U17-tyttöjen avoimen PM-turnauksen otteluohjelma julkaistu ‒ huippumaat kokoontuvat Hämeenlinnaan
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 14.03.2024 13.55

U17-tyttöjen avoimen PM-turnauksen otteluohjelma julkaistu ‒ huippumaat kokoontuvat Hämeenlinnaan

Otteluohjelma löytyy uutisen lopusta. Suomen kaikki ottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla – turnauksen lipunmyynnistä tiedotetaan myöhemmin.

U17-tyttöjen (2008- ja myöhemmin syntyneet) avoin PM-turnaus pelataan Suomessa heinäkuun alussa. Pikkuhelmarit kohtaa avausottelussaan Tshekin – turnauksessa nähdään myös Englanti, Islanti, Ruotsi, Norja, Tanska sekä Hollanti.

Turnaus järjestetään yhteistyössä Hyvinkään Palloseuran, Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja Nurmijärven Jalkapalloseuran kanssa. Otteluita pelataan kolmella eri paikkakunnalla, ja turnaus huipentuu Hämeenlinnan Kaurialassa pelattavaan loppuotteluun.

U17-päävalmentaja Akan Okomoh iloitsee siitä, että Pikkuhelmarit pääsee pelaamaan kovatasoisia maaotteluita kotimaan kamaralla. Valmennuksen keskittyminen on toistaiseksi toukokuun UEFA Development -turnauksessa – vuoden päätavoite on syksyn EM-karsintaturnauksessa.

”On hienoa, että saamme tälle kesälle kotiturnauksen. Pelit Suomessa tuovat meille varmasti kilpailuetua, ja on aina kunnia päästä pelaamaan suomalaisyleisön eteen. Meillä on hyviä muistoja viime kesän reissusta Ruotsiin – PM-turnaus oli meille todella tärkeä osa valmistautumista karsintoihin. On upea juttu, että turnaukseen osallistuu kovien pohjoismaiden lisäksi kolme erittäin laadukasta ja erilaista joukkuetta”, Okomoh sanoo.

”Tämä ikäluokka pääsee pelaamaan heinäkuussa ensimmäiset turnausottelunsa kyseisellä formaatilla. Maaotteluissa on aina panosta, mutta tämän turnauksen pelitapa edellyttää sitä, että saamme hyvän tuloksen heti ensimmäisestä pelistä – haluamme pelata turnauksen voitosta. Tapahtumatiimimme yhdessä järjestävien seurojen kanssa tekee kovasti töitä, että tapahtuman puitteet ovat kunnossa. Meidän tehtävämme on tarjota kotiyleisölle laadukasta futista”, Okomoh jatkaa.

”Saamme järjestettyä tapahtumaan myös koulutusta muun muassa talenttivalmentajille. Toivon, että saamme fanien ja vanhempien lisäksi monta seuravalmentajaa paikalle katsomaan kansainvälisiä matseja aitiopaikalta.”

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen mukaan U17-tyttöjen avoin Pohjoismaiden mestaruusturnaus on erittäin tervetullut kaupunkiin. Hämeenlinna on yksi Palloliiton kaupunkikumppaneista.

”Jalkapallo on universaalia, se liikuttaa lukuisia ihmisiä ja kaupunki haluaa satsata lajin olosuhteisiin. U17-turnauksen ottelut tuovat kaupunkiin nuorten säpinää ja tuulahduksen kansainvälisyyttä. Toivotan osallistujat ja tukijoukot lämpimästi tervetulleeksi Hämeenlinnaan”, Parviainen toteaa innostuneena.

Turnauksen joukkueet majoittuvat Hämeenlinnassa ja harjoittelevat muun muassa Pullerin kentillä. Kaurialan stadion toimii turnauksen päänäyttämönä, jossa avataan ja lopetetaan turnauspelit.

”Tämä on hieno palkinto pitkäjänteisestä työstä, jota olemme tehneet yhdessä kaupungin ja Palloliiton kanssa. Haluamme toivottaa joukkueet ja kannattajat tervetulleeksi Hämeenlinnaan nauttimaan kauniista kaupungistamme ja kansainvälisestä huippufutiksesta. Turnauksessa tulee pelaamaan tulevaisuuden Helmareiden ja muiden Euroopan maiden tähtipelaajia”, HJS:n toiminnanjohtaja Tommi Laitila iloitsee.

Turnauksen otteluohjelma:

Ma 1.7.
Ottelu A: Englanti – Islanti klo 13.00 (Klaukkalan Urheilualue, Nurmijärvi)
Ottelu B: Suomi – Tshekki klo 13.00 (Kauriala, Hämeenlinna)
Ottelu C: Ruotsi – Norja klo 18.30 (Klaukkalan Urheilualue, Nurmijärvi)
Ottelu D: Tanska – Hollanti klo 18.30 (Kauriala, Hämeenlinna)

To 4.7.
Ottelu E: Voittaja A – Voittaja D klo 13.00 (Kankuri, Hyvinkää)
Ottelu F: Voittaja B – Voittaja C klo 13.00 (Hyvinkään Urheilupuisto)
Ottelu G: Häviäjä A – Häviäjä D klo 18.30 (Kankuri, Hyvinkää)
Ottelu H: Häviäjä B – Häviäjä C klo 18.30 (Hyvinkään Urheilupuisto)

Su 7.7.
Sijat 7–8: Häviäjä G – Häviäjä H klo 11.00 (Klaukkalan Urheilualue, Nurmijärvi)
Sijat 5–6: Voittaja G – Voittaja H klo 11.00 (Kauriala, Hämeenlinna)
Pronssiottelu: Häviäjä E – Häviäjä F klo 16.00 (Klaukkalan Urheilualue, Nurmijärvi)
Finaali: Voittaja E – Voittaja F klo 16.00 (Kauriala, Hämeenlinna)

Suomen kaikki ottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30