HJS:n vuoden avausmatsissa nähtiin niin hyviä kuin huonoja hetkiä
EdustusJulkaistu: 15.01.2024 17.29

HJS:n vuoden avausmatsissa nähtiin niin hyviä kuin huonoja hetkiä

Lahden Reipas isännöi HJS:ää hämeenlinnalaisten vuoden 2024 ensimmäisessä ottelussa, jossa isännät veivät voiton selvin 4‒1-numeroin. Numeroiden taakse kätkeytyi HJS-päävalmentaja Mikko Mannisen mielestä kuitenkin myös hyviä asioita.

”Tulos on huono, mutta kun sen taakse katsoo niin oli paljon positiivisia juttuja. Meillä oli tiettyjä teemoja, jotka toteutuivat ihan hyvin ja kentällä näkyi asioita, joita olemme harjoitelleet. Vastustaja taisi saada ensimmäisen vedon maalia kohti puolen tunnin jälkeen ja siinä vaiheessa olisimme voineet olla pari kolmekin maalia edellä, mutta paikoista ei vain saatu sisään”, Manninen kertasi.

Mukavan vauhdikas tammikuinen harjoitusottelu eteni tasaisesti ensimmäiset 35 minuuttia. Mannisen mainitsemista teemoista varsinkin oman boksin varjelu toimi ensimmäisen jakson ajan hyvin. Hyökkäyspäässä HJS tuhlasi jakson aikana muun muassa kaksi läpiajoa ennen kuin joutui kaivamaan pallon omasta maalista.

Keskittyminen herpaantui kulmatilanteessa, josta Reipas siirtyi 1‒0-johtoon. Nikke Oksanen pääsi hyökkäämään palloon täysin vapaasti seitsemästä metristä eikä mainiosti ottelussa torjunut Luukas Meltoranta voinut tilanteelle mitään.

Reipas sai maalista lisää itseluottamusta ja oli kuskina jakson viimeiset kymmenen minuuttia. HJS kesti painetta varsin hyvin, mutta virhe omassa boksissa antoi Reippaalle kahden maalin taukojohdon. Adamu Makuda prässäsi kovaa päätyyn asti, Meltorannan syöttöyritys topparille kilpistyi Makudan jalkaan eikä hyökkääjän tehtäväksi jäänyt muuta kuin putata pallo tyhjään maaliin. Maalinsa lisäksi Makuda myös tuhlasi jakson lopussa pari oivallista tilannetta.

Toinen jakso jatkui yhtä vauhdikkaana kuin ensimmäinen. Vauhdista vastasi muun muassa tuulennopea Jaakko Voutilainen, joka jakson alussa spurttasi pallon kanssa puolesta kentästä karkuun Reipas-topparilta, mutta viimeistely-yritys kilpistyi valitettavasti tolppaan.

Hetken päästä Reipas kolisutti kehikkoa, kun Onuray Köse antoi näytteen oikeasta jalastaan kaukaa 30 metristä. Meltoranta sai ratkaisevasti näppejään väliin ja lahtelaisten kolmannen maalin esti ylärima.

Voutilainen sai pallon HJS-paidastakin tutun Lauri Inkeroisen selän taakse 72 minuutilla. HJS tuli hienosti syöttelemällä alimmasta linjasta Reippaan boksiin asti, mutta linjatuomari näki, että maalisyötön vasemmalta laidalta antanut Eemeli Rantaneva oli pystyjuoksuun lähtiessään paitsioasemassa. HJS:n penkillä tuomiosta oltiin eri mieltä.

HJS tuli maalin päähän kulmapotkusta 80 minuutilla, kun Roope Haavisto hyökkäsi palloon topparikollegansa Oksasen tavoin vahvasti ja puski pallon sisään samalta alueelta kuin Oksanen ensimmäisellä jaksolla. Maali oli HJS-kasvatin ensimmäinen edustuksen paidassa.

Köse oli vastata seuraavasta hyökkäyksestä, kun hän laukoi vapaapotkun ylärimasta maaliviivalle.

Jakson loppu oli jälleen lahtelaisten ja lopulta myös Köse onnistui maalinteossa 87 minuutilla. HJS:n ajoittain lupaavasti toiminut pelinavaaminen leikkasi kiinni pahalla hetkellä. Wilfred Kamudyariwa menetti pallon alimpana miehenä Köselle, jonka veto meni maaliin tolpan kautta.

Reipas kaunisteli lukemia vielä lisäajalla, kun Maduka pääsi viimeistelemään loppulukemat maalin edestä HJS:n nukahduksen jälkeen.

”Pelin aikana kokeiltiin vähän riskitasoja ja mitä kentällä voi tehdä. Ne rajat varmaan löydettiin ja täytyy toivoa, että niistä otettiin opiksi. Jätkät sanoivat kopissa, että jos neljästä maalista kolme menee meidän omaan piikkiimme, on niitä helpompi alkaa korjailemaan kuin jos meillä ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia pelin aikana”, Manninen totesi.

Sunnuntain iloista antia oli myös toppari Valtteri Ahokkaan esiintyminen. ”Kippe” pelasi pipariksi menneen viime kautensa jälkeen ensimmäisen ottelunsa puoleentoista vuoteen.

”Tuntui ihan hyvältä ja on tosi kiva olla takaisin peleissä. Pelaaminen kulki ihan mukavasti ja nyt kun kunto alkaa kasvamaan niin kaikki menee varmasti hyvin. Suurin tavoite on pysyä kunnossa ja kehittyä tällä kaudella, ja joukkueena on nousukarsinta varmasti tärkeä tavoite”, Ahokas kertoi.

Ahokas oli päävalmentajan tapaan pettynyt lopputulokseen, mutta kaapi esiin myös valoisammat puolet.

”Ensimmäisen jakso oli aika tasainen ja toisen jakson lopussa vähän repsahti. Ihan hyvä matsi silti vuoden alkuun. Saimme avattua peliä välillä hyvin ja luotua maalipaikkoja. Vastapainoksi tuli liikaa menetyksiä omalla puolella ja niistä lopulta rankaistiin.”

HJS:n seuraava ottelu on vuorossa tämän viikon perjantaina Järvenpäässä Kakkosen JäPS-47:ää vastaan.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30