HJS ja JäPS/47 tulittivat kuusi maalia ensimmäiseen jaksoon
EdustusJulkaistu: 28.03.2024 10.04

HJS ja JäPS/47 tulittivat kuusi maalia ensimmäiseen jaksoon

HJS ja JäPS/47 heiluttelivat verkkoa urakalla Säästöpankki-areenan keskiviikkoillan ensimmäisellä jaksolla, kun molemmat joukkueet tekivät kolme maalia. Toisella jaksolla meno rauhoittui eikä lisämaaleja nähty, joten peli päättyi numeroihin 3‒3.

HJS:n lähtö peliin oli heikko, sillä JäPS siirtyi johtoon jo kolmannella minuutilla. Kulmapotku sumpun keskelle löysi Miko Koskelaisen, joka puski pallon maaliin.

Tämän jälkeen HJS oli muutamia kertoja yrittämässä maalintekoa ja 23 minuutilla kotijoukkue tuli tasoihin. Hienosti edennyt hyökkäys päättyi Medon syöttöön maalin eteen, josta Valtteri Lindberg ohjasi pallon tyhjään maaliin.

Vain kaksi minuuttia tästä palloa kaivettiin taas maaliverkosta toiselta puolelta kenttää. JäPSin nopea pelinkääntö oli myrkkyä ja Koskelainen viimeisteli illan toisen osumansa tarkalla kudilla alakulmaan.

HJS:n vaikeudet erikoistilannepuolustamisessa jatkuivat 32 minuutilla. Keskitys kulmapotkusta maalin eteen löysi tällä kertaa Niko Mantereen, joka puski vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Minuutti myöhemmin oli HJS:n vuoro. Jami Kyöstilä pääsi kääntymään kymppialueella ja näki vapaan syöttölinjan Jussi Virtaselle eikä 15-vuotias hyökkääjä erehtynyt, vaan laukoi ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueen nutussa.

43 minuutilla Aleksi Ikonen pääsi kuljettamaan kohti JäPSin linjaa ja tykitti 18 metristä pelivälineen ylänurkkaan ensimmäisen HJS-maalinsa merkiksi.

Molempien joukkueiden pukukopissa lienee taukopuheen aiheena ollut puolustuspelaaminen, sillä ensimmäisen jakson kaltaista maalipaikkakimaraa ei nähty toisella jaksolla.

Parhaat paikat tulivat lähellä toisiaan. 61 minuutilla JäPS pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta, mutta veto meni ohi maalin.

63 minuutilla Jonni Thusberg pääsi viilettämään laidalta boksiin, mutta hänen sijoituksensa meni niukasti maalin ohi.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen ei ollut tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen. Aihetta sapetukseen jättivät puolustuspelaaminen ja peliin lähtö.

”Ensimmäistä jaksoa jos miettii, niin tämän piti olla kenraali, josta päästään hyvällä fiiliksellä pääsiäisloman viettoon, mutta siinä ei onnistuttu. Täytyy miettiä tarkkaan, mikä valmistautumisessa meni pieleen.”

”Alku oli kammottava ja erikoistilanteesta tuli heti 1‒0-maali. Tuntui, että aina kun vastustaja hyökkäsi niin palloa kaivetaan meidän maalista. Kun peli meni 10 minuuttia eteenpäin niin saimme otteen hyökkäysalueella, mutta hyvä pallonpitäminen ei auta, jos syntyy vaaraa aina, kun vastustaja pääsee yli puolen kentän”, Manninen pohdiskeli.

”Minä ja koko joukkue ollaan siitä vastuussa. Ensi viikolla pelataan jo pisteistä, joten ei tämä paras mahdollinen kenraali ollut sitä ajatellen”, Manninen päätti.

HJS:n seuraava ottelu pelataan ensi viikon perjantaina. Joukkue matkustaa silloin sarja-avaukseen Turkuun Inter/2:n vieraaksi.

Kokoonpano:

Oliver Heino

Topias Listo

Simo Paakkanen

Valtteri Ahokas (Roope Haavisto 63’)

Jonni Thusberg

Medo (Tuukka Törmä 46’)

Oskari Luoma

Jami Kyöstilä

Aleksi Ikonen

Valtteri Lindberg (Wilfred Kamudyariwa 72’)

Jussi Virtanen (Kimi Larjanne 77’)

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30