampo sanoo.

Sampo toivoo, että Hämeenlinnasta rakentuu vaikeasti valloitettava linnake vastustajille.

”Pelaajat heittäytyvät peliin ja toivon, että se innostaa myös katsojia pitämään älämölöä. Hämeenlinnan pitää olla paha paikka tulla pelaamaan oli peli minkä tahansa HJS:n joukkueen. Kotona pitää heittäytyä, olla nälkäinen ja voittamisenhaluinen.”

HJS ‒ GrIFK lauantaina 3.2. kello 20.00 Säästöpankki-areenalla.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30