HJS kellisti MyPan vuoden ensimmäisessä kotiottelussaan
EdustusJulkaistu: 05.02.2024 18.08

HJS kellisti MyPan vuoden ensimmäisessä kotiottelussaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran tämän vuoden ensimmäinen kotipeli päättyi lauantai-iltana voitokkaasti, kun hämeenlinnalaiset kaatoivat Myllykosken Pallon numeroin 2‒1.

MyPa siirtyi 0‒1-johtoon 12 minuutilla Väinö Hietalan osumalla, mutta HJS käänsi ottelun itselleen toisella jaksolla Valtteri Lindbergin 49 minuutin tasoituksella ja Elmeri Supperin omalta puoliskolta syntyneellä upealla 85 minuutin voittomaalilla.

HJS oli ottelun ensimmäinen tunnin mukavasti niskan päällä, vaikka tauolle siirryttiinkin vierailijoiden johdossa. HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

”Saimme näkymään niitä asioita, joita olemme treenanneet. Ensimmäisestä tunnista jäi oikeastaan vain maalit uupumaan. Loimme riittävän määrän paikkoja useampaan maaliin. Olen tyytyväinen pelaajien esitykseen ja siihen, että heillä on halu toteuttaa puhuttuja asioita.”

HJS loi maalipaikkoja mukavaan tahtiin monipuolisesti hyökäten. Jo viidennellä minuutilla Jonni Thusberg tarjosi pilkun tuntumaan takaviistosta nousseelle Topias Listolle mainion paikan, mutta Liston laukaus karkasi maalin yli.

Pari minuuttia myöhemmin Eetu Kajanto pääsi kuin varkain nokikkain Eetu Kangaskolkkaa vastaan, mutta MyPa-veskari vei kaksintaistelun nimiinsä ja HJS jatkoi peliä kulmapotkulla.

MyPan nopea tilanteenvaihto oli myrkkyä ja Väinö Hietala pääsi 12 minuutilla sijoittamaan läpiajonsa päätteeksi pallon HJS-maalin alakulmaan ohi Luukas Meltorannan.

”Se oli harmittava maali tilanteenvaihdosta kesken meidän hyvän jakson. Mutta ei se muuttanut meidän pelaamista, ja toisella jaksolla saatiin palkinto”, Manninen totesi.

HJS:n tasoitus oli lähellä vartin kohdalla, kun Kajanto sai jalkansa auki pienessä kulmassa, mutta sijoitus osui takatolppaan.

22 minuutilla Elmeri Supperi nousi pallon kanssa alimmasta linjasta ja pääsi Lindbergin ja Kajannon esityöstä hyvään paikkaan, mutta viimeistely ei onnistunut. MyPa käänsi välittömästi pelin toiseen suuntaan ja hyödynsi HJS-alakertaan syntyneen tilan, mutta Meltorannan jalkatorjunta piti HJS:n maalin päässä.

Valtteri Ahokas testasi Säästöpankki-areenan riman kestävyyttä 28 minuutilla Oskari Luoman kulmapotkusta, mutta numerot pysyivät sitkeästi entisellään.

33 minuutilla Wilfred Kamyduariwa oli kymppialueella valmiina ottamaan MyPa-puolustuksen heikon purun vastaan ja kokeili vasurillaan, mutta tutulla lopputuloksella ‒ pallo yli maalin.

HJS sai pallon vierailijoiden maaliin rajaheittokuvion jälkeen, mutta ilo oli lyhyt, kun pallon maaliin ohjannut Lindberg tuli tilanteeseen paitsiosta.

Valtteri Lindberg toi HJS:n tasoihin toisen jakson alkuun. Listo ja Kajanto avasivat vasemmalta laidalta MyPan puolustuksen ja Kajanto tarjosi hyökääjäkollegalleen makoisan paikan, josta Lindberg sijoitti pallon varmasti Kangaskolkan ohi.

HJS kokeili johtoasemaan pääsemistä kolmeen kertaan lyhyen ajan sisään. Ensin Kajanto katkaisi Kangaskolkan syötön, mutta nopea viimeistely-yritys puolustajan ahdistellessa osui sivuverkon väärälle puolelle.

Tämän jälkeen Supperin pitkä syöttö löysi jälleen Kajannon, joka laukoi harhautuksensa jälkeen pallon ylärimaan. Kookas gorilla Kajannon harteilla nauratti jo miestä itseäänkin pelin jälkeen.

Vielä minuuttia myöhemmin Lindberg riisti pallon MyPa-topparilta, mutta veto suuntautui Kangaskolkan syliin.

HJS:n hallinta hellitti pelin loppua kohti, jolloin myös MyPa sai aikaan pidempiä hyökkäyksiä ja pallonhallintajaksoja.

Meltorannan epäonnistunut purkupallo 75 minuutilla tarjosi MyPalle tilaisuuden ottaa johtoasema takaisin itselleen, mutta veskari korjasi tilanteen torjumalla vierailijoiden yrityksen.

80 minuutilla pitkä pallo HJS-linjan taakse vapautti Daniel Kaigan läpiajoon, mutta pomppivaan palloon lähteneessä vedossa ei ollut tarpeeksi kontrollia.

HJS käänsi pelin itselleen 85 minuutilla Supperin tähtihetkellä. Pelinavaamismahdollisuuksia keskiympyrässä omalla puolella pohdiskellut toppari näki Kangaskolkan kaukana maalistaan ja antoi lapikkaansa viuhua ‒ pallo liiteli kauniissa kaaressa MyPan maaliin.

HJS puolusti johtoasemaansa loppuun asti mallikkaasti eikä muita maalipaikkoja enää nähty.

HJS on harjoitellut tammikuun aikana paljon pelinavaamisvaihettaan, jonka monipuolisuus ja ennen kaikkea toimivuus lauantaina ilahdutti päävalmentajaa.

”Se on ollut harjoittelun pääaihe ja toimi ihan hienosti. Kun sitä saadaan pienessä hallissa toimimaan, on se vielä helpompaa isolla kentällä. En muista, että vastustaja olisi montaa pallonriistoa saanut pelinavaamisvaiheessa.”

”Viimeisen parinkympin aikana vastustaja pääsi vähän niskan päälle, mutta puolustimme ihan miehekkäästi”, Manninen totesi.

Ottelu antoi paljon positiivisia signaaleja jatkoa ajatellen, mutta Manninen muistutti, että peli ei ole lähelläkään valmista.

”Vielä on töitä tehtävänä ja paljon asioita läpikäytävänä, mutta minulla on luottavainen fiilis ja vielä pari kuukautta aikaa laittaa palikoita paikoilleen”, Manninen muistutti.

HJS pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 17. päivä Säästöpankki-areenalla. Vastustajaksi saapuu Jyväskylän Seudun Palloseura eli tuttavallisemmin JPS.

MyPa-ottelun kokoonpano:

Luukas Meltoranta
Simo Paakkanen
Elmeri Supperi
Christopher Abdou <-> Valtteri Ahokas 25'
Topias Listo
Oskari Luoma
Jami Kyöstilä
Wilfred Kamuryadiwa <-> Matias Junna 65'
Jonni Thusberg <-> Kimi Larjanne 75'
Valtteri Lindberg <-> Innocent Nshizirungu 65'
Eetu Kajanto

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30