HJS ja TPV olivat tasaisia lauantai-illassa
EdustusJulkaistu: 24.03.2024 10.10

HJS ja TPV olivat tasaisia lauantai-illassa

HJS ja TPV hakivat lauantai-iltana asetelmia kuukauden päästä odottavaan joukkueiden keskinäiseen kohtaamiseen Kakkosen B-lohkossa. Vauhdikas, intensiivinen ja välillä myös tunteikas ottelu Säästöpankki-areenalla päättyi lukemiin 2‒2 (0‒1).

Antti Kujala ja Akseli Paavola veivät tamperelaiset kahden maalin johtoon, mutta HJS nousi Jonni Thusbergin ja Valtteri Ahokkaan osumilla tasapeliin toisen jakson aikana.

TPV tuli aggressiivisesti ottelun alkuun eikä HJS tuntunut olevan aivan valmiina haasteeseen. Alun hätkähdyksestä toivuttuaan HJS sai rivejään kasaan, mutta silti huolimattomuus perustekemisessä häiritsi pelaamista ja otteen saamista ensimmäisellä jaksolla.

”Ensimmäinen jakso oli huono. Tarkoitus oli lähteä liikkeelle hyvällä jalalla ja ottaa ohjat pelistä alusta asti, mutta emme onnistuneet siinä, vaan se meni vähän toisin päin. Menetimme paljon palloja helppojen syöttövirheiden takia ja jouduimme puolustamaan. Ratkaisusyöttöjä haettiin aivan liian alhaalta, jolloin syöttömatkat olivat liian pitkiä eikä niistä saatu oikein mitään aikaiseksi”, totesi HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

”Puskimme samaa laitaa ylös pitkät pätkät, mutta ne kerrat, kun pääsimme vaihtamaan painopistettä yläalueella niin syntyi jonkinlainen tilanne. Niitä tuli vaan aivan liian vähän”, Manninen jatkoi.

Kummatkin joukkueet loivat jakson aikana muutamia paikkoja. HJS:ltä ratkaisuja haki hanakimmin Aleksi Ikonen, mutta maalihana jäi vielä aukaisematta HJS-paidassa. Matti Nokkonen tulitti kerran 25 metristä, mutta Kalle Kohonen venyi pallon tielle yläkulmasta.

TPV sai puolen tunnin jälkeen pelistä hetkeksi uudestaan hallinnan. HJS:n näkökulmasta vähän liiankin vauhdikas päästä päähän -vaihe päättyi vierailijoiden avausmaaliin, kun Kujala ohitti HJS-maalivahti Luukas Meltorannan pilkulta 39 minuutilla.

Pari minuuttia aikaisemmin Meltoranta oli jo ehtinyt torjumaan yhden rankkarin, kun hän aavisti oikeaan suuntaan Tomi Ylisen vedon.

Palopuheille oli aihetta ottelun tauolla.

”Kävimme asioita läpi ja viesti oli se, että laitetaan perusasiat kuntoon. Hyvä eka kosketus, hyvä syötönlaatu, jonka jälkeen vastuu pallosta on kaverilla, painopisteen vaihtaminen yläalueella ja pääseminen lähemmäksi viimeistä linjaa ennen ratkaisusyöttöjä. Näitä asioita näkyi toisella jaksolla”, Manninen sanoi.

HJS tuli toiselle puolikkaalle selvästi paremmin ja alkoi toteuttamaan vaadittuja asioita. Kotijoukkue pääsi antamaan viimeisiä syöttöjä viimeiseltä kolmannekselta, ainoastaan syöttöjen laatu jätti toivottavaa.

TPV loi jakson ensimmäisen vaaran, kun se pääsi etenemään boksiin. HJS:n maalille vaihdettu Riku Haavisto piti reaktiotorjunnallaan HJS:n pelissä mukana eikä Rudi Dieterkään osunut irtopallosta maalipuiden väliin.

Haavistolle kävi pian tämän jälkeen harmillinen erhe, kun hänen avauksensa epäonnistui ja Paavola pääsi katkonsa päätteeksi tekemään TPV:n toisen maalin. Pelikello näytti tapahtumahetkellä 57 minuuttia.

HJS tuli parin minuutin päästä takaisin TPV:n kantapäille. Hyvin rakennettu hyökkäys eteni Oskari Luomalle, jonka maukkaan keskityksen puski maaliin Jonni Thusberg.

Maalivahdit molemmissa päissä esittivät laatutorjunnan mieheen ennen kuin HJS tasoitti. Valtteri Lindberg nousi korkeimmalle Medon kulmapotkuun ja Lindbergin pusku kimposi maaliin lopulta Ahokkaan kautta 77 minuutilla.

Tasoituksen jälkeen ottelu jatkui tasaisena loppuun asti ja molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa voittoon.

82 minuutilla Kujala pääsi puskemaan, mutta Haavisto venyi torjuntaan. Seuranneesta kulmapotkusta syntyi sählinki HJS:n boksiin. TPV pääsi laukomaan, mutta Medo oli pallon edessä maaliviivalla. Jos molemmat rankkarituomiot ensimmäisellä jaksolla eivät tyydyttäneet kotijoukkueen pelaajia, oli tällä kertaa TPV protestointivuorossa käsivirhettä huutaen.

HJS sai omat tilaisuutensa lisäajalla. Ensin Ikonen pelattiin jouhevilla syötöillä vetopaikkaan, mutta tarvittava sihti puuttui.

Tämän jälkeen nopea, Haavistolta asti lähtenyt, hyökkäys päättyi Lindbergin vetoon, joka meni veskarin hanskojen kautta niukasti takatolpan ohi.

Positiivista lauantai-illassa oli nousu kahden maalin tappioasemasta ja parannus jaksojen välillä. Manninen kuitenkin totesi, että kahden jakson kokonaisuus jätti toivottavaa.

”Saimme otetta toisella jaksolla. Harmi, että tuli se lapsus, josta TPV teki toisen maalinsa, mutta hyvä, että se sattui tänään eikä kahden viikon päästä. Hetkittäin pelaaminen näytti hyvältä, mutta missään nimessä en ole kokonaisuuteen tyytyväinen”, Manninen mietti.

Työstettävää riittää vielä harjoituskentällä. Edessä on myös yksi harjoitusottelu ennen 5.4. koittavaa sarja-avausta.

”Täytyy kehittää edelleen pelaamista ja saada tuotua se keskittyneisyys tekemiseen, kun ollaan kentällä. Kyllä kaikki jätkät osaavat syöttää ja viikko sitten pystyimme pelaamaan paljon kovemmassa temmossa. Ei se siitä kiinni ole. Se pitää saada hyvien harjoitusten kautta siirtymään kentälle ja ainut mikä lopulta merkkaa on se, mitä kentällä esitämme”, Manninen linjasi.

HJS:n kenraaliharjoitus pelataan keskiviikkona 27.3. kello 20.15 JäPS/47:ää vastaan. Ottelu pyritään pelaamaan ulkona Loimua-kentällä, mikäli sää sallii. Tiedotamme pelipaikasta, kun se varmistuu.

Kokoonpano:

Luukas Meltoranta (Riku Haavisto 46’)

Simo Paakkanen

Elmeri Supperi (Matti Nokkonen 26’) (Innocent Nshizirungu 89’)

Valtteri Ahokas

Topias Listo

Medo

Oskari Luoma

Jami Kyöstilä

Jonni Thusberg

Aleksi Ikonen

Valtteri Lindberg

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30