Miesten sarjakausi alkaa tänään Turussa
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 05.04.2024 08.53

Miesten sarjakausi alkaa tänään Turussa

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja FC Inter/2 saavat kunnian aloittaa kansallisen sarjakauden, kun joukkueet kohtaavat Kakkosen avausottelussa Veritas Stadionilla perjantaina.

Varhain huhtikuussa alkavalla kaudella pelataan 20 kierrosta elokuun 10 päivään mennessä, jonka jälkeen vuorossa ovat loppusarjat.

Sarjakauden alku herättää edelleen jännittäviä tuntemuksia kokeneessa futismiehessä, HJS:n päävalmentaja Mikko Mannisessa.

”Perhosia on vatsassa, mutta hyvällä tavalla. Harjoituskausi on aina niin pitkä, että on siistiä päästä pelaamaan merkityksellisiä pelejä. Kyllä sen aina näkee pelistä, kun pelataan pisteistä. Kiva on lähteä huomenna Turkuun.”

Inter nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen. Joukkueen runko on säilynyt suurilta osin samana viime kauteen verrattuna ja ryhmä on vahvistunut laadukkailla pelaajilla.

”Kyseessä on joukkue, joka nousi suvereenisti. Inter oli jo viime kaudella varmasti Kakkosen tasoinen joukkue, ja he ovat vahvistuneet useilla hyvillä pelaajilla. Tietysti vielä pelipäivänä nähdään, onko heillä edustuksesta apuja. Uskon, että kohtaamme heti alkuun yhden sarjan parhaista joukkueista”, Manninen sanoo.

HJS:n viimeisimmät harjoitusottelut ovat olleet varsin maalirikkaita, joissa verkko on heilunut molemmissa päissä kenttää. Manninen kertoo, että valmistavalla viikolla on keskitytty hillitsemään maalimääriä omaan päähän.

”Viimeiset treenimatsit ovat olleet yleisöystävällisiä, mutta se ei tarkoita sitä, että valmentaja olisi siihen kauhean tyytyväinen. Sarjassa pärjääminen lähtee siitä, että päästää mahdollisimman vähän maaleja omaan päähän. On helpompi voittaa, jos tarvitsee tehdä 1‒2 maalia peliä kohden eikä neljää. Sitä teemaa on käyty tällä viikolla läpi”, Manninen toteaa.

Hakan organisaatiosta talvella HJS:ään siirtynyt Topias Listo odottaa sarja-avausta valkopaidoissa innolla.

”Hyvät on fiilikset. Pitkään on tätä odotettu ja nyt se vihdoin alkaa. Olemme treenanneet hyvin ja jengi on iskussa. Homma on kehittynyt nousujohteisesti ja jengi on hitsautunut hyvin yhteen”, Listo kertoo.

Listo kuvailee kauden 2024 HJS:ää monipuoliseksi.

”Hyvä ja monipuolinen joukkue, joka taipuu moneen. Meillä on erilaisia pelaajia, sopivasti nuoruutta ja kokemusta eli hyvä yhdistelmä.”

Listo odottaa sarja-avauksesta tiukkaa kamppailua.

”Kova joukkue tulee vastaan eikä sarjassa yhtään huonoa vastustajaa ole. Voisi sanoa, että Inter on nuori ja nälkäinen joukkue, mutta varmasti pystymme heitä vastaan taistelemaan ja lähdemme hakemaan voittoa, se on tietysti selvä”, Listo sanoo.

Manninen kertoo, että joukkueen harjoituskausi on sujunut suurimmaksi osaksi hyvin.

”Tekeminen on ollut hyvää koko ajan ja parantunut mitä lähemmäs kautta ollaan menty. Sisällöllisesti on menty suunnitelmien mukaan ja asioita on saatu siirrettyä myös pelikentälle. Ihan ei vielä täysien ysikymppisten ajan, mutta häivähdyksittäin. Kyllä me valmiina olemme. Tuskin kauden parasta ysikymppistä pelataan huomenna, mutta lähtökohdat ovat hyvät”, Manninen kertoo.

Haasteitakin on ollut.

”Valmentajana sitä aina toivoo, että joukkue olisi valmis tammikuussa. Viimeisiä palasia ollaan saatu mukaan ihan tässä viimeisillä hetkillä. Myös pelaajien armeijaan lähdöt ja muut sotkevat aina vähän. Mutta eihän kaikki aina mene niin kuin toivoo”, Manninen toteaa.

Suurin osa HJS:n joukkueesta muodostuu seuran kasvateista ja junioreissa HJS:ää edustaneista pelaajista. Mukaan on liittynyt muutamia muualta tulleita vahvistuksia tuomaan sekä laatua että kokemusta.

”Meillä on hyvä jengi ja sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Meille on tullut hyviä vahvistuksia, mutta olen tyytyväinen siihen määrään, mikä meillä on hämeenlinnalaisia pelaajia. Se on tärkeää, ettei kyseessä ole mikään ostojoukkue, joka vaihtuu vuosittain, vaan pienemmätkin junnut näkevät tuttuja kavereita kentällä. Se on iso asia”, Manninen muistuttaa.

HJS:n harjoitusringissä on ollut paljon seuran junioripelaajia, jotka ovat ottaneet hienoja kehitysloikkia talven aikana.

”Kehitystä on tapahtunut paljon. A-junioreiden kanssa on yhteistyö toiminut hienosti ja olemme saaneet heiltä tarvittaessa pelaajia mukaan. He ovat päässeet kovempaan ympäristöön kehittymään ja pärjänneet hyvin. Jos miettii hämeenlinnalaista jalkapalloa, niin meillä on tulossa hyviä nuoria pelaajia”, Manninen kehuu.

Manninen naulaa joukkueen tavoitteeksi nousun sarjaporrasta ylemmäksi.

”Tarkoitus on, että viimeisessä pelissä on panosta. Oli sitä viime kaudellakin, mutta toivotaan, että nyt on vähän erilainen panos.”

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30