Aatu Kajanto sopimukseen kasvattajaseuransa kanssa
EdustusJulkaistu: 17.07.2024 12.30

Aatu Kajanto sopimukseen kasvattajaseuransa kanssa

18-vuotias Aatu Kajanto solmi viime viikolla sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

Kajanto pääsi heti myös tositoimiin ja esiintyi edustusjoukkueen paidassa ensimmäistä kertaa viime lauantaina pelatussa ottelussa Tampere Unitedia vastaan, jossa hän pääsi kentälle 85 minuutilla isoveljensä Eetu Kajannon tilalle.

”Oli kyllä tosi hienoa, kun pääsin kasvattajaseurassa tekemään debyytin ja vielä veljen tilalle kentälle. Se oli tosi hieno hetki”, Kajanto hymyilee.

Kajanto on HJS-kasvatti, joka vietti vuoden Helsingborgin P19-joukkueessa. Ruotsiin nuorempi veljistä päätyi kaupunkiin muuttaneiden vanhempiensa matkassa. Takaisin Suomeen hän palasi kesällä, ja pelasi HJS:n A-junioreissa kaksi SM-karsintasarjan ottelua, joissa syntyi myös yksi maali.

”Futis on aika iso asia siellä ja onhan se kulttuuri vähän erilainen sen myötä. Joukkueessa oli tosi kova taso vaikka puhutaan ”vain” juniorijoukkueesta ja aina piti treenata hyvin, jos halusi saada peliaikaa. Se oppi jäi siitä ajasta käteen. Jokainen asia pitää vetää treeneissä täysillä, jos meinaa pärjätä”, Kajanto kertoo.

Hyökkäyspäässä viihtyvä pelaaja tuo laajuutta HJS:n yläkolmannekselle.

”Tavoitteena on loppukaudella ottaa avauksen paikka ja jos siihen saisi vielä pari maalia kylkeen niin olisi hienoa”, Kajanto naulaa.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen päästi Kajannon irti heti ensitilaisuuden tullen.

”Aatu on nuori ja potentiaalinen pelaaja. Eväitä ja ominaisuuksia riittää, mutta kaikki on lopulta Aatusta itsestään kiinni, kuinka paljon hän on valmis painamaan hommia. Nuoreksi pelaajaksi hänen uskalluksensa haastaa on hyvällä tasolla ja hän tuntuu olevan kentällä henkisesti päättäväinen. Se näkyy hänen otteissaan ja Aatulla on uskallusta yrittää, joka on hyvä ominaisuus.”

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30