Harjoituspelit käyntiin tasapelillä
EdustusJulkaistu: 09.12.2023 18.16

Harjoituspelit käyntiin tasapelillä

Hämeenlinnan Jalkapalloseura aloitti kauteen valmistavat harjoitusottelut Kolmosessa pelaavaa Hyvinkään Palloseuraa vastaan. Kirpeässä pakkaskelissä ja lumisella kentällä pelattu ottelu päättyi 2‒2-tasapeliin.

Kaikki ottelun maalit nähtiin toisella jaksolla. HyPS iski ensimmäisenä nopean tilanteenvaihdon jälkeen, kun Topias Talvitie kirmasi HJS-linjalta karkuun ja viimeisteli varmasti pallon alakulmaan tunnin kohdalla ohi Luukas Meltorannan.

HJS tuli tasoihin 75 minuutilla. Oskari Luoma lähetti Lucas Allénin pystyjuoksuun vasenta laitaa pitkin. Allénin matala syöttö maalin eteen kimposi rangaistusalueelle toiselta laidalta nousseen Matias Junnan eteen, joka viimeisteli yhtä varmasti isäntien 1‒1-tasoituksen.

Seuranneesta HyPSin aloituspotkusta ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun hyvinkääläiset hyökkäsivät oikealta, ja Nicholas Mphande peippaili boksissa näyttävästi HJS-puolustajat yksi kerrallaan nippuun ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

HJS:n tasoituksen ja loppunumerot iski kulmapotkusta Jaakko Voutilainen, joka karkasi vartijaltaan takatolpalle ja ohjasi Simo Paakkasen millintarkan keskityksen tolpan kautta maaliin.

Ensimmäinen jakso eteni hienoisesti HJS:n komennossa, mutta vaarallisia maalipaikkoja kirjattiin ainoastaan yksi kappale, kun Paakkasen syöttö linjan taakse vapautti Wilfred Kamudyariwan hyvään vetopaikkaan, josta lopputulemana oli vain kulmapotku.

Loput aihiot kuihtuivat hyökkäyskolmanneksella puutteellisiin viimeisiin syöttöihin ja toisaalta myös vaillinaiseen boksin täyttöön.

Myös HyPS hätyytteli HJS-maalia pariin kertaan nopeilla täsmäiskuillaan, mutta ensimmäisen jakson maalissa ollut Riku Haavisto ei torjuntatöihin joutunut.

Toisella jaksolla paikkoja siunaantui useampia varsinkin HyPSin avausmaalin jälkeen, mutta niin Luoma, Reda Al Feily kuin Niko Äikäs joutuivat pettymään vuorollaan.

Pakkasen ja lumen liukastama kenttä asetti omat haasteensa kummankin joukkueen pelaamiseen, mutta siitä huolimatta peli ei mennyt vain taistelupalloksi. HJS:n päävalmentajan Mikko Mannisen mukaan peli oli tärkeä paikka katsastaa testipelaajia ja A-junioreita.

”Se oli tähän vuodenaikaan varmaan semmoinen normaali esitys. Vaikeat olosuhteet oli, kun kenttä oli liukas ja keli kylmä. Kiva oli nähdä testipelaajia ja omia A-junioreita kentällä niin sai vähän infoa, että missä siellä mennään.”

HJS:ltä nähtiin kentällä sekoitus sopimuspelaajia, testipelaajia ja omaa nuorisokaartia. Testipelaajista kentällä esiintyivät jo mainittujen Kamudyariwan ja Al Felyn lisäksi myös Topias Listo ja Eemeli Rantaneva.

”Oli ihan hyvää tekemistä. Topias Listo oli mies paikallaan, jos joku täytyy mainita. A-junnuista tykkäsin, sillä he yrittivät toteuttaa haettuja asioita, vaikka taktisia juttuja ei vielä ole tarkoituksellakaan käyty läpi ja muutenkin yrittivät parhaansa”, Manninen totesi.

HJS pelaa ennen joulua vielä yhden harjoitusottelun. Ensi viikon lauantaina vastassa on Haka Akatemia Valkeakosken Flinkenberg Areenalla kello 16.15.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30