HJS:lle harjoituskauden avausvoitto
EdustusJulkaistu: 18.12.2023 15.35

Hämeenlinnan Jalkapalloseura pelasi kauden toisen harjoitusottelunsa lauantaina Valkeakoskella FC Haka Akatemian vieraana.

Filkenberg Areenalla nähtiin pelin aikana hallittuja jaksoja ja pari vähemmän hallittua jaksoa, joiden jälkeen HJS nappasi voittomerkinnän itselleen ansaitusti seitsemän maalin ilotulituksen jälkeen numeroin 3‒4 (2‒2).

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 19 minuutilla. Simo Paakkasen kulmapotku taka-alueelle löysi Atte Mukkilan, jonka ensimmäinen yritys kilpistyi Haka-puolustukseen, mutta toinen tempaisu irtopalloon löysi tiensä maaliin.

HJS siirtyi kahden maalin karkumatkalle 25 minuutilla. Ensimmäisen jakson mainiosti kymppipaikalla pelannut Valtteri Lindberg vapautti kuljetuksensa päätteeksi Wilfred Kamudyariwan nokikkain maalivahdin kanssa eikä ”Willy” erehtynyt sijoituksessaan.

HJS:llä oli ennen maaleja pari paikkaa jo aikaisemmin, ja Eetu Kajanto toimitti pallon kerran Haka-maaliin, mutta hänen nähtiin rikkoneen Hakan maalivahtia.

Kamudyariwa puolestaan oli tuplata oman saldonsa 36 minuutilla kulman jälkitilanteesta, mutta 25 metristä lähtenyt tykki pysähtyi ylärimaan.

HJS:n ote pelistä katosi tyystin viisi minuuttia ennen jakson päättymistä ja Haka hyödynsi omat tilaisuutensa. Riku Haaviston ja Paakkasen pelinavaus alhaalla ei mennyt aivan putkeen, jonka myötä Elias Mattila riisti pallon kuudentoista kulmalla ja laukoi sen tarkasti verkon perukoille.

Lisäajalla Haka pelasi pitkän puolenvaihdon boksin oikeaan reunaan maaliviivan läheisyyteen Mattilalle, joka harhautti itsensä irti HJS-puolustukselta, syötti takaviistoon Eetu Kittilälle, joka täräytti voimalla Hakan tasoituksen.

Toisella jaksolla nähtiin mielenkiintoinen kokeilu, kun Innocent Nshizirungu istutettiin vasemmaksi laitatoppariksi. Inno näytti varsin solidin puolustuspelaamisen lisäksi pelinavaamistaitojaan 68 minuutilla, kun hän löysi taskusta Kajannon, joka jatkoi hienosti pallon linjan taakse toiseksi jaksoksi kärkeen nousseelle Lindbergille eikä ”Limppu” jättänyt jossiteltavaa. Peli HJS:lle 3-2.

Kaksi minuuttia myöhemmin HJS:n prässi laittoi Haka-veskarin kiipeliin. Loppuviikolla testattavaksi saapunut Samir Achkir Hamdaoua katkaisi syötön boksin sisällä ja onnistui toisella yrittämällään lisäämään HJS-johdon kahteen.

72 minuutilla Haka tuli vielä kerran mukaan peliin, kun Rafael Kalliomäki sai jalkansa auki HJS-boksissa ja sijoitti pallon tarkasti ohi toisen jakson maalissa pelanneen, vasta 16-vuotiaan, Luukas Meltorannan.

HJS oli vielä kaunistaa lukemia, mutta tolppa, ylärima ja pari muuta läheltä piti -tilannetta jäivät lopulta vain läheltä piti -tilanteiksi.

Haka-ottelu pelattiin päinvastaisissa olosuhteissa kuin lumimyrskyn ja kovan pakkasen keskellä ulkona pelattu HyPS-ottelu. Sisällä pelattu Haka-peli antoi päävalmentaja Mikko Manniselle taas lisää infoa

”Olihan peli vähän erinäköistä, kun päästiin sisälle eikä ollut liukasta. Olen tyytyväinen ilmeeseen, teimme hyvin töitä molempiin suuntiin. Pääsimme ansaitusti 2‒0-johtoon, mutta sitten tuli virheitä, joita ei saisi tulla ja Haka pääsi tasoihin. Mutta hyvä, että virheitä tulee tässä vaiheessa niin pääsemme korjaamaan niitä hyvissä ajoin”, kertoi HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

”Toisella jaksolla pääsimme kuskin paikalle ja pidimme palloa pitkiä aikoja. Emme ihan saaneet vietyä peliä viimeiselle kolmannekselle, mutta jakson edetessä pääsimme enemmän ja enemmän perille asti ja saimme tehdyksi pari maalia. Ihan hyvä esitys”, Manninen sanoi.

HJS pelaa seuraavan kerran tammikuussa. Tammi-huhtikuun harjoitusottelusta on tulossa lisätietoja vielä tämän vuoden puolella.

Kampanjahinnat kausikorteille ovat voimassa vielä jouluaattoon asti!