HJS:ltä vahva kotiesitys JPS:ää vastaan
EdustusJulkaistu: 17.02.2024 19.58

HJS:ltä vahva kotiesitys JPS:ää vastaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseura nappasi vakuuttavan 5‒0-voiton JPS:ää vastaan pelatussa harjoitusottelussa. HJS meni menojaan jo ensimmäisellä jaksolla, kun Oumar Balde ja Valtteri Lindberg iskivät pallon kolmeen kertaan vierailijoiden maaliin. HJS:n taukojohto oli ansaittu, sillä monipuolisesti hyökännyt kotijoukkue loi mukavasti paikkoja, ja teki tänään paikoistaan myös maaleja.

Toisen jakson alussa JPS hallitsi tapahtumia hetken aikaan, mutta tunnin tietämillä peliin takaisin päässyt HJS iski lyhyen ajan sisään kaksi maalia, kun apinan selästään karistanut Eetu Kajanto viimeisteli 66 ja 70 minuutilla.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen oli ottelun tauottua tyytyväinen mies varsinkin ensimmäisen jakson esitykseen.

”Se oli hyvää pelaamista. Pelissä oli paljon vauhtia. Hallin kenttä on toki vähän snadi, mutta siitä huolimatta pelissä mentiin aika kovaa. Saimme nopeasti otteen pelistä ja pystyimme luomaan maalipaikkoja. Nyt niistä myös laitettiin hienosti pallot sisään”, Manninen sanoi.

JPS oli niskan päällä toisen jakson ensimmäisen vartin ja loi pari paikkaa, mutta HJS:n maalissa tänään pelannut Haka-apu Oliver Heino nappasi vedot hienosti kiinni.

”Teimme niin pelaajavaihtoja kuin pelipaikkojen vaihtoja, joten ymmärrettävästi siihen tuli sekava vaihe jakson alkuun. Mitä pidemmälle mentiin niin sitä paremmin peli alkoi kääntymään takaisin meille. Se mikä ilahduttaa niin loppuun ei tullut nytkähdystä, vaan jaksoimme pelata koko pelin hyvällä temmolla. Nollapeli lämmittää myös aina mieltä. Vastustajalla oli muutamia paikkoja, mutta saimme hoidettua ne ihan hyvin”, Manninen iloitsi.

Heti ottelun toisella minuutilla Jonni Thusbergin syöttö kymppialueelta löysi juoksunsa hyvin linjan taakse ajoittaneen Kajannon, jonka kärkkäriyritys kilpistyi JPS-veskariin.

Ottelun ensimmäinen maali tuli hyvän rakentelun kautta, joka lähti liikkeelle syvältä omalta alueelta. Lopulta Lindberg syötti pallon Baldelle, joka sai ottaa pallon haltuun kaikessa rauhassa pilkun tietämillä ja viimeistelemään 1‒0-johdon.

Avauskokoonpanossa ollut testimies Josephin ja Kajannon seinäpeli vapautti ensiksi mainitun keskityspaikkaan, ja tarkka pallo löysi takatolpalla täysin yksin olleen Lindbergin. Hyökkääjä sai nautiskella pallon tyhjään maaliin 21 minuutilla.

37 minuutilla Balde teki illan toisensa itse hankkimastaan vapaapotkusta noin 18 metristä. Keskikenttäpelaajan kierteinen kuti kiersi muurin ja löytyi maalin etukulmasta.

Balde pääsi aivan jakson lopussa yrittämään läpiajosta hattutemppua, mutta laukaus meni maalin ohi.

HJS:n neljäs maali oli kaunis hyökkäys alimmasta linjasta lähtien. Elmeri Supperin käynnistämä hyökkäys eteni maata pitkin aina boksiin asti Thusbergille, joka syötti pallon maalin eteen Kajannolle, joka puttasi pelivälineen tyhjään maaliin.

Hetken päästä HJS eteni nopealla rajaheitolla boksiin ja sama kaksikko oli asialla kuin minuutteja aikaisemmin: Thusberg syötti ja Kajanto tälläsi pallon maaliin yläriman kautta.

Thusberg pääsi yrittämään maalaamista myös itse 78 minuutilla oman riistonsa jälkeen, mutta veto meni päin JPS-maalivahtia.

HJS piti lauantaina leiripäivän, kun joukkue treenasi aamupäivällä, lounasti ja videopalaveerasi ennen iltapäivän ottelua. Manninen oli tyytyväinen myös koko päivän antiin.

”Saimme olla koko päivän kimpassa. Kävimme peliin valmistavia juttuja ja erikoistilanteita läpi kentällä, ja palaverissa katsoimme edellisen pelin onnistumisia ja niiden siirtämistä tämän päivän matsiin. Oli kaikin puolin onnistunut päivä.”

HJS pelaa seuraavan harjoitusottelunsa lauantaina 9.3., kun edessä on reissu Kouvolaan MyPan vieraaksi.

Kokoonpano:

Oliver Heino
Topias Listo
Elmeri Supperi
Valtteri Ahokas <-> Matti Nokkonen 59´
Joseph <-> Innocent Nshizirungu 75’
Jami Kyöstilä
Oskari Luoma <-> Adam 46´
Oumar Balde
Valtteri Lindberg <-> Wilfred Kamudyariwa 46’
Eetu Kajanto <-> Niko Äikäs 75’

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30